jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Sciagne i powiem jaka roznica miedzy wersja na PS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Demko na pieca juz dostepne. Chociaz na razie tylko na syfnym gamespocie. http://www.gram.pl/news_6grqGe7_Devil_May_...a_jezykowa.html Olewam gamespota , zasysam ze strony nVidii: http://jp.slizone.com/object/devilmaycry_jp.html Leci pelna predkoscia mojego lacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Olewam gamespota , zasysam ze strony nVidii: http://jp.slizone.com/object/devilmaycry_jp.html Leci pelna predkoscia mojego lacza. Dzięki za linka leci full speed 730 kilo.W tym linku jest benchmark jakiś i demko. Edit: Gra chodzi bardzo płynnie z detalami na super high rozdzielczość 1280x1024 oraz Qaax16 na kompie z podpisu ogólnie fajna nawalanka.Szkoda że demko ograniczone czasowo. Edytowane 5 Czerwca 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 benchmark E1260 2.9Ghz, 2GB RAM, 88GT default (175.16) - max: 21FPS min: 18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) DMC4 miażdży :) Wszystko dobre co w starych DMC plus lepsza grafa i kilka fajnych nowych zagrywek. Dużo po demku zobaczyć się nie da ale ta łapka, którą posługuje się Nero bardzo fajna. A i nie wiem alcen jak robiłeś ten test ale w grze (nie liczyłem frapsem) w żadnym momencie nie było zwolnień, cały czas full płynność, msaa x 2 1680x1050. Na 100% kupię tą część, do tego tylko trzeba w jakiegoś dobrego pada zainwestować :D Co do grafiki to specjalnie nie zachwyca, ale pod żadnym pozorem nie jest zła, czasem kłują jedynie słabe tekstury. Edytowane 5 Czerwca 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 benchmark E1260 2.9Ghz, 2GB RAM, 88GT default (175.16) - max: 21FPS min: 18 Ten benczmark mozna sobie w takim razie o kant tylka rozbic... DMC4 miażdży :) Wszystko dobre co w starych DMC plus lepsza grafa i kilka fajnych nowych zagrywek. Dużo po demku zobaczyć się nie da ale ta łapka, którą posługuje się Nero bardzo fajna. Na 100% kupię tą część, do tego tylko trzeba w jakiegoś dobrego pada zainwestować :D Co do grafiki to specjalnie nie zachwyca, ale pod żadnym pozorem nie jest zła, czasem kłują jedynie słabe tekstury. Lapka fajna. Padzik jest - dual shock 2 , ale manty - tutaj wiem , wiem co to jest ale zarowno w POP jak i w DMC3 spisywal sie bez zarzutow. Jestem zadowolony , a DS1 od Sonego nie chce mi sie przepinac :D :D Moje przemyslenia z Laba: Zassalo sie , pogralo sie wiec teraz sprobuje przelac to co czulem w czasie gry , lacznie z moimi przemysleniami. Przede wszystkim gigantyczny plus Campomowi za to , ze zdecydowal wydac sie DMC4 i na PC. W ten sposob , my , nie bedziemy jedynie wzdychac do screenshotow smilies/szczerbaty.gif smilies/szczerbaty.gif Wdyaje mi sie jedoczesnie , ze Capcom wyciagnal wnioski po optymalizacyjnej porazce o nazwie DMC3 i poprawcowal dluzej nad optymalizacja i widac , ze oplacilo sie. Gra po prostu smiga. Odpalilem ja na najwyzszych ustawieniach jakie ona oferuje , z tym ze za cholere nie udalo mi sie zmienic rozdzilaki bo nie wiedzialem , ktory to A button smilies/szczerbaty.gif smilies/szczerbaty.gif Dopiero pozniej po konfiguracji pada , ale z poziomu gry - zobaczylem co jest co , jednak juz mi sie nie chcialo zmieniac. Gra w 1152xCOSTAM z detalamia najwyzszymi po prostu smiga. W zasadzie jestem wiecej niz pewny , iz ani razu nie zwolnila mi ponizej 60 klatek. W DMC3 60FPS'ow bylo tylko na filmikach , w grze od razu mocny framedrop. Tutaj trzyma. Zabawna rzecz zwiazana z konfiguracja pada. Analogi dzialaja tak jak powinny , ale moze to tylko u mnie jakis blad - po tym jak zrobilem konfig pada , odpalilem , po parudziesieciu sekundach gra mi sie wywalila. Bez konfiguracji pada , na defie , gralem bez przeszkod. Moze u mnie cos zaswirowalo. Kwestia grafiki. W zasadzie tak ta gra powinna wygladac. Jednak , jesli mam byc szczery , nie bylem zbyt oczarowany. Najprawdopodobniej jak zwykle...zawinila prasa branzowa. Tyle sie naczytalem o potedze PS3 , tego jak fantastycznie ta gra wyglada...odpalilem i? I nic , po prostu dobrze wyglada , Nero zostal niezle oteksturowany , otoczenie przykuwa uwage , architektoniczna perelka , niezla gra swiatel ale nic ponad to !!! Wrogowie jakos dretwo wygladaja. Spodziewalem sie , przez prase , orgazmu graficznego , a jest po prostu schludnie. Sam nie wiem , jak zwykle wychodzi na to , ze w prasie po prostu pieprza :| Jako , ze nie jest to moj 1 kontakt z ta seria , mam na koncie DMC3 , to mniej wiecej wiedzialem czego mozna sie spodziewac - nie zawiodlem sie. Od razu , rzecz niepodlegajaca dyskusji - gigantyczny power tego tytulu , maksymalny klimat oraz przyjemnosc z grania. W sumie jest to cos niesamowitego , masakrowanie przeciwnikow poprawia mi humor. W czasie grania odblokowaly mi sie 3 kombosy stylowe. W sumie poza DevilBringerem to dwa , ktore sa stare , znane ze stylu Trickstar , ktorym to poslugiwal sie Dante. Nero tez to zna. Dwa swietne ataki : speed z wyciagnietym mieczem w kierunku przeciwnika , dzieki czemu mozemy pokonywac duze odleglosci , oraz pewien styl , ktory widzialem w Cerberusie. Nero , przy okazji , tez ma bron - znowu kopiaa Dantego. Jak zwykle - banan na twarzy. Filmiki sa oczywiscie rewelacyjne , bardzo podobalo mi sie to , w jaki sposob wykonali glownego bohatera. Skoro wspomnialem o kombosach. Ten z Bringerem po prostu rzadzi !!!! Swietnie wyglada zarowno pod wzgledem "dizajnu" czy samego sposobu wykonania , ale i graficznie jest interesujaco. Minusem jest to , ze gra jest ograniczona czasowo. Bezsens skoro to trial , demo. Wroce na chwile jeszcze do technikalii. Chyba znowu jakis debil opracowywal sposob instalacji. Mam 800MB na E , musi rozpakowac sie na C (przy czym jak wspomniano wyzej - wymaga okolo 1.4GB) , nastepnie dlugo czekamy az instalator wypakowania zakonczy prace i pojawi sie instalator juz samej gry , instalujemy dosc dlugo po czym...znowu cos z C jest przenoszone do folderu z gra. Bezsens. Wracajac do tego co Qjin napisal odnosnie wczytywania. Tutaj sie nie zgodze , moze to kwestia innego kompa. U mnie od momentu odpalenia gry , pojawienia sie nVidia blablabla , do ukazania planszy DMC4 mija parenascie sekund. Jesli zas kolega mial na mysli wczytywanie sie samej gry od momentu odpalenia jej z planszy DMC4 do przejecia kontroli nad postacia - to rowniez u mnie bylo to blyskawicznie. Po prostu , moze ze 30 sekund i to w duzym zaokragleniu , po prostu popier....i gramy. Tak ciut mniej powaznie. Mogliby cos w niej spaprac , dzieki czemu zanabyloby sie za 30 zl , pozniej wwalilo pacza i gralo smilies/szczerbaty.gif smilies/szczerbaty.gif smilies/szczerbaty.gif Tak , na pewno bede na to czekal , jako ze sieczka jest bardzo przyjemna , z padem - kombosy trzaska sie od razu na wyczucie (to juz mialem w DMC3) wiec i bedzie sporo zabawy. Tylko cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Bardzo spodobało mi się rzucanie przeciwnikami :twisted: :D Edytowane 5 Czerwca 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Pobiegacie Nero przyzwyczaicie sie do jego raczki a pozniej zobaczycie co bedzie jak przyjdzie Wam grac Dante [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 A powiedzcie mi czy ten DMC fabularnie jest taki sam jak na konsoli ? Czy to zupełnie inna gra ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Konwersja , jesli cos ma to bonusy. Jesli nie ma to jest tym samym co z konsol , konwersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jesli ktos chce innego mirrora to demo jest juz na GamersHell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Pod Dx 10 nie mogę wybrać rozdzielczości 1440x900, natomiast pod Dx 9 jest dostępna bez problemu. Może jestem ślepy ale jakoś nie widzę różnicy w graficę pomiędzy Dx 9 a 10. Muszę przyjrzeć się jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Watpie czy zobaczysz, to konwert z konsoli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 benchmark E1260 2.9Ghz, 2GB RAM, 88GT default (175.16) - max: 21FPS min: 18 Zapytam sie jak to mozliwe? Nastawilem u siebie 1920x1200 z MSAAx2 zapomnialem podkrecic karte w RT , wiec chodzilo na standardowym 2900 pro , wszystko pod dx10 w viscie i mialem minimum 24,5 klatki w benchmarku a max kolo 50. Gierka radosna, ale po tym jak wczoraj zaczalem przechodzic DMC 1 na PS2 to poczulem sie w 4 jak na super mega easy mode podczas walki z zombiakami :) Acha no i j wszystkie grafiki pada sa modelem xboxowym przez co musze sie mocno wczytywac o jaki przycisk chodzi w kombosach , zeby to dopasowac do mojego logitecha robionego w ukladzie z PS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Acha no i j wszystkie grafiki pada sa modelem xboxowym przez co musze sie mocno wczytywac o jaki przycisk chodzi w kombosach , zeby to dopasowac do mojego logitecha robionego w ukladzie z PS3.Znam ten bol , lekki bezsens. Tez mialem problem z moim Dualem , ale tutaj jest o tyle dobrze , ze konfig pada nie jest tak radosny jak w DMC3 i da sie w tym polapac w pare minut...(Nevanem do dzis nie umiem grac w DMC3...) Edytowane 5 Czerwca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Tak jeszcze odnośnie grafiki to niestety widać konsolowatość - bohater i główne elementy zrobione są bardzo dobrze , ale np. cienie rzucane przez drzewa pokazane w jednym z testów wołają o pomstę o nieba :) No ale przy bezustannej akcji na ekranie nie rzutuje to specjalnie na odbiór gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 U mnie na 1440x900 w ogóle nie chciało się uruchomić, musiałem zmniejszyć rozdzielczość pulpitu. Ale śmiga elegancko w stałym 60fps, za to sterowanie na klawie to porażka, czy oni nie słyszeli o takim wynalazku jak mysz? A gameplay tak jak się spodziewałem - gra nie w moich klimatach, uninstall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 DMC4 na mysz :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: A Ty nie słyszałeś o takim wynalazku jak joypad?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 A Ty nie słyszałeś o takim wynalazku jak joypad??Dla takiej gry nie bedę kupował joypada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 U mnie na 1440x900 w ogóle nie chciało się uruchomić, musiałem zmniejszyć rozdzielczość pulpitu. Ale śmiga elegancko w stałym 60fps, za to sterowanie na klawie to porażka, czy oni nie słyszeli o takim wynalazku jak mysz? A gameplay tak jak się spodziewałem - gra nie w moich klimatach, uninstall. Dla takiej gry nie bedę kupował joypada. Wybacz , ale DLA TAKIEJ GRY KUPUJE SIE WYLACZNIE PADA!!! Koles na labie zakupil szmelca za 20 zl i na nim gra , masz kase to kupisz lepszy. Jakim cudem chcesz na myszce wykonywac dlugie sekwencje kombosow? Czasami wciskasz jednoczesnie kilka przyciskow z odpowiednimi ruchami analoga... Owszem , znam osobe , ktora przeszla DMC3 na klawie ale on jest wyjatkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Wybacz , ale DLA TAKIEJ GRY KUPUJE SIE WYLACZNIE PADA!!! Koles na labie zakupil szmelca za 