Skocz do zawartości
n30

Modernizacja Pc-ta

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wydania ~520 zł na modernizację mojego pierwszego PC-ta. Mam zamiar wymieć płytę główną oraz procesor. W grę wchodzą głównie nowe części z gwarancją. Mój plan jest taki aby kupić płytę Asrock 4coredual i narazie jakiegoś Pentiuma 4, np P4 650. Ma być to modernizacja na 8-10 miesięcy, między czasie zamierzam zmienić pamięci na DDR 2, procek na C2D, a później tylko zmienić płytę i grafikę. Większej wydajności najbardziej oczekuje w aplikacjach, bo w grach nawet c2d nie da mi dużego przyspieszenia przy mojej karcie, aczkolwiek i tak ten Pentium będzie wydajniejszy w grach dużo bardziej niż mój Batron. Starych części nie zamierzam sprzedawać, drugi komputer przyda się w domu.

Edytowane przez DawidNeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Pentium 4 D 915 2.8GHz Presler/FSB800/2x2M w apollo za 319zł więc chyba opłaca się go brać, a może Intel Pentium4 631 3,0GHz/2MB/800 ~238 i jakaś płytka

Jeśli jedno rdzeniowy Pentium to byłbym za 650.

Teraz zaciekawiły mnie Pentiumy D, w aplikacjach są niezłe, ale w grach widzę że już nie jest tak różowo. Duża będzie różnica na mojej karcie w grach między 650, a 820?

-----EDIT--------

Jednak zdecyduje się raczej na 650. Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy jeśli włożę do tej płyty pamięci dd2 800, to zwolnią mi one do DDRII 667?

Edytowane przez DawidNeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi