draak Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 jeden z najwydajniejszych blokow wodnych jakie sa na rynku (Innovatek): http://www.highspeedpc.com/Merchant2/merch...ory_Code=Blocks i wlasnie wcale nie chodzi o to zeby woda byla jak najblizej proca tylkko o to zeby powierzchnia odbioru ciepla byla jak nawieksza :twisted: Jak slusznie zauwazyl kolega Witchhunter mialem ten blok + chlodnica maxxxperta (1 DIN). Wydajnosc, mowiac krotko, dalece przecietna. Jakosc wykonania rowniez. Jedyne co bylo swietne to zapinka... Maze3 jest bez porownania wydajniejszy (chociaz nagrzewnica od chevetty tez swoje robi :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 oki juz sie kajalem (miedzy wierszami :)) - w jakims zestawieniu starych blokow na overclockers.com jest on na pierwszym miejscu, duzo niestety nieaktualnego info tam jest :( ale DZIEKI WAM duzo sie juz doksztalcilem w tym temacie i mam gotowy projekt bloku nowego - teraz kombinuje tylko jak go wykonac i tu maly [OT]: czy ktos wie moze czy freza tarczowego fi 40-50mm da sie uzywac z normalna szlifierka katowa? (ewentualnie powiedzcie w jakim dziale tweaka lub w ogole gdzie o to zapytac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 da sie uzywac szlifierką jezeli to jakos zalozysz , no i bedziesz miec precyzyjny stul :) aha i jeszcze musisz wiedziec w kturom strone zwykle masz zombki frezika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 oki juz sie kajalem (miedzy wierszami :)) - w jakims zestawieniu starych blokow na overclockers.com jest on na pierwszym miejscu, duzo niestety nieaktualnego info tam jest :( ale DZIEKI WAM duzo sie juz doksztalcilem w tym temacie i mam gotowy projekt bloku nowego - teraz kombinuje tylko jak go wykonac i tu maly [OT]: czy ktos wie moze czy freza tarczowego fi 40-50mm da sie uzywac z normalna szlifierka katowa? (ewentualnie powiedzcie w jakim dziale tweaka lub w ogole gdzie o to zapytac) podzielisz sie z nami Swoim projektem :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ja ci moge powiedziec bez znania jego projektuw , blok z pinami w srodku, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 :) masz moze rys techniczny ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 jestem strasznie zawalony robota (w pracy mam dyzury po 12 godz i ciagle niedosypiam) ale postaram sie oczywiscie dac pod dyskusje projekt przed wykonianiem, projekt jest obliczony na latwe wykonanie a p3dzi0r dobrze sie domysla, ze jak pytam o frez tarczowy to beda zeberka na srodku :) (jesli to mial na mysli: 'piny' - 'finy'???) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 pewnie ze sie dorbze domyslam :), przeciez sam tez projektowalem nie ? :P, tylko zobacz czy frez tarczowy ma aka samą srednice uchwytu jak tarcze , aha i uwazaj zeby ci glowy nie ucielo , bo z takimi zabawami to ruznie bywa :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 zeberka na srodku to moze byc skuteczny bajer,tylko dostatecznie cienkie powinny byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Greg_OR czy twoj blok moze przypomina projekt morphlinga ? Ja taki blok zrobilem dremelem i frezarka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 ogolnie zasada tak - zeberka nad jadrem proca ale w jednej wersji tanszej i prostszej do wykonania i zapiecia wlot wylot po bokach (4-6 wiercen i ok 6-8 naciec frezem tarczowym) a w wersji 'full' wyloty tak jak w pierwszej po bokach ale wlot centralnie z gory oczywiscie przy dostepie do frezarki mozna byloby to zrobic lepiej ale jesli mi wyjdzie z frezem na katowce to bedzie to chyba najlepsza metoda 'domowa') zaraz jakis rysuneczek skrobne na szybko ------ciach------ zaraz jednak nie skrobne, sorki, ale jutro bedzie model 3d (ze tez czlowiek musi spac czasami - strata czasu, eh ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 no i znalazlem cos w miedzy czasie podobnego ale lepszego - IMHO dobry patent nawet do zrobienia we wlasnym zakresie za nieduze pieniadze: http://www.logiccooling.com/Merchant2/merc...Category_Code=W a tu watek na oc-forums: http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=168993 wg mnie to przy masowej produkcji mozna kilka rzeczy rozwiazac lepiej ale na masowosc to raczej nie ma co liczyc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 czemu nie , ja wlasnie taki projekt wykonam w kilku sztukach , bo to mialbyc muj nastempny projekt :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...