Skocz do zawartości
Gość wojtassss

Artefakty Itp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wojtassss

Sprzęt:

c3d e6300

r1600 pro

2X1GB geil 800MHz

p5b deluxe

Magistrala procka podkkęcona do 800MHz (1:1) z pamięciami pamięci standardowo na 800

Problem wystąpił dziś.

Wszedłem do bf2 grałem chwilkę, na początku myślałem że mam jakieś omamy, na ekranie monitora latały muszki. Pełno maleńkich kropeczek.

Po chwili wyrzuciło mnie z gry, system działał, tyle że przy kursorze myszki widoczne były wspomniane muszki.

Mamtest nie znalazł błędów, komputer na tych ustawieniach często jest stresowany, nic się nie dzieje.

To właściwie pierwszy taki przypadek.

Taktowanie szyny pcie zawsze ustawione było na auto, nie wiem czy to dobrze zważywszy na podkręcenie magistrali.

teraz dopiero sztywno ustawiłem na 100

Myślicie że to grafa pada?

jest to karta graficzna asus, jakiś miesiąc temu padł w niej wentylator, wymieniłem na inny.

tyle że teraz nie ma nic chłodzącego na pamięciach.

proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wojtassss

Teraz nawet przy odpalaniu windowsa na czarnym ekranie z logo windowa widać arty, bardzo dużo artów.

Są widoczne przy kursorze myszki i przy ikonach.

jak włączam w ati tool scan for art... wyskakują same żółte kwadraty

Rzeczywiście zmieniłem chłodzenie karty, ale to było 2 miesiące temu i do tej pory wszystko było ok

Karty wogóle nie kręciłem.

Co do wcześniejszego chłodzenia, zachodziło ono z jednej strony na pamięci, od strony wentylatora, ale miedzy miedzianą płytką a kostkami była poprostu gumka z klejem

myślicie że moja karta umiera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi