Skocz do zawartości
Pioterek

Co sądzicie o płycie ASUS A7V333 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie sięprzymierzam do zmiany płyty i podoba mi się wypas tego ASUSA :lol: . Co wy na to :?: A może jakieś inne propozycje.

I jeszcze jedno pytanie, czy Epox KHA+ ma wyjścia USB na płycie żeby podłączyć je do wyjść z przodu obudowy? Mam obudowę modecoma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta jest bardzo dobra. Stabilna z duzymi mozliwosciami przetaktowania i zwiekszenia pamieci procesora i DDR'ow. Nie nalezy zapomniec wgrac najnowszy bios. Nie mam 'full-wypasa' (bez firewire i raid'a). Uzywam jej od polowy kwietnia i twierdze, ze jest Ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus = Shit = ECS :) Lepiej kup Abita KX7333 tyle samo kosztuje a o wileeee lepsza płyta.

A to dobre :evil: Asus robi świetne płyty, a Abit wcale nie jest lepszy bo robi płyty gorsze jakościowo (choć szasami lepsze do kręcenia).

A płyta, którą podałeś jest najlepsza pod AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze jak skoncze go meczyc i wkoncu dobiore sie do DDR 333 ktore ida i dojsc nie moga ;)

Przybyly i dzialaja ;)

Konfig: XP1700+

Mobo: A7V333 z RAIDem, Firewire, dzwiekiem i USB 2.0

Pamieci Nanya PC2700

GeForce 4 MX 440 (64 MB)

3Com 905TX (ethernet)

AVM Fritz! PCI (ISDN)

SbLive 5.1

Karta Pinacle do video.

Calosc dziala doskonale.

Ale:

licz ze plyta ma tak naprawde 4 sloty PCI. Niby jest piaty ale juz maly wiatraczek na grafice AGP skutecznie uniemozliwia jego wykorzystanie (aczkolwiek da sie przezyc - moglem usunac osobny kontroler FireWire)

Standardowo plyta jest z BIOSem 1004 ktory jest niestabilny (np nie przechodzi za nic 3dmarka)

Po zmianie na 1007 wszystkie dolegliwosci mijaja i dziala doskonale.

Update BIOSu jest dziecinnie prosty. Asus Updater (pod dowolny windows) sam sciaga, mozna zmienic pelno ekranowe logo na starcie komputera i flasciach!e pod windows w ciagu kilkunastu sekund. Poprostu rewelacja

Plyta jest dosyc dobrze rozplanowana, moze nie liczac miejsca umiejscowienia connectorow do dodatkowych slotow USB 2.0 jest tak srednio wygodne jak chce sie go wyprowadzic na przod obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Calosc dziala doskonale."

Bawiles sie juz tymi komunikatami glosowymi jak np. proca za mocno podkrecisz ?? Ja sie tym bawilem jak kumpel ptzyniosl kosc pamieci ktora i niego nie dzialala.

Jezeli proc sie za bardzo nie grzeje , wez sobie ustaw Q-fana, mojego Titana spowalnia do 2200 obrotow(zreszta jak sie proc nagrzeje to przyspieszy , tylko ze Asus wysokie poziomy temperatury przyjal dla AMD i jak jest 60 stopni uwaza za dobra temp. ) .W polaczeniu z Barracuda cisza jest swietna , szczegolnie jak ogladam filmy , albo slucham muzy.

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Calosc dziala doskonale."

Bawiles sie juz tymi komunikatami glosowymi jak np. proca za mocno podkrecisz ?? Ja sie tym bawilem jak kumpel ptzyniosl kosc pamieci ktora i niego nie dzialala.

Jezeli proc sie za bardzo  nie grzeje ,  wez sobie ustaw Q-fana,  mojego Titana spowalnia do 2200 obrotow(zreszta jak sie proc nagrzeje  to przyspieszy , tylko ze Asus wysokie poziomy temperatury przyjal dla AMD i jak jest 60 stopni uwaza za dobra temp. )  .W  polaczeniu z Barracuda cisza jest swietna , szczegolnie jak ogladam filmy , albo slucham muzy.  

Arek

Co do glosowego monitoringu jeszcze nie mialem okazji i mam nadzieje ze nie bede mial nigdy takiej ;))

Co do q-fana mam zamiar sprawdzic ale raczej duzo nie zwolni u mnie biorac pod uwage ze XP1700+ ma w porywach 55 stopni w obciazeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Co do glosowego monitoringu jeszcze nie mialem okazji i mam nadzieje ze nie bede mial nigdy takiej ;))"

Ona tez gada jak sie system bootuje ,mozesz wstawic wlasne teksty, co fajnie brzmi :) szczegolnie jak podlaczysz dzwiek z wyjscia z karty dzwiekowej .

"Co do q-fana mam zamiar sprawdzic ale raczej duzo nie zwolni u mnie biorac pod uwage ze XP1700+ ma w porywach 55 stopni w obciazeniu"

No i wlasnie ta temperatura bedzie dla plyty ok :) ( zwolni coolerka do 2200, dopiero jak 60 stopni bedzie zacznie przyspieszac , chyba ze xp inaczej wykrywa , ja mam durona)

Ciekaw jestem czy nie mozna jakos ustawic min predkosci jaka Q-Fan bedzie dawal .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wlasnie ta temperatura bedzie dla plyty ok :)  ( zwolni coolerka do 2200, dopiero jak 60 stopni bedzie zacznie przyspieszac , chyba ze xp inaczej wykrywa , ja mam durona)  

Ciekaw jestem czy nie mozna jakos ustawic min predkosci jaka Q-Fan bedzie dawal .

Arek

dalem q-fana i zwolnilo do 2200 obrotow. Temperatura z wlaczonym vcoolem skoczyla z 46 do 52 stopni (odczyt z diody XP) a jest duzo ciszej - nice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...