Skocz do zawartości
Soulafein

Radeon 9600 Pro Gigabyte + Pentagram Xc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tego Radeona ale glosno chodzi i postanowilem ze bedzie chlodzil go Pentagram XC 70 AL. Kupilem, zamontowalem na karcie, probuje wlozyc do kompa...i pupa :( radiator dolna czescia dotyka do slotu PCI i nie mozna wcisnac do konca slotu AGP. Czy takie problemy mieliscie na innych plytach ?? to jest ECS 755 A2 ale z tego co zauwazylem to sposob bliskiego montazu slotow AGP i PCI jest na wszystkich plytach. Wiedz poradzcie co moge zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety teraz juz nie - zamontowalem stary radiator z wentylatorem ale musialem uzyc czesci od Pentagrama zeby zalozyc (bo tamte byly plastikowe i je ucialem :( Moge jedynie dac podglad na sama karte z zalozonym starym wentylem. Jak w poprzednim poscie dolna czesc radiatora dotyka zlacza PCI. Pentagrama instalowalem wedlug instrukcji - w miejscu kolkow po starym - zreszta innej opcji nie bylo............................

Cos mnie sie wydaje ze bede musial sprzedac tego Pentagrama i zamienic na tego Qolteca http://allegro.pl/item175677445_qoltec_sil..._vga_fv_gw.html .

post-145788-1174667897_thumb.jpg

Edytowane przez Soulafein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego Radeona ale glosno chodzi i postanowilem ze bedzie chlodzil go Pentagram XC 70 AL. Kupilem, zamontowalem na karcie, probuje wlozyc do kompa...i pupa :( radiator dolna czescia dotyka do slotu PCI i nie mozna wcisnac do konca slotu AGP. Czy takie problemy mieliscie na innych plytach ?? to jest ECS 755 A2 ale z tego co zauwazylem to sposob bliskiego montazu slotow AGP i PCI jest na wszystkich plytach. Wiedz poradzcie co moge zrobic??

pierwszy raz słysze żeby ktoś miał taki problem, przez jakiś czas siedziałem w topicu o pentagramie i nikt o tym nie pisał. Sam używałem pentagrama, ale większego - xc80-al i na 3 grafach: ati 9500pro, GigaByte 9550, Szafirek 9600pro, karty były montowane w 2óch płytach głównych i zawsze się mieściły

Niestety teraz juz nie - zamontowalem stary radiator z wentylatorem ale musialem uzyc czesci od Pentagrama zeby zalozyc (bo tamte byly plastikowe i je ucialem :(

wystarczyło ścisnąć końcówki kolków i same by wyskoczyły ;)

Cos mnie sie wydaje ze bede musial sprzedac tego Pentagrama i zamienic na tego Qolteca http://allegro.pl/item175677445_qoltec_sil..._vga_fv_gw.html .

to bedzie kosiarka taka sama jak standardowa - nie kupuj :) lepiej szukaj jakiegoś arctic coolinga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi