Skocz do zawartości
balker

Fuji-siemens Amilo Li1718 - Czy Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

oglądałem przed chwilą pewną gazetkę i natrawiłem na ofertę pewnego laptopa Fuji-Siemens Amilo Li1718:

- Intel Core Duo T2350; 1.86 GHz,

- Matryca 15.4 TFT,

- 1024 RAM DDR2,

- ATI Radeon Xpress 200M (do 256RAM),

- dysk 160 GB SATA

- nagrywarka DVD, LAN, WiFi + jakieś dodatki (np. Wista Home)...

Cena 3050 zł

Zastanawia mnie czy ten laptop jest dobrą ofertą. Nie znam się zbytnio na ofercie notebooków, ale jak dla mnie to cena wydaje sie całkiem przyzwoita. Jesli chodzi o mnie to podoba mi sie procek i dysk, ale troche boje się tej grafiki... Głowie programuje, tworze strony, a czasami design i wtedy przychodzi Photoshop, a jak wiadomo on jest troche wymagający. Specjalnie dużo w gry nie gram (właściwie w jakąś 'normalną grę' grałem ostatnio ze 2 lata temu ;P), ale dobrze by było, aby potrafił odpalić nowsze gry na jakimś poziomie.

Jak sądzicie, czy ten laptop nada się do tych zadań, będzie w stanie speniać swoją fukncję przez minimum najbliższe 3 lata? Czy jest wart wogóle tej ceny? Jeśli nie, to czy macie jakąś ciekawszą propozycję do 3200 ?

Dziękuję z góry za odpowiedzi... ;]

Edytowane przez balker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho fajna oferta, cena w porzadku. Ogolnie bedziesz bardzo zadowolony, jesli nie bedziesz za bardzo bawil sie grafika. Ja pracuje na tym co w sigu; ale komfort pracy w photoshopie (grafika do stron/na plakaty/ogloszenia) jest ogólnie średni, szczególnie jeśli przesiądę się na pcta widoczna jest spora różnica.

http://www.notebookcheck.pl/Zestawienie-mobilnych-ukladow-graficznych.1166.0.html
A tutaj masz porównanie kart graficznych. Wniski wyciagnij sam, to od Ciebie zależy czy grafika jest ważnym elementem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi