LCC Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) No i mamy premierę nowego "symulatorka". Tym razem czas przyszedł na wcielenie się w kierowcę autobusu :) Jezu ile ja lat czekałem na takie coś... ahhh moje dzieciństwo i jeźdzenie kartonikami-autobusami "Berietami i Ikarusami" po ziemi :) EDIT: Pojeździłem na niebieskim autobusie i powiem, że trudno, trudno jest. Przypomniał mi się symek nauki jazdy. Na początek Bus 42 - Between Scyscrapers udało mi się uzbierać 2300 punktów :) Może zrobimy małe FAQu i będziemy wpisywać wyniki na poszczególnych trasach ;) Bus Driver - wirtualny symulator stworzony przez firmę SCS Software (producent m. in. serii 18 Wheels of Steel), pozwalający wcielić się w kierowcę różnego rodzaju autobusów (dalekobieżne, piętrowe, więzienne). Gracz musi mieć na względzie zarówno bezpieczeństwo na drodze jak i bezpieczeństwo pasażerów. Wydawcą polskiej wersji gry jest firma Topware, która premierę planuje na 28 Marca 2007r. DEMO: http://download.busdrivergame.com/busdriver_setup.exe (60 MB) GALERIA: http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=11413 WEB SITE: http://www.busdrivergame.com/ Edytowane 24 Marca 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Jak ja kocham takie gierki :) Teraz jeszcze czekam na nowego hard trucka. A z faq to dobry pomysł jakaś mała motywacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ja też zawsze chciałem być kierowcą autobusu i terroryzować miasto :D Dla relaksu można się też pobawić z kierowcami innych autobusów w cykora, a ta gra to umożliwia! Tym razem remis :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ciekawy temat gry, oprócz polskiego vbusa czy jakoś tak nie było symulatorów jazdy autobusami:) Kilka minusów gry: brak możliwości zmiany widoku, koszmarne sterowanie (cały czas przechyla autobusem i ciężko się zmieścić w pasach ruchu), model jazdy niezależny od modelu autobusu, hamowanie pulsacyjne (parodia na maksa). Plusy: temat i grafika. Czekam na inne opinie:) PS. Szkoda, ze Solarisa nie ma albo przegubowego Jelcza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Gierka jest super !!! Szkoda że, demko pozwala jedynie na 60 minut zabawy. A i ta cena 22 euro trochę chyba z kosmosu. Trzy największe minusy: - brak kamery zza kierownicy - szkoda że, pasażerowie nie wsiadają tylko się teleportują do i z autobusu - brak ręcznego? Edytowane 24 Marca 2007 przez GuC!o^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zasiadłem za kierownicą autobusu linii 42 i po 5 minutach zasnąłem za kółkiem. Po 50 godzinnej jeżdzie w TEST DRIVE te autobusy poruszają się w ślimacznym tempie. Ta grafika też jakaś taka kanciata i kwadratowa. Brak jakichkolwiek zniszczeń (szkoda, że szyby nie rozsypują się w drobny mak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Z tego co czytam, to w GTA:VC tryb jazdy autobusem był bardziej rozbudowany, pasażerowie wsiadali normalnie do pojazdu, a i grafa jakby lepsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ta gra jest katastrofalnie beznadziejna. Ciekawy w sumie pomysł ale wykonanie na najgorszym poziomie (coś ala polski maluch-racer). 1280x800 wszystko w ustawieniach na HIGH (aax0) = min. 45fps, max 58fps! ;o Tylko jak wciskam H(orn) to spada o 5fps lol Grafika wygląda tragicznie, mało polygonów, autobusy wyglądają jak kanciaste pudełka po zapałkach a sterowanie...... :mur: ja wiem, że to nie jest NFS ale przepraszam, po prostu nie da się jeździć, a przecież większość nowszych tego typu pojazdów podobno posiada abs i inne systemy wspomagające prowadzenie. Do tego brak możliwości zmiany kamery! :mur: Gra chyba skierowana dla opóźnionych (no offense) lub cierpiących na Narkolepsja. Jak szybko ją ściągłem tak szybko poleciała do kosza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Nawet widoku za kierownicy nie zrobili :mur: . I to ma być symulator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 A można wjechać w przystanek i go rozwalić bo jak nie to nie wgrywam :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zasiadłem za kierownicą autobusu linii 42 i po 5 minutach zasnąłem za kółkiem. Po 50 godzinnej jeżdzie w TEST