AxL Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 (edytowane) Czoraj zmieniłem system z Win2k na Win98. Mam 2 myszki kulkową MS intellimouse 1.1 na PS/2 oraz A4tech nb-90 na USB. Problem wyglada następująco: otóż na win 2k obie myszki działały idealne. Teraz a4tech nawet na pulpicie działa jak by byl ustawiony na 50hz (mouse rate checker i inne podobne wykazjuja 125hz). Myslałem ze zabieg podniesienie czestotliwości rate checkerem coś pomoże ale niestety efekty nie sa zadowalające. Po takiej operacji w Win2k mysz działała wręcz idealnie (po "podkręceniu na 250- osiągała 160hz i więcej nie dało rady). Natomiast ta operacja w win98 nie daje zadnej widocznej porawy. Mimo, iż w programie wyświetla się 150-160hz mysz działa o wiele gorzej niz na 2k. Dziwnie również zachowuje się mysz MS. Po zwiekszeniu czułości w windowsie na max efekt jest taki jak bym w sterownikach na win2k ustawil maksymalne przspieszenie (przy szybkich ruchach mysz potrzebuje mniejszej drogi by kursor przesunąl sie na taka samą odległość jak przy wolnych.). Zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować. Proszę o pomoc. Pozdrawiam AxL. PS. Zmieniłem na 98 bo mam bardzo stary sprzęt, na którym chodzi on znacznie szybciej od 98. Edytowane 21 Marca 2007 przez AxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahhoo Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 spróbuj zainstalowac Nieoficjalnego service packa pod 98 mi na wiele złych przypadłości w win 98 pomogło, na pewno nie zaszkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AxL Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Wgrałem. Niestety nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...