Confi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) Witam Wszystkich Zapodaje Wam moj zestaw ktory skladalem 3tyg na innym forum ale slyszalem ze Wasze jest jedno z najlepszych dlatego chcialbym sie dowiedziec czy owy zestaw jest najlepszym za te pieniadze. Oczywiscie czesci sa juz zamowione ale podstawowe produkty mozna jeszcze zmienic. PcProjekt: Procesor: Intel Core2 Duo E6600 2.40 GHz (S775) BOX - 1130zl Płyta Główna: Abit AB9 QuadGT – 650zl Karta Graficzna: BFG GeForce 8800GTX OC2 768MB (384-bit) (PCI-E) - 2340 Dysk Twardy: Seagate 320 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) – 320zł Allegro: Obudowa: Chieftec BA-01B-B-B bez zasilacza – 375zl - juz mam Pamiec Ram: Crucial Ballistix 2x1GB 800MHz SLI READY; D9GMH – 1150zł - juz mam Zenfist: Zasilacz - Seasonic M12-700 – 519zł - gratis 250zl Chłodzenie na procesor - Thermalright Ultra 120 – 249zł Chłodzenie na procesor – 2x Noctua NF-S12-1200 – 138zł Pasta - Zalman Ultra Thermal Grease ZM-STG1– 27zł Dodatki - Chieftec kółka do obudowy - 19zł - gratis :) Suma: 933zł Wszystko razem + przesyłki około 7tys zł Wszystko moge pozmieniac jeszcze w PcProjekcie wiec jesli cos byloby do wymiany to smialo pisac z gory dziekuje :) Co w ogole sadziecie o tym sprzecie??? na ile ta maszynka moze starczyc? 2 lata? 3 ? 4? Edytowane 24 Marca 2007 przez Confi_Londyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Sprzęt 1 klasa ja osobiście nic bym w nim nie zmieniał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Zestaw optymalny, nic bym nie zmieniał. Maszynka starczy Ci na 2 lata spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Nic lepszego nie złożysz. Tylko ja bym nie kupił w PCprojekt. Sklep o słabej reputacji. Dużo problemów robią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Nic lepszego nie złożysz. Tylko ja bym nie kupił w PCprojekt. Sklep o słabej reputacji. Dużo problemów robią. tzn?? ja kupuje u nich tylko te czesci co widzisz... ale jakie problemy robia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Sprzęt dobrany optymalnie, nic nie zmieniałbym, może tylko sklep ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Witam Wszystkich Zapodaje Wam moj zestaw ktory skladalem 3tyg na innym forum ale slyszalem ze Wasze jest jedno z najlepszych dlatego chcialbym sie dowiedziec czy owy zestaw jest najlepszym za te pieniadze. Oczywiscie czesci sa juz zamowione ale podstawowe produkty mozna jeszcze zmienic. PcProjekt: Procesor: Intel Core2 Duo E6600 2.40 GHz (S775) BOX - 1130zl Płyta Główna: Abit AB9 QuadGT – 650zl Karta Graficzna: BFG GeForce 8800GTX OC2 768MB (384-bit) (PCI-E) - 2340 Dysk Twardy: Seagate 320 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) – 320zł Allegro: Obudowa: Chieftec BA-01B-B-B bez zasilacza – 375zl - juz mam Pamiec Ram: Crucial Ballistix 2x1GB 800MHz SLI READY; D9GMH – 1150zł - juz mam Zenfist: Zasilacz - Seasonic M12-700 – 519zł - gratis 250zl Chłodzenie na procesor - Thermalright Ultra 120 – 249zł Chłodzenie na procesor – 2x Noctua NF-S12-1200 – 138zł Pasta - Zalman Ultra Thermal Grease ZM-STG1– 27zł Dodatki - Chieftec kółka do obudowy - 19zł - gratis :) Suma: 933zł Wszystko razem + przesyłki około 7tys zł Wszystko moge pozmieniac jeszcze w PcProjekcie wiec jesli cos byloby do wymiany to smialo pisac z gory dziekuje :) Co w ogole sadziecie o tym sprzecie??? na ile ta maszynka moze starczyc? 2 lata? 3 ? 4? To co można zmienić w takim zestawie to zamiast 1*HDD dać 2*HDD bo w wielu sytuacjach 2*HDD jest wydajniejsze i bardziej funkcjonalne niż 1*HDD. Karta graficzna droga i warto się zastanowić nad tańszą jeśli budżet jest ograniczony zwłaszcza jeśli monitor ma rozdzielczość mniejszą niż 1600*1200. Karty graficzne szybko tanieją i za 2 lata takie 8800 będzie zabytkiem dla wymagającego użytkownika identycznie jak topowa karta sprzed 2 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ludzie długo czekali na kupione rzeczy i mieli problemy z serwisem. (Też polegały głównie na długim oczekiwaniu.) Na skąpcu opinia o sklepie była bardzo niska. 2-3 gwiazdki na 5. Teraz nie mogę już tego znaleźć, ale własnie na skąpcu mógłbyś odnaleźć wiele komentarzy dotyczących tego sklepu. Nie polecam również sklepów arest i pixmania. Polecę Heljosa, Apollo i Morele. Mają bogatą ofertę, niskie ceny i wielu zadowolonych klientów. Oczywiście takich sklepów jest wiele, ale nie będę wymieniał wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 moge sie dowiedziec w koncu co macie do tego sklepu PcProjekt?? bo ja slyszalem ze to dobry sklep, czyzbym sie mylił ??? :/ co do dyskow to z tego co wiem nie ma az takiej ogromnej wydajnosci, troszke myslalem o tym ale w raidzie jak jeden z dyskow padnie to system pada czy tak?? czy wszystko sie traci na dysku?? to byl chyba powod dla ktorego stwierdzilem ze wole 1 hdd temat grafiki juz przerabialem milion razy wiec slyszalem juz wszystko i wady i zalety :) co do monitora: Monitor Asus: 2550157[/snapback] Ludzie długo czekali na kupione rzeczy i mieli problemy z serwisem. (Też polegały głównie na długim oczekiwaniu.) Na skąpcu opinia o sklepie była bardzo niska. 2-3 gwiazdki na 5. Teraz nie mogę już tego znaleźć, ale własnie na skąpcu mógłbyś odnaleźć wiele komentarzy dotyczących tego sklepu. Nie polecam również sklepów arest i pixmania. Polecę Heljosa, Apollo i Morele. Mają bogatą ofertę, niskie ceny i wielu zadowolonych klientów. Oczywiście takich sklepów jest wiele, ale nie będę wymieniał wszystkich. podobno maja mi wyslac towar we wtorek zobaczmy jak to bedzie, mowili ze maja duzo paczek dlatego nie wyrobili sie z wyslaniem w piatek, kase juz wzieli wiec sie zobaczy jak to bedzie ! ja polecam Zenfist kolesie dali mi 270zl wiecej :) bo chcialem zasilke coolteka 600 ale musialbym czekac 2tyg na niego takze zaproponowali mi seasonica 700w za ta sama cene a seasonic 240?250zl? drozszt, do tego gratis dostalem kolka do budy wiec rewelacja zobaczymy jak z paczka aaa no i musze jedynie czekac na thermalight 120 jakies 1,5tyg bo juz nie maja na magazynie ale wysylaja mi dwie paczki na ich koszt oczywiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 moge sie dowiedziec w koncu co macie do tego sklepu PcProjekt?? bo ja slyszalem ze to dobry sklep, czyzbym sie mylił ??? :/ co do dyskow to z tego co wiem nie ma az takiej ogromnej wydajnosci, troszke myslalem o tym ale w raidzie jak jeden z dyskow padnie to system pada czy tak?? czy wszystko sie traci na dysku?? to byl chyba powod dla ktorego stwierdzilem ze wole 1 hdd temat grafiki juz przerabialem milion razy wiec slyszalem juz wszystko i wady i zalety :) co do monitora: Monitor Asus: http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=27508 Glosniki Logitech: http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=22380 Klawiatura: http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=24983 + nagrywarka DVD LG oraz SD Audigy 2 to wszystko co juz mam i