DRIVE te autobusy poruszają się w ślimacznym tempie. Myśłałeś, że autobusem będziesz jeździł tak samo szybko jak w TDU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 A można wjechać w przystanek i go rozwalić bo jak nie to nie wgrywam :razz:Możesz tylko w niego uderzyć a konsekwencją tego jest oburzenie, krzyk pasażerów oraz punkty karne ;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) jest jakies inne zrodlo z ktorego mozna zassac to demko? :) z tego co podal LCC ciagnie sieKB/s :( Edytowane 24 Marca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Możesz tylko w niego uderzyć a konsekwencją tego jest oburzenie, krzyk pasażerów oraz punkty karne ;]]]] Eee liczyłem na latające szkło i połamane belki, ciała pasażerów i pełno krwi a zamiast punktów pościg policji za autobusem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 jest jakies inne zrodlo z ktorego mozna zassac to demko? :) z tego co podal LCC ciagnie sieKB/s :( http://www.gamershell.com/download_18407.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 sciagnalem, pogralem godzinke, obiecalem sobie, ze nigdy tego syfu nie kupie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Chyba jedyny plus to waga demka :lol: Model jazdy rula ;]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 nie no, jezdzi sie w miare ;) tylko ze po 4 kursach gra jest boring. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 - brak ręcznego?W końcu to autobus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Kurde na Tierze 2 jeździ się o wiele trudniej, w ogóle na następnych Tierach jest już masakra. Musimy patrzeć na wszystko nawet na to czy nie przytrzasneliśmy jakiegoś pasażera doorami, a trasy dłuuugie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 jak sie ci udalo dojsc na tym trialu do 3 stopnia? :| :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Mam fulla :) Ale powiem, że za tą gierkę to powinni krzyczeć max 20zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Mam fulla :) Ale powiem, że za tą gierkę to powinni krzyczeć max 20zł ;) a nie lepiej było wsiąść do prawdziwego autobusu i "grzecznie" poprosić kierowcę czy da poprowadzić, gwarantuję przeżycia byłby o wiele lepsze a zabawa mniej nudna :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ostatno w tv pokazywali sprytnych co podprowadzili autobus spod supermarketu. Sprzedali go nawet na złom. Chciałbym zobaczyć tego ze złomowiska co to kupił :lol: Ale to jakiś sposób :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 a nie lepiej było wsiąść do prawdziwego autobusu i "grzecznie" poprosić kierowcę czy da poprowadzić, gwarantuję przeżycia byłby o wiele lepsze a zabawa mniej nudna :lol2:A potem jeszcze bonusowy odcinek Prison Break z wlasna osoba w glownej roli :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 brak mozliwosci zmiany kamery niestety całkowicie niszczy grywalność. generalnie przyjemnie sie gra na kierownicy ale bez widoku z kabiny nie ma to sensu! moze jednak jakos sie da???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 pewnie wydadza jakiegos patcha na to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Trochę denerwuje brak AA, ale co tam :) Już jedę ostatni poziom... normalnie masakra ;) Zapodawajcie swoje wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) A jest dostepny MAN NL 283 ? :D a nie lepiej było wsiąść do prawdziwego autobusu i "grzecznie" poprosić kierowcę czy da poprowadzić, gwarantuję przeżycia byłby o wiele lepsze a zabawa mniej nudna :lol2:Nie wiem jak u Was, ale u nas w kazdym jednym autobusie sa kamery wiec to odpada :P Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez laeskrad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Trochę denerwuje brak AA, ale co tam :) Już jedę ostatni poziom... normalnie masakra ;) Zapodawajcie swoje wyniki :) AA zawsze można wymusić z poziomu sterowników. Co do wyników to miałem dziś lekko ponad 6k ale z tego co widzę masz lepszą punktualność :) Następnym razem postaram się zrobić screena, bo na razie mam świeżą Vistę bez Photoshopa. BTW w co my gramy ? Śmiech na sali :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...