tomulus Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Witam wszystkich. Po 2 latach przyszedl w koncu czas na male" zmiany w modernizacji kompa. Zdaje sobie sprawe, ze pytnia typu jaki sprzet co zmienic i co kupic powtarzaja sie co chwila. Niestety wypadlem troszke z "branzy" i chcilabym prosic o mala porade w wyborze sprzetu. Nie mam jeszcze zdania czy bedzie to intel czy amd - (na pewno Core 2). Zastanawialem sie nad zakupem jesli ma to byc: Intel procek - E6400 i jaka najlepiej do tego plyta (cena 400-500zl max) albo Amd X2 4400-4600 tylko nie wiem czy wersja EE czy tez nie. Co do plyty to tutaj myslalem nad Asus M2NPV-VM GeForce 6150 karta graficzna: tutaj mam maly zong czy wybrac 7900GS lub 1950pro, chyba ze warto zaoszczedzic i kupic 7600... Z gory dzieki za wszelkie info i porady Tom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Napisz co masz teraz, do czego używasz kompa i ile masz kasy... Albo wejdź na wróżka.net <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ok, masz racje ze nie napisalem do czego uzywam kompa. Jesli chodzi o gry to CoD2 teraz czekam na S.t.a.l.k.e.r, WoW Jesli chodzi o budzet...to powiem ze jest otwarty.. nie mam narazie ograniczen. Moj obecny sprzet to: Celina D2.4 , 2*512 Hynixy, V999, plyta gigabyte, 250hd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) a moze by tak żeby za duzo nie stracić o... asrock dual sata 2/vsata i x2 38+ zestaw wydajny i zaoszczedziszz duuzo pieniążków a na coda wow'a powinno styknac :) pozdrawiam kfasniewski ;] Edytowane 22 Marca 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 To jak budżet otwarty to dołóż do 8800 GTS ~1100zł , E6400 i jakieś pamiątki 2GB i np taka mobo http://allegro.pl/item175371251_asus_p5n_e..._fv_od_ss_.html, jeżeli chcesz lepsze to np jakiś wyższy model od tej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 mobo: abit ab9 pro cpu: e4300 (podkrecisz sobie i bedziesz mial 6400) ramy: budżetówka: goodram 2x1gb lub jezeli masz troche wiecej hajsu to cos od patriotow, np. 2x1gb 800 cl4 graf: gf 7900gs galaxy zalman 256mb dysk: seagate 7200.10 250gb 16mb cache powinien wystarczyc ja bym ci proponowalem taki zestawik. jezeli bawisz sie o/c to napewno ci sie spodoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Nie zapomnijcie o zasilaczu... Może chieftec cft?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 dzieki wilekie. co do pamiatek to beda to 100% albo Ocz lub corsair xms2 - 800 to juz postanowione rzut moneta karta..sklanialbym sie jednak ku 7900gs, pomimo ze mam budzet otwarty hmm mysle ze 7900 bedzie ok zawsze cos zaoszczedze....(pomyslimy) Mam jednak problem, poniewaz nie mam mozliowsci zakupu abit ab9 pro :( niestety, moze moglibyscie polecic cos w zastepstwie cena procka E4300 a E6300 jest taka sama, przynajmniej tu gdzie moge to kupic - ktory lepiej zakupic 6300 ? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 cena procka E4300 a E6300 jest taka sama, przynajmniej tu gdzie moge to kupic - ktory lepiej zakupic 6300 ?IMO E4300 i kręcić, nie potrzebuje tak dużego FSB jak E6300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Nie zapomnijcie o zasilaczu... Może chieftec cft?? Jesli chodzi o zasilacz to najprawdopodobniej bedzie to seasonic 500 - hyper typeR 580 lub corsair 520 natomiast nie wiem jaka plyte moglibyscie polecic zamiast abita ab9 pro (moze na ebayu ja dorwe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Co do zasilacza myślę, że dobry będzie be quiet! Straight Power E5-500W ~360zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Wybaczcie ze tak dopisuje.... [tak na marginesie] >>>> Oczywiscie zalezy mi na jak najcichszym kompie i w tym kierunku bede brnal.., zasilacz, mobo, czy pozniej chlodzenie na procku jak firmowy bedzie z czasem wyl". Dlatego prosilbym o polecenie karty czy to 7900, 1950 czy 8800 w miare cichej....wiadomo ze nigdy nie bedzie zupelnej ciszy ale zawsze lepszy mniejszy "halas" niz wiekszy.. dzieki Co do zasilacza myślę, że dobry będzie be quiet! Straight Power E5-500W ~360zł :( niestety wchodza w gre takie firmy jak seasonic hiper antec corsair (tagan) nie zebym byl wybredny a jedynie mozliwosc zakupu wymienionych firm i to nie wszystkich zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Witam wszystkich. Po 2 latach przyszedl w koncu czas na male" zmiany w modernizacji kompa. Zdaje sobie sprawe, ze pytnia typu jaki sprzet co zmienic i co kupic powtarzaja sie co chwila. Niestety wypadlem troszke z "branzy" i chcilabym prosic o mala porade w wyborze sprzetu. Nie mam jeszcze zdania czy bedzie to intel czy amd - (na pewno Core 2). Zastanawialem sie nad zakupem jesli ma to byc: Intel procek - E6400 i jaka najlepiej do tego plyta (cena 400-500zl max) albo Amd X2 4400-4600 tylko nie wiem czy wersja EE czy tez nie. Co do plyty to tutaj myslalem nad Asus M2NPV-VM GeForce 6150 karta graficzna: tutaj mam maly zong czy wybrac 7900GS lub 1950pro, chyba ze warto zaoszczedzic i kupic 7600... Z gory dzieki za wszelkie info i porady Tom Jeśli nie planujesz bić rekordów OC to na dzisiaj uważam za dobry wybór 65 nm X2 4400+ za 450 zł. Do tego płyta główna oparta o solidne kondensatory (polimerowe) przykładowo Asus M2N-Plus Sli Vista Edition (to chyba najtańsza zbudowana w oparciu o takie kondensatory do mocnego OC kosztują więcej). Ciche chłodzenie ma Gainward Geforce 7900GS. Jeśli cisza jest priorytetem to jednak jakiegoś pasywnie chłodzonego 7600 80 nm. (zawsze jeden wiatrak mniej a to zazwyczaj tylko kwestia czasu kiedy cichy wiatrak przestaje być cichy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...