wiecej poki co nie kupuje chociaz mysle jeszcze nad dokupieniem ewentualnie panela do obrotow wentli z wyswiet LCD oraz dokupienie kolejnych 2gb ramu, mysle o wymianie karty muzycznej, zmianie monitora oraz moze zmienic glosniki z 5400 na 5500 :D czyli w sumie pestka heeheheh ale nie wiem czy to ma sens bo musialbym wpakowac kolejne kilka tysiecy :P podobno maja mi wyslac towar we wtorek zobaczmy jak to bedzie, mowili ze maja duzo paczek dlatego nie wyrobili sie z wyslaniem w piatek, kase juz wzieli wiec sie zobaczy jak to bedzie ! ja polecam Zenfist kolesie dali mi 270zl wiecej :) bo chcialem zasilke coolteka 600 ale musialbym czekac 2tyg na niego takze zaproponowali mi seasonica 700w za ta sama cene a seasonic 240?250zl? drozszt, do tego gratis dostalem kolka do budy wiec rewelacja zobaczymy jak z paczka aaa no i musze jedynie czekac na thermalight 120 jakies 1,5tyg bo juz nie maja na magazynie ale wysylaja mi dwie paczki na ich koszt oczywiscie Do tego monitora karta za 1120 zł całkowicie wystarczy (ma mniej pikseli niż typowa 17 lub 19) Przykładowo: http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...320_bit_PCI_E_/ Za 3 lata jak wyjdą bardziej wymagające gry za różnicę w cenie kupisz dużo wydajniejszą niż obecnie najszybsza. Raid przy tylko 2 dyskach nie polecam ale wydajność i bezpieczeństwo 2*HDD bez raid jest dużo lepsze niż z 1*HDD. Tu jest test porównawczy wydajności 2*HDD i 1*HDD z RAID i bez RAID: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=raid0_testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ludzie długo czekali na kupione rzeczy i mieli problemy z serwisem. (Też polegały głównie na długim oczekiwaniu.) Na skąpcu opinia o sklepie była bardzo niska. 2-3 gwiazdki na 5. Teraz nie mogę już tego znaleźć, ale własnie na skąpcu mógłbyś odnaleźć wiele komentarzy dotyczących tego sklepu. Nie polecam również sklepów arest i pixmania. Polecę Heljosa, Apollo i Morele. Mają bogatą ofertę, niskie ceny i wielu zadowolonych klientów. Oczywiście takich sklepów jest wiele, ale nie będę wymieniał wszystkich. Zrobie teraz OT ale musze to napisac, również nie polecam sklepu arest <_< , w czasie kupna nowej karty graficznej zamówiłem u nich Palita 7600GS 256MB DDR3 ( na stronie pisało jak byk ze towar dostepny) był to dzień piątek (luty), w sobotę dzwoni koleś ze sklepu i mówi że zamówienie zostało przyjęte i w poniedziałek wyślą kartę i we wtorek na bank będzie. I tak miną poniedziałek, wtorek, karty nie ma, w środę dzwonię tam wkur... czemu karty jeszcze nie :mur: a gości mi mówi '' przepraszamy ale tej karty panu nie wyślemy bo nie mamy jej na stanie i długo jej jeszcze nie będzie'', ja wkur mówie mu '' to po h jak tyle czekałem już dawno bym sobie gdzie indziej zamówił, mogliscie mnie wcześniej poinformować... :mur: '', koleś tylko coś tam powiedział że nie mieli czasu czy coś i że moge sobie wybrac jakąś inną karte, nie mieli żadnych 7600GS tylko 1 7600GT od Gigabyte , wkurzony anulowałem zamówienie i walcie się, w czwartek w proline zamówiłem sobie 7600GS z siga i karta doszła na nastepny dzień B-) Arest ma u mnie wielkiego MINUSA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 A ja bym zmienił grafe na ta kupe kasy oszczędzasz a bierzesz ta sama prawie grafe i możesz ja śmiało kręcić http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...629&u=12490 plus bym zmienil monitor bo grafa na 19 się marnuje co zaoszczędzisz z tej co podałes grafiki władujesz w monitor zmieniajac ten z komputronika i będzie git ten jest oki szukaj matrycy s http://www.agito.pl/product/39346?bid=40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 monitor juz kupilem wiec po czasie.... kupilem go w grudniu a sprzedac monitor to ogromny problem grafe zostawiam ta co jest, wiem ze mozna zaoszczedzic ale ja wole miec juz najlepsza grafe jaka jest dostepna do tych 2.5tys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Bardzo fajny zestawik ;] Do 7 tys. chyba najbardziej optymalny ;] Co do PC projekta to podobno lubią robić jaja z gwarancją, ale to tak na marginesie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 ktos wie cos na temat tego sklepu PcProjekt?? btw moze ktos ma jeszcze jakies zdanie na temat mojego zestawu? jakos malo ludzi tutaj sie wypowiada i udziela pomocy ://// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) Jestem z Krakowa więc ci powiem tak. Jak długo pod sklep było podpięte forum to nie można było mieć zastrzeżeń i narzekać. Ceny mieli bardzo konkuręcyjne i w ten sposób szybko nałapali klijentów. Ale póżniej jak zamkli forum to się zaczeły cyrki. Nagle ceny poszły w górę no i zaczeły się problemy z gwarancjami i wysyłkami. Jednym słowem sklep wyrobił sobie markę i jakby przestało im zależeć. Wybór tego sklepu to błąd. Prawda jest taka że w Krakowie najtańszy i najlepszy jest Apollo a zaraz za nim Bit. Pozatym jakbyś zobaczył jaki sklepik pod względem wielkości ma pcprojekt a wymienione przezemnie sklepy to byś zrozumiał dlaczego są one najtańsze. Pozatym te tłumy kupujących na miejscu mówią same za siebie. W Apollo lub Bicie żeby coś kupić to musisz postać w kolejce tak z 10 minut. A ludzie tam chętnie kupują bo raz mają tanio a dwa jak ci coś padnie lub coś nie działa po złorzeniu kompa to ci wymienią od ręki. Edytowane 25 Marca 2007 przez raffal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 czyli jednym slowem odwalilem :(( wplacilem kase wiec juz chyba po sprawie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffal Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 ale dla ciebie powinni być bardzo mili i nie robić problemów. Przecież zostawiasz u nich troche grosza za parę części. Więc w twoim przypadku mały sklep jest troche lepszym rozwiązaniem niż moloch. No ale wiesz to wyjdzie w praniu. Dodatkowo możliwe jest że w podanych przezemnie sklepach musiałbyś czekać na jakieś części a w pcprojekt masz wszystko od ręki. Nie powinno być żle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spamer Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 czyli jednym slowem odwalilem :(( wplacilem kase wiec juz chyba po sprawie :/jak dostaniesz sprzet to napisz ile czekales, czy nie robia problemow i ogolnie czy mozesz polecic ten pcprojekt -bo ceny maja dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 ceny maja naprawde doskonałe, wlasnie rozmawiam co do mojej paczki :) zobaczymy jak to bedzie wygladało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) co do dyskow to z tego co wiem nie ma az takiej ogromnej wydajnosci, troszke myslalem o tym ale w raidzie jak jeden z dyskow padnie to system pada czy tak?? czy wszystko sie traci na dysku?? to byl chyba powod dla ktorego stwierdzilem ze wole 1 hdd Kolega dał wyżej o Raidzie, ale jak jeden dysk Ci padnie, to też stracisz dane. ZMIEŃ SIGA NA REGULAMINOWY! DO 10 LINIJEK Edytowane 26 Marca 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...