Skocz do zawartości
jawor121

Jaki Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Mam zestaw:

Mobo BiostarNF4 ULTRA-A9A AMD 939 NVIDIA

Proca:Venice 3000+ freezer 64pro

Ram:512 400mhz w przyszlości jeszcze 1bądź2

Grafa:Albo Abit x700 albo Palit 7100(przy okazji jaką wziąć?)

Hdd:80 Samsung(w przyszlości jeszcze 100)

Dvd Lg

Jaki zasilacz polecacie do tego zestawu.Zaznaczam ze będe kręcil proca i grafe.Nie mam też za wiele kasy120 max.Jaki zasilacz będzie dobry.Chcialbym żeby byl w miare cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co w podpisie ciągnie mi Forton 400W od Haszyda, grafike podkręcałem( sprawdzałem ile poleci) i procka na 2500mhz, chyba nawet mamy takie same dyski, tak na marginesie :razz: Według mnie zasilacz jest niesłyszalny( poza obudową jak właczałem na "sucho" to nie byłem pewny czy działa :D ), a w kompie boxowy wentyl z proca i tak wszystko u mnie zagłusza, więc nie wiem jak z hałasem podczas obciążenia. Od pół roku zalilacz chodzi bezawaryjnie

Edytowane przez regaciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo BiostarNF4 ULTRA-A9A AMD 939 NVIDIA

Proca:Venice 3000+ freezer 64pro

Ram:512 400mhz w przyszlości jeszcze 1bądź2

Grafa:Albo Abit x700 albo Palit 7100(przy okazji jaką wziąć?)

Hdd:80 Samsung(w przyszlości jeszcze 100)

Dvd Lg

Jaki zasilacz polecacie do tego zestawu.Zaznaczam ze będe kręcil proca i grafe.Nie mam też za wiele kasy120 max.Jaki zasilacz będzie dobry.Chcialbym żeby byl w miare cichy.

Jak chcesz nówkę i markowa to 2550406[/snapback]

To co w podpisie ciągnie mi Forton 400W od Haszyda, grafike podkręcałem( sprawdzałem ile poleci) i procka na 2500mhz, chyba nawet mamy takie same dyski, tak na marginesie :razz: Według mnie zasilacz jest niesłyszalny( poza obudową jak właczałem na "sucho" to nie byłem pewny czy działa :D ), a w kompie boxowy wentyl z proca i tak wszystko u mnie zagłusza, więc nie wiem jak z hałasem podczas obciążenia. Od pół roku zalilacz chodzi bezawaryjnie

No ja bym sie tak nie podniecał, bo fortron PFN jest do zestawu zasilanego z 5V a ty masz i proca i grafę zasilane z 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz zasilacz 350w jakiegoś L&c.Czy 350 w starczy?W takim razie jest go sens wymieniać?

L&C to inaczej logic, zasiłka klasy słynnego codegena, dla własnego dobra wymień. Jak nie masz dużo kasy to weź deltę lub fortrona hln które wspomniałem dwa posty wcześniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi