Chemik16 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Do prawdy nie ma? Nawet wyszukałem Ci najtańszą nówkę na Allegro :D http://www.allegro.pl/item447131118_dvd_re..._sata_bulk.html białe to są i u mnie ulice dalej w sklepie za 80zł ;] ale ja chce czarny ;) chya że idzie jakos w nich panel wymienić .. bez zerwania plomby poza tym na allegro wiem ze są - i to czarne nawet za 75zł - ale w normalnych sklepach nie ma ;] Edytowane 2 Października 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Mam pionka 215, potrzebuje czasami przegrac cos w locie, wiec wymagana 2 wypalara.. Co kupic ? Jakosc nagrywania raczej drugorzedna, liczy sie tylko cena i korekta bledow. LabelFlash mam w DVR-215D wiec nie potrzebuje ;] Edytowane 2 Października 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 moj benq pada przy odczycie plyt :( w sensie ze nie odczytuje minusow czasami oraz lekko porysowanych plyt juz nie mowie o mocniej ldatego planuje kupic cos uniwersalnego lub do odczytu i nie moge sie zdecydowac czy zakupic : 1)Samsung SH-S203P, AllWrite, LightScribe, SATA, OEM, Black 2)LG GH22NS30 DVD±R 20x, DVD±RW 8x, CD-RW 32x, DVD+R DL 8x, DVD-RAM 12x, OEM, SATA, Black co proponuje cie zakupic z gory dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelsox Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Według mnie Lg który podałeś to bardzo dobry i przede wszystkim uniwersalny napęd, według mnie sprawdzi Ci się bez problemów, tym bardziej jezeli ma słuzyć więcej do odczytu to napewno bedziesz zadowolony bo radzi sobie nawet z mocno porysowanymi płytami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 kupilem sobie Pionka 216 i niedlugo wkleje jakies review :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Witam, To i ja wtrącę swoje 2 grosze. Od wczoraj jestem posiadaczem nagsrywaki SH-S223Q sata i jestem z niej bardzo zadowolony. Wypaliłem wczoraj 3xDL emteca i 3xDVD emteka. Wypala bez problemu, cicha "przynajmniej narazie". Czy ktos ma taka nagrywarke i jakie sa opinie na jej temat. w necie nieststy bardzo mało znalazłem o tym modelu. Jakie sa wasze opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Składałem ostatni kompa kumplowi z tą nagrywarką i jak narazie jest zadowolony. Testów to on raczej nie robi, ale z tego co mówił to co wsadzi czyta bez problemu. Aaa jakby co to jest nowy biosik do niej http://www.station-drivers.com/page/samsung.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Ano ano z tym biosem juz kupiłem:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Co do Samsungów - mam SH-S183L. Nagrywam w większości DVD+R Verbatim i DVD+DL Esperanza. Jednowarstwówki bez wybrzydzania, wszystko pięknie ładnie, czasami tylko np. w wypadku filmów na DVD było kilka półsekundowych urywków. Dwuwarstwowe - jak już wcześniej napisałem, najmniej kłopotów miałem z Esperanzami. Nagrywałem jeszcze MediaRange, Platinum, TDK, Bulkpaq i różne no-name'y Ricoha. 10% płyt nie dotrzymywała do końca nagrywania (jakiśtam błąd w LeadOut), przy części zostawiała 'wolne pierścienie' (po obejrzeniu strony z danymi pod światło, było widać całe wolne okręgi na ~2mm). Odkąd wgrałem nowy fw (rewizja trzecia bodajże) zero problemów, nawet mam wrażenie, że pomimo tych samych nośników i teoretycznej prędkości, nagrywa szybciej. Tzn. normalnie rozpoczęcie nagrywania, przejście na drugą warstwę i zakończenie (bez nagrywania właściwych danych) zajmowało 2 minuty. Teraz w granicach połowy minuty. BTW - nowa popielnica Samsunga na CDRLabie została uznana za milowy krok dla Samsunga w jakości zapisu. Cena - 79zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solon Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Witam planuje kupić nową nagrywarkę i zastanawiam się którą wybrać. Potrzebuję dość solidnej tak aby wytrzymała dość dużą liczbę nagrań i niezawodną... tak aby zapis był prawie bezbłędny :) (i oczywiście żeby nagrywarka radziła sobie z każdym nośnikiem, chodzi o to aby równie dobrze wypalała DVD-R jak i DVD+R [głównie używam płytek DVD+R Sony] ). Ktoś już mi polecił Pioneer DVR-216DBK High Speed Dual Format Drive with SATA Interface lecz nie jestem pewien czy to będzie akurat dobry wybór :). Bardzo proszę o pomoc gdyż nie wiem co wybrać :/. Dziękuje z góry i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Jako że SH-183L padła dostałem SH-223Q. Wszystko by było spoko, ale... Chciałem nagrać DL (zresztą pierwszy raz bo wcześniej nie używałem) i tu wyskakuje błąd że w DAO nie nagra. Szczęśliwie nie uwala płyty [; System świeży, firmware też. Chciałem nagrywać nero. Nie wiecie o co chodzi? BTW. Jeżeli ten temat jest na to nieodpowiedni to założę inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Witam. Po 3 latach uzytkowania Pioneera 110 nadszedl czas na kupno nowego dvd-r. Ktos mial do czynienia z Optiarc (sony/nec) Zastanawiam sie miedzy Pioneer 216 a wlasnie optiarc 7201? W tej chwili nagrywarki sa dosc tanie a wybor ogromny ale zawsze warto zapytac. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Bierz Pioneera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam. Mój samsung SH-183L zaczal cos glupiec... chcialem zaktualizowac bios. Sciagam softy do autoupdate od samsunga z roznych stronek i biosy SB01 do SB03 - obecnie posiadam SB02 i za cholere nie chce mi zaktualizować. Pisze że bios jest nie : This Firmware is not compatible with the selected drive.Contact your system manufacturer for information on firmware updates available for this drive. Co jest do cholery ? Myślałem że coś bin jest niezbyt ale jakiego nieściągne nawet ze stronki samsunga jest to samo. Może ktoś coś doradzi? Jakiś reset jest czy na siłe jakoś wgrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam. Po 3 latach uzytkowania Pioneera 110 nadszedl czas na kupno nowego dvd-r. Ktos mial do czynienia z Optiarc (sony/nec) Zastanawiam sie miedzy Pioneer 216 a wlasnie optiarc 7201? W tej chwili nagrywarki sa dosc tanie a wybor ogromny ale zawsze warto zapytac. dzieki Pioneer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelsox Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 A moim zdaniem warto się zastanowic jeszcze na LG GH22LS30 nagrywarka wypada dobrze w testach a dodatkowo ma ls i securdisc. I myślę ze warto się zastanowić nad tym napędem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Co teraz na Sata? Pioneer 216 daje radę? A może co innego? Mój 212D na ATA śmiga jak głupi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allol Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Siemka, mam zamiar kupić 2 nagrywary Pierwsza do nagrywania - pionek Drugą do LS i odczytu płyt - i tu mam problem, pemiętam, że seria 116 samsunga była do tego świetna, seria 118 też choć ciut gorzej wypadała, a te najnowsze ponoć strasznie na tym polu po[gluteus maximus]dły, widziałem test z serii 223 i wypadły co najwyżej średnio Co kupić do odczytu i LS ? celować w starsze modele samsunga ? A może jakiś LG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Co teraz na Sata? Pioneer 216 daje radę? A może co innego? Mój 212D na ATA śmiga jak głupi :). Polecam :) Siemka, mam zamiar kupić 2 nagrywary Pierwsza do nagrywania - pionek Drugą do LS i odczytu płyt - i tu mam problem, pemiętam, że seria 116 samsunga była do tego świetna, seria 118 też choć ciut gorzej wypadała, a te najnowsze ponoć strasznie na tym polu po[gluteus maximus]dły, widziałem test z serii 223 i wypadły co najwyżej średnio Co kupić do odczytu i LS ? celować w starsze modele samsunga ? A może jakiś LG ? samsungi 116/118 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Jest jakaś większa różnica pomiędzy pionkiem 215D, a 216D? Tego drugiego nie moge nigdzie znalesc w okolicy. Chyba, że możecie polecić jeszcze coś innego ;P Przeznaczenie? Nagrywanie gier na ps2 i odczyt, stare dvd niestety nie czyta juz płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Jest jakaś większa różnica pomiędzy pionkiem 215D, a 216D? Tego drugiego nie moge nigdzie znalesc w okolicy. Chyba, że możecie polecić jeszcze coś innego ;P Przeznaczenie? Nagrywanie gier na ps2 i odczyt, stare dvd niestety nie czyta juz płyt.jak masz porysowane te DVD, to pionek nie bedzie swietnym uzadzeniem. nie mowie, ze nie przeczyta zadnej, ale przy mocniejszym porysowaniu nosnika zaczyna miec problemy niestety. ale do nagrywania to najlepsza nagrywka jaka mialem. roznica pomiedzy nimi nie jest az taka duza, no ale jednak 216 jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Jak spisuja sie nagrywarki Sony/NEC czy lepiej Pioneera kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Co sądzicie o tej nagrywarce ?? LG GH22LS30 Czy lepiej Pioneera 216D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Ja mam GH20NS15 - i działa ;p wedle nero nagrywa na 98% jakości na TDK+ ;] nie jest zle ;] jednak ponoć nagrywarki z LS są sporo gorsze w zapisie ... Edytowane 26 Listopada 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tox Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Również mam GH20NS15(bez LS), kupiłem bo Benq DW1655 wyzionął ducha, póki co prowadzę testy... I ostrzegam przed Sony 4.7GB DVD-R, wadliwa seria wyszła teraz więc uwaga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 co jest teraz trendi i dżezi? potrzebuje zakupic naped, bo moj liciak na ata sie obrazil i nie otwiera paszczy a jak juz zrobi "aaammm" to czyta jak mu sie chce, ostatnio stwierdzil, ze oryginalnych herosow nie zobaczy i juz :D czekam na propozycje cena/jakos oraz jakosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Pioneer 216D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawcio Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Hmm ja tez bym potrzebowal nowy naped a widze ze wszyscy chwala tego Pioneera 216D. Nie znam sie za bardzo wiec mam pytanko czy nagrywa on dwuwarstwowe plyty DVD 9 ? Z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tak, nagrywa DVD-DL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawcio Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) Stivo a moglobys mi podac linka do tej nagrywarki ze sklepu esc.pl ? Bo tam sa jakies pioneery ale pisze tylko 216 bez D... Z gory dzieki za pomoc! :) i kolor czarny Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Jawcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...