sir Afeen Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Właśnie zakupiłem tą płytę, wszystko jest git, działa. Jest tylko mały problemik: płyta nonstop w trakcie pracy wyświetla mi kod FF. W instrukcji napisali, że to problem. Ma też ktoś tak? Czy w ogóle coś wam wyświetla na tym wyświetlaczu podczas normalnej pracy kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Tak jak ktoś już kiedyś napisał: FF = Fszystko Fporządku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Uff to dzięki!! Już mi się zaczęła pojawiać żyłka na czole :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drazek Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 to jest właśnie w instrukcji epoxów niejasne bo w tabeli błędów też jest symbol FF i oznaczaon kłopot z płytą, biosem lub kościa biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Tak jak ktoś już kiedyś napisał: FF = Fszystko Fporządku ;)Ja to napisałem :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Tak jak ktoś już kiedyś napisał: FF = Fszystko Fporządku ;)Ja to napisałem :P. To napisz jeszcze dlaczego tak napisałeś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 aaa napiszcie jeszcze czy tez sie wam tak wyswietla. Musze jakos uspokoic moje zszargane nerwy, ewentualnie sie dobic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Tak jak ktoś już kiedyś napisał: FF = Fszystko Fporządku ;)Ja to napisałem :P. To napisz jeszcze dlaczego tak napisałeś :) Bo Fszyscy mają FF podczas normalneju pracu ;P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 :D Fszystko Fporządku, tak jak Mateoosh pisał. Napisałem do Epoxa, oto odpowiedź: No, there is no problem with your mainboard. When the OS is load there is always FF on the post led. I hope this will answer your qwuestion. Kind regards, Epox Europe, Support team, Tom Versteeg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Wezcie sprawdzcie sobie tego linka: http://www.bioscentral.com/postcodes/awardbios.htm - to dla tych co nie ufaja swoim instrukcjom :wink: I dajcie wkoncu odpoczac waszym skolatanym nerwom :wink: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 to jest właśnie w instrukcji epoxów niejasne bo w tabeli błędów też jest symbol FF i oznaczaon kłopot z płytą, biosem lub kościa biosu No to nie wiem jaka masz instrukcje, bo w mojej jak byk stoi napisane: FFh - Boot attempt A z tego co mi wiadomo rozpoczecie boot-owania systemu nie jest bledem :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drazek Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 to jest właśnie w instrukcji epoxów niejasne bo w tabeli błędów też jest symbol FF i oznaczaon kłopot z płytą, biosem lub kościa biosu No to nie wiem jaka masz instrukcje, bo w mojej jak byk stoi napisane: FFh - Boot attempt A z tego co mi wiadomo rozpoczecie boot-owania systemu nie jest bledem :wink: :) A czy zajrzałeś do tabelki na drugiej stronie instrukcji o tytule "POST Port Frequently Asked Questions" i w pierwszym wierszu jest POST CODE FFh or CFh i z tabeli wynika że 1. BIOS chip inserted incorrectly 2. Incorrect BIOS update version 3. Mainboard problem 4. Add-on card inserted incorrectly Sprawdź !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 FF- fast forward. Mialelem rozne epoxy (od 8k7a+) i podczas pracy jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Nie rozumiem obaw co niektórych. To zaczyna przypominać "matczyną hipochondrię". FF znaczy stanowczo wszystko OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 jeśli FF wyświetla się po włączeniu płyty i na tym koniec to jest problem.Natomiast jeśli jest FF i ładuje się system to jest OK i tak też jest w instrukcji.Mimo to istnieje poważny wręcz drażliwy problem"bo świeci" w związku z tym proponuję następujące rozwiązanie: - założyć obudowę lub ustawić komputer po stronie lewej ręki.Jeśli te zabiegi nie pomogą to należy zwrócić się do producenta z prośbą o wylutowanie wyświetlaczy lub złożyć stosownie umotywowany wniosek racjonalizatorski a będzie z tego kasa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 a ja myślałem że jak komp działa to jest ok, a jak nie działa to jest problem. Przez lata (od 286 12MHz) obywałem się bez kodów post i jakoś nic się nie stało... Jak komp działa to może mi POST nawet pokazywać że nie ma procesora albo pamięci - co za różnica - działa to działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...