Skocz do zawartości
the_quick

Rolki

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zaczac jezdzic, ale tylko rekreacyjnie. Czyli zadne murki and skoki. Chce wydac jakies 300 - 350 zl (jakies 50 funtow).

Nie chce kupic chlamu, który sie rozwali po miesiacu, ale tez nie potrzeba mi rolek tzw agresywnych. Wszytskie porady co do rolek itp mile widziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od ochraniaczy.

Nie szczedz pieniedzy na kolana, lokcie, nadgarstki i glowe.

Jezeli sie bedziesz upierac, ze szkoda kasy to przy pierwszych glebach wyluskasz pieniazki :P

Co do rolek to musisz kupic z duzymi kolkami i z porzadnej firmy (kolka i lozyska). Mozna sie zdziwic jaki jest komfort jazdy na rolkach tanich czy bezmarkowych a tych lepszych/drozszych.

72A i miekkie kola na lozyskach ABEC 3 lub 5 - styknie

Do rekreacji skorupa aby byla na klamry bo to ma byc przyjemnosc i prostota uzytkowania.

Do agresywnego jezdzenia oczywiscie takiego rozwiazania bym nie polecal.

PS. Predzej czy pozniej bedziesz chcial skakac po schodach i murkach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ochraniaczy.. na poczatku sa niezbedne... pozniej do jazdy po chodnikach robia sie zbedne :) dodam ze kiedys duuzoo na rolkach skakalem.. tak gleblem na kant kostki brukowej ze do tej pory mam ubytek skory na kolanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, mam juz rolki K2 Exo, kolka 78mm/80a.

Ochraniacze na nadgarstki dostalem w ramach "discount", pojezdzilem wczoraj, i dzis kupie sobie na kolana i lokcie. Mimo ze jezdzilem na lyzwach, to z gorki ma spory problem, za slabo hamuje, a slalom nie pomaga. Po prostym no problem.

A teraz zonie sie spodobalo, i jedziemy w weekend kupic jej cos :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, mam juz rolki K2 Exo, kolka 78mm/80a.

Ochraniacze na nadgarstki dostalem w ramach "discount", pojezdzilem wczoraj, i dzis kupie sobie na kolana i lokcie. Mimo ze jezdzilem na lyzwach, to z gorki ma spory problem, za slabo hamuje, a slalom nie pomaga. Po prostym no problem.

A teraz zonie sie spodobalo, i jedziemy w weekend kupic jej cos :) .

Jazda na roleczkach spowoduje, ze bedzie miala ladna tylna czesc nog i pupe wiec jak najbardziej polecam wsyzstkim paniom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ona sie boi tego na maxa, powiedziala ze kupi wszytskie ochraniacze + orzeszek. Ale mimo tego to ja ciagnie do rolek. Co prawda nigdy nie jezdzila na tego typu sprzetach, jedyna kolka to rower i samochod :P. Ale mysle ze jakos pojdzie i pewnie bedzie lepiej smigac niz ja, z ta jej zacietoscia :D

A sezon juz sie rozpoczal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra... chyba sie zestarzalem i znowu mi sie zachcialo jezdzic na rolkach. Mozecie polecic cos do 300 zl? Rekreacyjny sprzet oczywiscie.. za stary juz na sporty extremalne jestem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi