xpeu Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Witam, kolega przyniósł mi dysk Samsung SV2042H 20 GB Spin Point, problem polega na tym, że BIOS go w ogólnie nie wykrywa (dysk dobrze podłączony, to samo na 3 innych komputerach). Głowica wydaje dźwięki jak by jeździła z 1 końca na 2 (szybko, słychać jak by zderzenia), a gdy dojdzie do tego, że BIOS szuka dysku to talerz się zatrzymuje. Kolega twierdzi, że wieczorem działał a rano juz nie. Może to elektronika, czy pomoże jej wymiana? (Na dysku są różne pamiątkowe zdjęcia i inne rzeczy, na których mu zależy) Dzięki Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Głowica szuka sektora rozruchowego... najgorsze to ze silnik juz sie zatrzymuje..... Biedaczysko R.I.P..... Nigdy waznych zeczy nie trzyma sie na dyskach ... ja juz sie tego nauczyłem....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Już kupił sobie nowy, a jak dysk padł na dobre to trudno, jakoś sobie poradzi dzieki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...