20 zl i na nim gra , masz kase to kupisz lepszy. Jakim cudem chcesz na myszce wykonywac dlugie sekwencje kombosow? Czasami wciskasz jednoczesnie kilka przyciskow z odpowiednimi ruchami analoga... Owszem , znam osobe , ktora przeszla DMC3 na klawie ale on jest wyjatkiem :DNie zrozumiałeś - gra mi się nie spodobała, bo nie lubię tego gatunku i stylu, chciałem tylko sprawdzić czy DMC4 coś w tej materii zmieni i nie zmienił. Granie na padzie nie sprawi że mi się nagle zacznie podobać, dlatego nie widzę sensu jego zakupu. Ale wiadomo - zwolennikom tego typu gier na pewno się spodoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Wybacz , ale DLA TAKIEJ GRY KUPUJE SIE WYLACZNIE PADA!!! Koles na labie zakupil szmelca za 20 zl i na nim gra , masz kase to kupisz lepszy. Jakim cudem chcesz na myszce wykonywac dlugie sekwencje kombosow? Czasami wciskasz jednoczesnie kilka przyciskow z odpowiednimi ruchami analoga... Owszem , znam osobe , ktora przeszla DMC3 na klawie ale on jest wyjatkiem :D Ja przeszedłem DMC3 na klawie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 No cóż, ziemniaki też się da obrać siekierą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Pogralem w demko ( oczywiscie na padzie ). Capcom umie robic solidne silniki, gra jest niebrzydka a smiga w stalych 60fps na max detalach w 1280x1024. A DMC to poprostu DMC, wiem czego sie spodziewac ;) walka z Bossem to miazga, co mozna wyprawiac z ta demoniczna reka ... masakra. na padzie gra sie zaje%@* , ujecia kamery tez momentami az szczena opada. Brakowalo mi takich gier od Capcomu :D w walce z bossem odkrylem ze mozna po zmiekczeniu go zlapac demoniczna reka za ryj i przywalic o glebe, inny swietny patent to wyrzucenie go w powietrze i prawym prostym poslac w kierunku sciany ... masakra, nie do opisania :) caly DMC :D kupuje jak nic :) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0chu Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Demko pierwsza klasa odliczam dni do premiery.A do tego na moim rzechu chodzi wysmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 No mawet to demko .... na configu z siga : ustawienia na Ultra max , MSAA Q16x , 1280x1024 , 80-90 fps. pod DX10 . czekam na gierkę , oczywiście pad to podstawa , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ta gra powinna miec takie poziomy trudnosci jak: Ameryka = najlatwiejszy, Europa = sredni, Japonia = Dante must Die ;P Jak dla mnie to demo jest na poziomie dla amerykancow bo zeby bossa polozyc za pierwszym razem to chyba cos nie tak skoro w 3 z pierwszym Cerberem bylo ciezko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ta gra powinna miec takie poziomy trudnosci jak: Ameryka = najlatwiejszy, Europa = sredni, Japonia = Dante must Die ;P Jak dla mnie to demo jest na poziomie dla amerykancow bo zeby bossa polozyc za pierwszym razem to chyba cos nie tak skoro w 3 z pierwszym Cerberem bylo ciezko. Ja przez tydzien probowalem przejsc pierwszego bossa , tego ktory pojawia sie w momencie opuszczenia pizzerii przez Dantego :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Swoja droga. Jesli w DMC4 bedzie taki poziom jak w DMC3 na 18 misji to wymiekniemy wszyscy :lol2: :lol2: :lol2: Boss za bosem , a ceny itemkow wysokie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ciency z was gracze.. jak już mówiłem DMC3 przeszedłem na klawie ;) Wystarczy trochę skilla i cierpliwości.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ja też nie umiem przejść tego Beliara gdy pasek trochę schodzi on zasypia to łapie go tą łapą i leje ile wlezie, ale jak się już obudzi to mnie zabija :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...