LCC Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Mam taki problem, kilka tygodni temu grając w Carbona nagle coś zaczęło piszczeć. Myślałem, że to gdzieś za oknem, ale ucho przyprowadziło mnie do kompa. Rozebrałem budę i co widzę, w moim Taganie dziwnie kręci się i piszczy wiatrak ten wewnętrzy - powiedziałem nie możliwe przecież to Tagan on się nie psuje :) żartuję. Ale o co mi chodzi. A chodzi o to, że nie chce mi się oddawać go do Zenfista, gdzie go kupiłem bo nie będę miał kompa. Wymyśliłem, że kupie jakieś 2 wiatraczki po 80mm i sam wsadzę do Tagana. Chcę aby były bardzo ciche (cichsze od tych co są fabrycznie) i po prostu się do niego zmieściły. Co koledzy polecacie, bo tutaj to ja jestem zielony :) ? Aha i jeszcze czy tan mój Tagan pociągnie 8800GTS, bo na razie nie chcę zmieniać zasiłki, chociaż mam w planie, ale dopiero jesienią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Po pierwsze FAQ :mur: jesli chodzi o cewki. Po drugie raczej bym zmienił zasilacz do tej karty, bo obawiam się, że nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Wiem, że jest FAQ. Ale w tym problem, że to nie są cewki. Chodzi o wiatrak on piszczy i skrzeczy. Gdy go przytrzymam to nie ma tego dzwięku. Zamiast mnie zbywać FAQ'iem to moze byś mi poradził jakie wiatraki do tego Tagana by pasowały. Na pewno się lepiej na tym znasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Sanyo Denki, to firma co robiła wiatraki do U01. Może gdzieś znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Dzięki :) To są oryginały, ale mogą być też jakieś dobre i ciche 80. Ok już sam sobie poszukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 PAPST :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja bym z tymi wentylatorami za dużo nie kombinował, po pierwsze one same w sobie grzeją się jak szalone, po prostu są gorące przy normalnej pracy... Dlatego ja bym żadnych wolniejszych wentylatorów tam nie ładował, poza tym jak piszesz wyżej, chcesz dość spore obciążenie wrzucić na ruszt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...