nrl Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Ale co to ma w ogóle do tematu? Nie ma sprzętu nie awaryjnego miałem NEC'a 3520A, który rozleciał się po niecałym roku i nic to nie oznacza. Ludzie płaczą o liteonach, a mi chodzi już 4 lata. Nagrałem ok. 500 płyt DVD+DL od memorexów do verbatimów. Raz lepiej raz gorzej, ale nie mogę powiedzieć nic złego o tej nagrywarce. Nagrywa do dzisiaj bezproblemowo. Zdarza się czasami lepszy i gorszy model i o niczym to nie świadczy. Seria NEC AD-724XS jest udana i to jest najważniejsze. Nie skreślałbym na twoim miejscu neca jako marki po "jednej" wpadce. Przykładowy test verbatima nagranego 6x 4 letnim liteonem. Może ktoś się pochwali testami pionnera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduty Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Panowie zepsuła mi się nagrywarka i nie wiem jaki napęd wybrać, dodam że ma być cicha i dobrze nagrywać. Znalazłem te dwie ale nie wiem jak wypadają w testach. http://www.komputronik.pl/index.php/produc...bulk_black.html b.cichy http://www.komputronik.pl/index.php/produc...ial_ATA%29.html Czym się różnią sh s223 B/ 223L/ 223F ? Zastanawiam się jeszcze nad pionkem 216 i jak on wypada z jakością i hałasem do wcześniejszych modeli pioniera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Bierz wspomnianego wcześniej neca. Kultura pracy tego napędu jest bardzo wysoka i na pewno się nie rozczarujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Koledzy widział ktoś w Polsce Pioneera 117 czy tam 217 ?? Wogóle z dystrybucji chyba to wycofali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Ja nawet kilka sprzedalem ;] Zniknely z dnia na dzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Cholera no ja poluję na tego Pioneera już od 2 miesięcy i nigdzie go dorwać nie mogę a pracę ma komputerze bez jakiegokolwiek napędu to ciężko nazwać komfortową ... Co możecie mi polecić w zamian ? Może jakiś NEC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Jaką nagrywarkę DVD SATA z technologią zapisu naklejek polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CELK Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Witam, sam szukałem dvr-x15/7 i nie znajdywałem i miałem wybrać, jako jedyną wg mnie inną nagrywarke , coś neca, ale szukałem obudowy (której też juz nigdzie nie mozna znaleźś) i tam jeszcze niby jest http://www.domex.waw.pl/podzespoly_kompute...5bk,p1409206165 Właśnie zamówiłem i ciekawe czy naprawde jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) Witam, sam szukałem dvr-x15/7 i nie znajdywałem i miałem wybrać, jako jedyną wg mnie inną nagrywarke , coś neca, ale szukałem obudowy (której też juz nigdzie nie mozna znaleźś) i tam jeszcze niby jest http://www.domex.waw.pl/podzespoly_kompute...5bk,p1409206165 Właśnie zamówiłem i ciekawe czy naprawde jest Dziwny sklep ale kij też właśnie zamówiłem za pobraniem, bo przegrywanie danych na laptopa i dopiero ich wypalanie zaczęło mnie bardzo denerwować... EDIT: No i właśnie dostałem telefon że (pozwolę sobie przekląć) kur#$ nie mają ... Edytowane 29 Października 2009 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 A na allegro Pioneery 216 są godne polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CELK Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Dziwny sklep ale kij też właśnie zamówiłem za pobraniem, bo przegrywanie danych na laptopa i dopiero ich wypalanie zaczęło mnie bardzo denerwować... EDIT: No i właśnie dostałem telefon że (pozwolę sobie przekląć) kur#$ nie mają ... Kurde nie mają. A miałem nadzieje. (na stronie dalej dostępne??) Te 216 z aukcji jakoś mi sie nie podobają (jak właściwie wszystko od x16) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Kurde nie mają. A miałem nadzieje. (na stronie dalej dostępne??) Te 216 z aukcji jakoś mi sie nie podobają (jak właściwie wszystko od x16) Bardzo uprzejmy pan tłumaczył czemu jest na www (mają eksport danych z hurtowni a tam jest dostępna w bazie ale nie w magazynie) i stąd całe zamieszanie... Ma jeszcze do mnie dzwonić w poniedziałek ale mam się nie nastawiać ... Jak w poniedziałek powie że dalej nic z tego to biorę tą 216 z allegro ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CELK Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) Jak w poniedziałek powie że dalej nic z tego to biorę tą 216 z allegro ...Kupiłem ostatecznie neca. Moge go porównać do dvr 115 jak ktoś by chciał, tylko bym musiał wiedzieć jak, czym ( podajcie opis albo link do procedury, programu). Może będzie też dobry. Edytowane 7 Listopada 2009 przez