mensir67pl Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Bo tam sa jakies pioneery ale pisze tylko 216 bez D... Z gory dzieki za pomoc! :) i kolor czarny różnica między 216 a 216D jest taka, że ten pierwszy ma możliwość zapisu nośników DVD-RAM a ten drugi nie. ale wszystkie można mod-wac do wersji 216 L czyli LF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) A co ten Mod daje ? Bo coś ostatnio ten mój Pionek 216 (BK) zaczął dłużej odczytywać płyty po włożeniu do napędu. To samo się dzieje podczas zgrywania plików na dysk. Na początku zaczyna mulić i zgrywa plik z niską prędkością , a dopiero po jakimś czasie się rozpędza i zgrywa plik szybciej. Trwa to czasem nawet minutę. Bywa tak, że z tą samą niską prędkością odczytuje cały czas. Dopiero ponownie włożenie płyty pomaga. Na starym BenQ DW1650 napęd rozpędzał się już po paru sekundach. Jak na razie jestem średnio zadowolony z tego Pioneera. Wcale taki cichy podczas nagrywania i odtwarzania też nie jest, wiec nie wiem za co takie pochwały. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 To musi być ten model. Nie wszyscy poprostu dodają to D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ja wybrałem LG GH-22NS30 SATA i śmiga bez zarzutu. Nowy firmware wgrany bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Zakupiłem nagrywarke DVD Pioneer 216D i mam pytanie czy po włożeniu pustej płyty DVD macie duże obroty przy odtwarzaniu i po 10 sek przestaje? PS przy cd pełna cisza i dvd-Rw tez. pozdro Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Pomoże ktoś? Tylu z was ma ta nagryware a nie moze odpowiedziec? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 to jest normalne, u mnie przynajmniej też tak jest, więc nie masz się czym martwić jeśli się martwiłeś oczywiście :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam Od jakiegoś czasu mam problem z nagrywarką LG GH20LS15. Od nowości nagrywała dobrze a po jakimś miesiącu zaczeła nagrywać strasznie wolno. Prędkość nagrywania ustawiona na 16x a nagrywanie idzie przeciętnie 5.8x. Nagrywam dość sporo od 1 do 5 płytek dziennie, czasami się zdaży że nic nie nagram. Nie ważne jakie płytki: SONY, TDK, EMTEC to i tak nagrywa słabo. Nie wiem co jest z nagrywarką. Czy wolny zapis jest powodem do reklamacji? Nagrywarka ma jakies 5 miesięcy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 a nagrywarki DVD chodza na SATA 150 tak samo jak na SATA 300 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam Zamierzam właśnie zmienić nagrywarke bo stary samsung zaczyna wariować, poza tym czas przejść wreszcie na sata :) Zastanawiam się między: Samsung SH-S223F 85zł Pioneer DVR-216 105zł Od nagrywarki wymagam by miała dobra korekcje błędów i bez problemów nagrywała DVD+DL - bo tych płytek nagrywam najwięcej :) Osobiście bardziej skłaniam się ku Samsungowi, wydaje mi się że jest dobry i szkoda dopłacać 20zł do Pionerka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Fisher15 mam identyczną nagrywarke LG GH20LS15.Też działała dobrze a po jakimś czasie zaczeły się problemy:(A mianowićie nie odczytuje mi większośći płyt ,takich firm jak TDK,Platinum,Esperanza,Titanum i innych ,oraz nawet oryginalnych np z czasopism,np.Komputer Swiat.Gdy klikne prawy pm na taką płytkę nie widac w ogóle na dole 'właściwości',tylko słychac jak by przez chwile szukała płyty i koniec.Mam dysk Samsung na sata,oraz mobo msi neo2-fr p-35,i nie wiem czy to nagrywarka siadła czy może jakiś sterownik z płyty głównej,nie działa z nią prawidłowo,może marwel od IDE?Nagrywarka ma 4 miesiące,więc chyba odwiedze sklep w którym ją kupiłem.Jeśli sprawdzą i okaże się ze nagrywarka działa prawidłowo,prawdopodobnie wina tkwi w mobo:A firmware sprawdzilem ,nie ma innego ale dla pewnośći wgralem od nowa i to samo:,odinstalowalem kontrolery IDE,Atapi ,zainstalowalem ponownie,oraz inne z cd od mobo i dalej to samo:(((Jeśli ktoś wie co jest z tym LG nie tak za odp z góry serdecznie dziękuję Edytowane 15 Lutego 2009 przez bushidoblade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) co oznacza w opisie "BARE"? i co sądzicie o LG GH22NS40 bo mam ochote ją brać, czy może NS30? bo nie wiem czym sie roznią? chyba ze: SAMSUNG SH-S223F ? Edytowane 17 Lutego 2009 przez kiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Moja NS30 śmiga cacy. Płytki pali, PS2 czyta. Jest dobrze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Witam Mam nagrywarke Samsung S223Q i po zakonczeniu kopiowania plytka nadal obraca sie ze stalą predkością. Mógł by ktos powiedzieć dlaczego? Pozdro Edytowane 18 Lutego 2009 przez Mark18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Witam przymierzam się do kupna nagrywarki pod sata. Moje wymagania: cicha praca przy odczycie i zapisie, dobra korekcja błędów. Nagrywam średnio czasem zdarza się 5 płytek dziennie a czasem nic. Chciałem prosić o doradzenie jakiegoś dobrego i nie drogiego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Może też się przyłączę do pytania Dżadżara. Moje wymagania identyczne, chociaż z ceną można pokombinować. Wpienia mnie moja Asus DRW-1608P3S gdy tylko ma coś czytać buja płytą na maksa :mur: Podczas startu systemu z dwa razy, zanim się uspokoi mija jakieś 20s. Są jakieś nagrywarki które chodzą w miarę cicho jak nie potrzeba pełnej prędkości? :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u96aro Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Witam tez bym prosil o pomoc w wyborze nagrywarki sata, potzrebuje glownie tylko i wylacznie takiej do odczytu z dobra korekta bledow, do nagrywania mam juz pioneer 216 dbk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Która nagrywarką jest lepsza pod względem korekcji błędów i jakości wypalania i odczytu DVD, DVR-216D, DVR-216DSV, PIONEER DVR-216DBK, czym one sie w ogole roznia. Nie moge jakos znalezc zadnych testow tych nagrywarek. Czy mozna je kupic w wersji box z jakims dodatkowym softem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam przymierzam się do kupna nagrywarki pod sata. Moje wymagania: cicha praca przy odczycie i zapisie, dobra korekcja błędów. Nagrywam średnio czasem zdarza się 5 płytek dziennie a czasem nic. Chciałem prosić o doradzenie jakiegoś dobrego i nie drogiego modelu. To jak pomoże ktoś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Polecam optiarc 7201S. W sumie mialem kupowac Pioneer ale okazalo sie ze byl drozszy o jakies 15zl i niestarczyloby mi na piwo i tak poraz pierwszy kupilem inna nagrywarke niz Pioneer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratekkk Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja ze swojej strony polecam Pioneer DVR-215BK, 216 to chyba nowszy model więc wyjdzie na to samo ;) Nagrywa w miarę cicho, odczyt też, zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Mam Pionka 216BK i sobie chwalę. Teraz pytanie czy obsługuje płytki DVD-RAM ? Wg. programów do indetyfikacji tak. Na CD-R info jest napisane że obsługuje, ale to tyczy się modelu 216D. Rozumiem, że to jest to samo i BK też je obsługuje ? Nie chcę wydać 70 zł w błoto, a chcę kupić 5 sztuk Verbatima (9.4 GB) Będą one służyły raczej jako magazyn najważniejszych danych, bo do nagrywania filmów czy czegokolwiek to chyba się nie nadaje. Za mało napędów/odtwarzaczy to obsługuję. Nie mówiąc już o takim X360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Na ile się orientuję, a orientuję się słabo, to dobrymi w odczycie i korekcji błędów są Asusy. Są przy tym całkiem ciche. Sam mam model DRW-1814BLT i pod tym względem nie miałem do tej pory nic im do zarzucenia. Wydawały się lepsze pod tym względem od Pioneerów DRV-216. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam problem. Posiadam nagrywarkę LG - hl-dt-st Dvdram Gsa-h62n SATA, już jakieś 2 lata. Od kilku dni nie mogę nagrać płyty. Owszem oryginalne, lub nagrane już wcześniej płyty można otworzyć, jednak gdy wkładam pustą płytę wyskakuje błąd. Podobnie programy do nagrywanie jej nie widzą. Czy jest to wina błędu w systemie(coś się pokaszaniło w sterownikach, plikach, itp)? Czy może z nagrywarką jest coś nie tak. Nie mam skąd wziąć innej ponieważ nikt w okolicy akurat nie posiada nagrywarki na SATA. Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez cosmo111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 programy nie widza nagrywarki czy płyty?jak to drugie to szukaj gwarancji i wymieniaj póki masz czas....mi zdechł liteon 20a4p (czy jakos tak) po pół roku.....kolejny - nawet nie chce mi się wymieniać już(zresztą to 5 nagrywarka wymieniona w ciągu 6 lat - w sumie plus bo od tych 6 lat nie musiałem kupować nowej) piszecie że pioneer jest ok?tez się zastanawaiałem bo akurat Lg to uważam za syf a samsung jakoś nie do końca zaufany.... jak z paleniem dwuwarstwówek na tych pionkach?bo co liteona to jestem pewnien na 100% że 3 sztuki to zdechły po wypaleniu kilku DL.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 szukam tego pionka 216D i nigdzie nie maja. czy ktos zna jakis sklep gdzie jest jeszcze dostepny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 esc.pl tylko został kolor kości słoniowej Inne sklepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 LG czy Samsung? Mam pytanie odnośnie tych dwóch producentów.Dotychczas uzywałem nagrywarek LG,że wyczytałem gdzieś ,ze Samsungi są chociażby o wiele cichsze. Prawda to?? A jeśli Samsung to jakiś konkretny model??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ja mam samsunga sh-s183L i od dwóch lat spisuje się znakomicie. Nagrywa i odtwarza wszystko co mu wrzucę, jest Cichy i nie sprawia żadnych problemów, ale pewnie kilku userów LG powie to samo o swoich DVD-RW. Z obu powinieneś być zadowolony, więc w sumie obojętne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Sam mam LG i oprócz głośności jest ok. Chociaż ostatnio co jakiś czas odmawia nagrywania płyt 8.5gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...