wróbel Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 j.w-jest jakiś niezawodny sposób zeby po restarcie znów się nie chrzaniło??Wszystko muli,wyskakują mi jakieś niechciane stronki itp.a tak wygląda mój pulpit (w zalączniku) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Przeszukaj system SpyBotem, daj log z HijackThis. I zmień antywira - u mnie Nortron też sporo syfu przepuszczał. Radzę też zmienić przeglądarkę - bo chyba używasz tylko IE?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 j.w-jest jakiś niezawodny sposób zeby po restarcie znów się nie chrzaniło??Wszystko muli,wyskakują mi jakieś niechciane stronki itp.a tak wygląda mój pulpit (w zalączniku) :? zainstaluj ad-aware professional edition albo spybot search&destroy, sciagnij aktualizacje i przeskanuj caly system. napewno znajdzie pelno syfu. pozniej wystarczy co jakis czas aktualizowac baze spyware i innych pozawirusowych smieci w jednym z powyzszych programow i co jakis czas skanowac system. poza tym polecam easy cleaner do czyszczenia rejsetru i usuwania innych niepotrzebnych plikow. powinno pomoc. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151728 Walczyłem z tym robakiem. Aby się bronić, to musisz: - mieć Service Pack 2 - usunąć IE - używać Opery/FF W trybie awaryjnym może coś zdziałasz. Ewentualnie załóż nowy profil i przesiądź się na niego. Może pomóc, ale nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcuf_cofinuf Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 SmitfraudFix powinien poradzić sobie z tą infekcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...