Skocz do zawartości
Gość Norferin

Co Lepiej Kupic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Norferin

mysle nad zakupem

KARTA GRAFICZNA GF 6800XT ale ma 8pixel shader i 4 vertexy ale pamieci chodza na 1400mhz, nie wiem czy da sie zmodowac do 16 pixsha albo LEADTEK WINFAST 6800GT. Wszystko z alegro. Jak mozecie napiszcie ile mozna po vmodzie i na wc wyciągnąc max z tej karty i ile bedzie wynosil wynik w 3dmark03.

Edytowane przez Norferin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Norferin

Jak na agp sie da to na pciex tez. Zmodowac to nie mozna wersje gs bo jest to inny procesor graficzny robiony w innej technologji 110nm, chodzi tu o NV42 12 pixelshader natomiast nv 40 ma ich 16pixs

Edytowane przez Norferin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO lepiej kupic Galaxy 7300GT ew. 7600GS i najlepiej 256/128 :-P btw. good zasilacz to podstawa, nie zapomnij o tym :wink:

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Norferin

Juz zakupilem PNY gf 6800gt w tym tygodniu powinna przyjsc, a co do kofigu to PNY 2gb ddr pc3200 procek 3700+ sandiego cf, plyta glowna sapphire innovation RX480.Szukalem cos z Gainvarda 6800gt

bo one maja pamiątki 1,6 1,4 zalezne od modelu, ale nigdzie nie znalazlem. W moiej grafie na 100% sa pamieci 2ns taktowane 1000mhz i gpu 350mhz. I pytam jak w temacie ile sie wycisnie max z tych pamieci i gpu w przyblizeniu po vmodzie, mozna sie pomylic 50mhz:)???

Edytowane przez Norferin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe sprostowanie

NIC nie odblokujesz w 6800xt gdyz odblokowuja sie tylko wersje z agp. W wersji z PCIE NIE MA W OGOLE POZOSTAŁYCH 4 POTOKOW....

Wiem bo miałem....

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Norferin

odpiszcie ile sie da na pamieciach wycisnąc po vmodzie, bo jak orginalnie jest 1000mhz 2ns to na pewno wycisne gdziesz 1200 a jak zrobie vmoda i wycisne 1300 to mi sie nie oplaca, za duzo zachodu zeby osiągnąc tylko 100+.

I jeszcze eno, jak bym wydluzyl czasy na pamieciach grafy czy moglbym osiągnącz 1500 no 1600mhz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Norferin

ale w googlach sa stare artykuly bo jak czytam ze gf6800gt ma 2,2ns i max po vmodzie 1200mhz to nawet wiecej nie czytam

Edytowane przez Norferin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi