Marcin_gps Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/gadu-...eragg_terminals z tego co widze - nie ;-O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 ja bym probowal w koncu dżawa to dżawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 drugi tydzien z rzedu w poniedzialek po poludniu nie moge sie zalogowac - pobieranie informacji o aktualnych wersjach i tak czekasz czlowieku... zaniechalem prob po 2 godzinach (akurat jechalem pociagiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyszek Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 a czy ktos moze mi wytlumaczyc jakie gg musze sciagnac na telefon E50 na abonament w erze? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domka17 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Nie wie ktoś czy można miec gg na fonie a pisac z klawiatury komputera za pomocą kabla usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Po co Ci w takim razie na fonie jak msz komputer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domka17 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Po co Ci w takim razie na fonie jak msz komputer?mam komputer ale nie mam możliwości założyć neta. słaby sygnal mam czy jakos tak. dopiero w przyszlym roku. więc chociaż chcę gg mieć na komputerze, a nie mam innej możliwości niż tylko przez komórke. pomocy!!! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Podłączasz komórkę, instalujesz oprogramowanie i właczasz specjalny program [w zależności od modelu] pozwalający mie internet na kompie przez gprs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domka17 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Ale internet przez GPRS jest pewnie bardzo drogi. Pewie odrazu zjada całą kase z komy. A mi głównie chodzi o gg. A nie o zciąganie danych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 "jest pewnie bardzo drogi" - siądź z ołówkiem i kalkulatorem zobacz cennik, dostępne pakiety, mi w Papli średnio 100-150kB (40-60gr) idzie na godzinę rozmowy z 1-2 osobami jeśli masz dużą listę i więcej osób z którymi gadasz naraz to bedzie drożej (zmiany statusów, opisów) u mni eto 90 osób. w Heyah masz pakiet 5zł 5MB czyli 5x1024kB - wystarczająco dużo na miesiąc gadania bo przecież nie robisz tego cały czas a dodatkowo mozna używać Opery Mini (wersja rosyjska mod ma wygodny licznik pobranych danych) do [gluteus maximus] z Gg od Ery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Mialem to gg na swojej n6230i Takie sobie to gg :/ malo kontaktow nie ma konferencji i jeszcze raz pobierze liste a raz nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin81 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Do korzystania z GG na komórce nie warto płacić abonamentu za oryginalne GG. Istnieje kilka darmowych aplikacji, które pozwalają na rozmowy GG na komórce. Koszt takich rozmów to koszt przesyłu danych przez GPRS (wcześniej mihalo wspomniał ile danych jest przesyłanych podczas 1h rozmowy 100-150kB) - opłatę w zależności od sieci i wykorzystywanej taryfy trzeba sobie policzyć. Co do samych programów to wybrałem kilka najpopularniejszych: JaduGadu, Bombus, Papla. Pierwszy program wykorzystuje bezpośrednio protokół GG i jego konfiguracja będzie najprostsza. Interfejs jest też najbardziej zbliżony do komputerowego GG. JaduGadu ma jednak pewne wymagania i nie uruchomi się na każdej komórce. potrzebny jest telefon posiadający Java™ (CLDC/MIDP) z obsługą socketów. Przykładowo na mojej Nokii 3220 nie udało mi się połączyć z serwerem choć sam program uruchomił się. Kolejne dwa programy korzystają z protokołu Jabber i umożliwiają rozmowy z kontaktami GG za pośrednictwem tzw. transportu GG. Konfiguracja dla mniej zaawansowanych może być kłopotliwa trochę. Tutaj polecam poszukiwania w googlach. Żeby z nich korzystać potrzebujemy: konto GG, konto Jabber, telefon z wgranym programem. Na mojej nokii korzystam z Bombusa - działa bez większych problemów. W skrócie uruchamianie GG wygląda dla Bombusa tak: 1) Konfigurujemy telefon tak żeby miał dostęp pełny do WWW (Internet GPRS) a nie tylko WAP (WAP Internet GPRS) - info na stronach operatorów - przykładowo dla Orange: http://www.orange.pl/portal/map/map/corpo_...&id=1465325 2) Wgrywamy program do koma 3) Tworzymy sobie konto na jednym z serwerów obsługujących protokół Jabber (np. chrome.pl, maszyna.pl - info o serwerach tutaj: http://www.jabberpl.org/Serwery/Porownanie?v=9op ) - konto można stworzyć zarówno korzystając z Bombusa/Papli jak i klienta zainstalowanego na kompie (polecam jest szybciej i wygodniej). 4) Uaktywniamy transport GG w kliencie Jabbera - przy jego uaktywnianiu niezbędne będzie podanie numeru GG i hasła (ja skorzystałem z Konnekta - przy wyborze statusu jest opcja Usługi - i tam dalej należy wybrać Transport GG) 5) Dodajemy kontakty z Jabbera/GG - i tutaj także możemy skorzystać z klienta mobilnego lub na kompie - kontakty są zapamiętywane na serwerze. Dla kontaktów GG jako JID podajemy (dla serwera Maszyna.pl) XXXXXXX@gg.maszyna.pl (XXXy oznaczają nr w sieci GG) - jako transport podajemy gg.maszyna.pl - dodajemy nazwę kontaktu i możemy też przyporządkowac kontakt do Grupy. Dla kontaktów w Jabberze JID wygląda mniej więcej tak YYYYYY@maszyna.pl (YYYYYY to nazwa Użytkownika) 6) Uruchamiamy i kontaktujemy się ze znajomymi z Jabbera/GG i także innych komunikatorów (dostępne są transporty dla innych komunikatorów - np.ICQ,AQQ,TLEN) Poniżej załączam linki do wspomnianych programów: http://jadugadu.prv.pl http://www.jabberpl.org/Klienty/Spis/Bombus?show_comments=1 http://komunikator.papla.pl/text.asp?file=instant_mob.html POZDROWIONKA DLA FORUMOWICZÓW :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Hej, mam problem. Zainstalowalem sobie eragg, jak kumpel napisze to dostaje wiadomosc, jak ja do niego w tym czasie wysle to tez on dostaje. Problem jest z tym ze nie moze zaimportowac listy kontaktow, po jakims casie wywala blad ze nie zaimportowal i sie rozlacza :/ moze mam stara wersje bo pobralem z google (z koma nie chcialo cos) Moze ktos uploadowac nową wersje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...