jfdarkman Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witam Posiadam plyte glowna DFI INFINITY ULTRA II AM2 Wlasnie zakupilem pamieci Patriot DDRII 1 GB (2x512 MB) DUALCHANNEL KIT 667 MHz - CL 5-5-5-15, oznaczenie producenta - PSD21G667KH. Chcialem dolozyc je do wczesniej kupiomych Goodramow rowniez 2x512, a wiec wkladam kupione Patrioty obok, odpalam a tu dlugi dzwiek z PC-Speakera i restart kompa, pozniej niezliczona ilosc brzmien PC-Speakera (nawet nie liczylem). Testowalem kupione pamieci - wszystko w porzadku. Wczesniej nikt nie mowil, ani tez w necie nie znalazlem jakoby te pamieci nie wspolpracowaly razem. Czy jest sposob, aby te pamieci razem zadziałały? Czy mam podstawe aby ubiegac sie o wymiane tych, ze Patriotow na allegro (wczesniej goodramy oraz plyte glowna DFI kupilem u tego samego sprzedawcy)? Pozdrawiam i prosze o ewentualna odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Może tak jak na s939 trzeba przestawić Command Rate na 2T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jfdarkman Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Może tak jak na s939 trzeba przestawić Command Rate na 2T? Tylko ze jak PC-Speaker piszczy to wtedy w ogole do biosu sie nie mozna dostac. Czy mam to zrobic wczesniej, tzn najpierw ustawic na 2T i potem wlozyc pamieci? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hillek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 przestaw najpierw wszystko na standartowe ustawienia, pozniej pamiec na 2t i powinno chodzic ale ja z doswiadczenia wiem ze AMD nie lubi zbyt duzej ilości kości ram wiec lepszym rozwiązaniem bedzie oddanie tych co masz sprzedarz goodramow i kupno zestawu 2GB bedzie działać szybciej i stabilniej a cena podobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...