Szary28 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 no wiec tak.mam problem.chce zeby w budzie bylo cicho i przewiewnie.Priorytet cisza Went 1 i 2 sa oczywiscie nie do wyrzucenia Went 3 to najprawdopodobniej coolink ax12 Went 4 to albo 2x coolink ax8 albo Coolink ax9 (ax12 sie nie miesci) co lepsze ?? Went 5 Coolink ax8 nad hdd (nie wiem czy go dac tam czy nie) Hdd ma radiatory na sobie Ewentualnie na topie bym mogl dac jakis co radzicie?? cos dodac czy cos moze odjac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 :rolleyes: "Ale to juz było, ... " tylko niestety ciągle wraca :razz: http://www.short-media.com/articles/pc_air...t_cooling_guide czyli zostają 3 wentyle: - pod zasilaczem - na dachu - na procku A czemu napisałeś że na grafice musi być wentylator - przecież GF2 MX jest zimny - nawet kiedyć Creative sprzedawało taka kartę zupełnie gołą. Duży radiator np z P IV załatwi sprawę + ewentualnie radiatorki na pamięci. Ja mam od (chyba) 4 lat pasywnego GF3 Ti200 Gainwarda i do tej pory działa i nie ma artefaktów, więc nie pisz, ze na GF2 MX (nawet @) musi byc wentylator, bo ja sie na to nie nabiorę. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szary28 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 :rolleyes: "Ale to juz było, ... " tylko niestety ciągle wraca :razz: http://www.short-media.com/articles/pc_air...t_cooling_guide czyli zostają 3 wentyle: - pod zasilaczem - na dachu - na procku A czemu napisałeś że na grafice musi być wentylator - przecież GF2 MX jest zimny - nawet kiedyć Creative sprzedawało taka kartę zupełnie gołą. Duży radiator np z P IV załatwi sprawę + ewentualnie radiatorki na pamięci. Ja mam od (chyba) 4 lat pasywnego GF3 Ti200 Gainwarda i do tej pory działa i nie ma artefaktów, więc nie pisz, ze na GF2 MX (nawet @) musi byc wentylator, bo ja sie na to nie nabiorę. :lol2: Mialem nieaktualny podpis :P Teraz jest good. Co do cyrkulacji. Ja mam big towera i nad psu mam hdd z radiatorami.jego temp to ok 40* tak wiec nie wiem czy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Mialem nieaktualny podpis :P Teraz jest good. Co do cyrkulacji. Ja mam big towera i nad psu mam hdd z radiatorami.jego temp to ok 40* tak wiec nie wiem czy ad 1 - aaaa było tak od razu :razz: ad 2 - jak masz nad zasilaczem już gotowy otwór to daj tam wentylator, a nie w topie i po krzyku; generalnie po temperaturach z przytoczonego linku widać, że nizeleżnie jak się bedziesz wytężał to różnice mieszczą sie w granicach błędu statystycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ja w nowo zrobionej budzie mam z tyłu nad zasiłką wentyl 120mm, w zasilce 120mm. A w spodzie budy zrobione otwory zabezpieczone filtrem przeciwkurzowym (dwie sekcje po 7x20cm-z przodu i z tyłu bo po środku na spodzie jest chłodnica). Jest bardzo cicho i bardzo wydajnie. Przy wentylach puszczonych na 7v procek ma 35 płyta 31 a dyski 30 i 30. Tak więc najwydajniejsze jest tak jak z testu wynika na tyle u góry i w zasiłce a podciśnienie zassie powietrze (najlepiej szczelna obudowa z otworami w spodzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...