CELK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Może ktoś się pochwali testami pionnera?Mój nec: Płyta to mint (!!) za 1.70zł nagrany x6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Eh no i kupiłem w końcu NEC AD-7243S-0B bo na Pioneer'a czekać to już nie mam siły ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) nie wiedzialem w jakim dziale do jakiego tematu napsiac, a nie chcialem tez zasmiecac zakladaniem nowego wlasnie mi padl moj NEC 3550a czy jakos tak, potrzebuje szybko nowego napedu (bo nie mam zadnego), a wiec rowniez i jak najtaniej (brak kasy), jednak nie chcialbym aby to byly pieniadze wywalone w bloto. slyszalem, ze LG daja niezle rade, wiec: http://allegro.pl/item816337466_sata_zwyci...g_gsa_h62n.html - co o tym sadzicie? czy lepiej przejsc sie do sklepu na zywo i nie placic za przesylki?:) preferowalbym sata ze wzgledu na ogarnianie kabli w budzie edit: jeszcze o tym samsungu http://allegro.pl/item812784857_nagrywarka...fvat_sklep.html sie mowi, ze jest niezly, a ja potrzebuje cos, co razem z przesylka wyniesie gora ~100zl. co sadzicie? Edytowane 15 Listopada 2009 przez sylkis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Skomentujcie mój zrzut ;) Nagrywarka 4 letnia płyta za 40 groszy. Pora zmienić nagrywarkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkis Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 a jednak sprawilem sobie u jednego znajomego pewnego pioneera na ATA nieuzywanego prawie, za smieszne pieniadze, bo za koszt wysylki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 A ja kupiłem dziś Asusa 24B1ST bo potrzebowałem na zaraz, na razie wszystko działa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) no własnie co z Pioneer'ami DVR-117,217 ? w zadnym sklepie tego juz nie ma, patrze na strone dystrybutora firme Alstor i pusto takze to dlatego, i teraz pozostaje tylko zakup zza granicy np. UK :) tyle ze potem gorzej o wymiane jakby coś sie sypał napęd, na horyzoncie nowsze pionki DVR-118,218 a nawet chyba juz są ale słyszałem ze mają gorszy chipset bo xx7 miały NEC'a, nie jest dobrze pozostaje tylko kupno Plextor'a. Wysłałem maile do Alstor'a zobaczymy co mi odpiszą w tej sprawie. EditL oto odpowiedz. Witam W związku z kryzysem finansowym i znacznymi wahaniami kursowymi , które miały miejsce pod koniec zeszłego i na początku tego roku, producent podjął decyzję o zaprzestaniu produkcji napędów optycznych na rynek komputerowy. Stała się ona po prostu nieopłacalna i zbyt ryzykowna w tej sytuacji rynkowej. Zostały zamknięte wszystkie oddziały Europejskie Pioneera. Pozostały tylko działy związane z rynkiem domowym video oraz muzycznym. Być może w przyszłości to się zmieni…. Z pozdrowieniami Monika Brzezińska Alstor / Dział Handlowy Pierw plazmy Kuro teraz napędy optyczne oj Pioneer chyba naprawdę ma problemy Edytowane 20 Listopada 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Panowie na szybko. NEC 7240 czy Samsung SH-223? Tylko SATA i tylko od ręki dostępne w Krakowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Samsung. Mam i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Również polecam Samsunga. Dość cichy napęd, z nagrywaniem i korekcją błędów póki co brak problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nie miałem okazji niestety już spojrzeć na PC (faken szit) i zamówiłem NEC'a. Łill si. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 I nie masz czego żałować - kawał dobrej nagrywarki. Przejrzyj testy podane przeze mnie stronę temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 A jak z jej głośnością? Bo pamiętam, że miałem jakieś tam nagrywarki swego czasu i potem kupiłem Optiarca 7173A, który był bardzo cichy, ale za to padł po 8 miesiącach (a pała ze mnie, czasu nie miałem i go nie wymieniłem gwarancyjnie). Tej już nie popuszczę jak fiknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Moim zdaniem napęd jest bardzo cichy przy odczycie/zapisie DVD i DVD DL. Buczy jedynie przy odczycie płytek CD, ale kto tam z nich teraz korzysta;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Napęd tacki mnie zaskoczył. Nigdy nie miałem tak szybkiej tacki w napędzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Panowie potrzebuje możliwie dobry (albo najlepszy :wink: )na chwilę obecną napęd czytający Blu-Ray + HD-DVD oraz nagrywający DVD i CD. Co byście polecili?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 (edytowane) Ja mam dylemat. Co lepiej wybrać, Samsung SH-S223C czy LG GH-22NS50 ?? //edit A już nieaktualne, kupiłem LG. Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...