gaucho Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witam. Składam właśnie swoje pierwsze WC i mam mały problem z wyborem pompy i chłodnicy. I teraz co wybrać: Alphacool AP700 12 V Laing DDC 12V 1RT czy będzie do niej pasował wąż 10/13 Chłodnica Black Water Advanced 123 rev. 2.0 Black Water Ultimate 122 rev. 2.0 Narazie będzie jeden bloczek ale pewnie na tym się nie skończy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Po 1. Nie ten dział. Temat powinien byc w "Co kupić?" Po 2. Co wybrać, to i tak sam musisz zdecydować, nikt za ciebie nie wybierze komponentów wc. Obydwie pompki są dobre. Jest obszerny temat o pompkach Laing - polecam poczytać. Tu Po wpisaniu w szukajce ap700, teżwyskakuje kilka tematów: 1, 2, 3, 4. Z pompek na 12v jest jeszcze Coolriver 2. Chłodnice - logiczne, że większa jest zazwyczaj wydajniejsza. Mniejszy odpowiednik Blackwatera starczyłby, jednak stosując większy, temperatury powinny być niższe. Polecam poczytać topiki userów z podobnym sprzętem co Twój - na pewno pomoże to w podjęciu decyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Zależy też jaki bedziesz miał bloczek. Jesli jakiś taki co ma mały opór to ten Alphacool AP700 styknie - ale jakis blok z wąskimi kanałkami to polecam Lianga - według tabel ma mniej litrów na godzine 720l/h vs 420l/h ale Liang ma wieksze ciśnienie i przy podłaczeniu do bloczka nie zwalnia przepływu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Zgodze sie z przedmówcą:Najlepiej poczytaj twmaty o pompkach i innych podzespołach które zamierzasz wybrać a sam przekonasz sie o ich plusach i minusach. Co do chlodnicy lepiej weź większą bo jak weźmiesz pojedyńczą to i tak będziesz musiał ją wymieniać gdy dokupisz kolejny bloczek,bo przy pojedyńczej układ będzie mao wydajny. Co do pompki to zawsz możesz wymienić króćce i będzie pasować wąż. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaucho Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Bloczek to Prison Pro V2, a o pompkach to czytałem tylko chciałem znać wasze zdanie z której sami byście najchętniej korzystali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ja bym wziął coolrivera, do tego fosta 3 i jakiegos coolteka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...