B3T0N Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 wiedzialem ze ten miko to szajs tanio robiony !!!!!! :x :x :x jezeli chodzi o tempe sziwa to jak na ten blok to masz mozliwie chyba najmniejsza jaka mozna wyciagnac na tym bloku (bez O/c i soft -coolera) , jezeli masz jeszcze w dodatku antka 0,13u to juz wszystko jasne ze miko to szajs i nie nalezy ufac tej firmie :? :? :? :? :? przez ostatni czas nabylem doswiadczenia odrobine w WC i stwierdzam ze zrobilem wszystkie jakie mogly byc poczynania , aby zniwelowac temperature.........okazalo sie to bezskuteczne !! proc 1700+b0 JIUGB @niekrecony : 40idle 44 stress 1700+@~2700+ (180x12) @ 1,70v 45idle 50 stress pozatym u mnie tez przeciekal dziad , wiec poszedl do lutowania wypolerowany na gladziutenko (2500 papier wodny + pasta polerska) zapinka dobrze dociska (widac po pascie ze jadro dobrze styka) pompa dobrze pompuje (600l/h akuaszut) chlodniczka dobrze chlodzi (kadett +4 x 80x80mm wiatraki @7V) to by bylo tyle : i na koniec : zeby nikt nie mial do mnie pretensji lub zali ze takie slowa wypowiadam (to jest moje zdanie i nie wyzywac mnie za to ze najezdzam na innych uzytkownikow : Nie UFAM testom blokow Thorna , nie wierze w to ..... zeby on mial na palomino 1800+ @2000+ ktory wydziela ok 70W i na tym bloku mial 37 idle i 42 stress , to ja jestem matka teresa z kalkuty!! jak napisalem swoje watpliwosci co do tych testow , to Thorn raczyl mi odpowiedziec ze u mnie najgorsze co moze byc to nagrzewnica od kadetta ktora posiadam i ze ma za geste finy , ktore uniemozliwiaja odprowadzanie ciepla (czy jakos tak - nie pamietam) i zebym zmienil na nagrzewnice od poldka (aha z czego pamietam to thorn robil testy na nagrzewnicy od poldka bez wiatrakow - to ja jestem ciekaw , jaka mialby tempe z wiatrakami puszczonymi na 7V 8O :lol: :lol: ) pfffffffffffffff - wolalbym powierzyc bloki do testow komus innemu niz Thorn (Thorn bez urazy) , z tego powodu iz on non stop caly czas nawija i zachwala jakie to cudo takie i owakie te miko (pffffffff) i moglby (zaznaczam - moglby) zawyzac wyniki na korzysc miko - pozatym uwazam te wszystkie testy za istan parodie - jakies glupie stwierdzenia ze blok ma 36C full stress mnie juz nie przekonuja i jakies logi z MBM'a (pozatym latwo w MBM'ie obnizac wyniki) , takie testy jakie widzialem to chała :? :? :? :? :? Co do kwestji THORNa.To jakie otrzymujesz wyniki zalezne jest od twojego mobo.Thorn kozystal z czujnika ondie ... chyba.Niestety , zeby kogos krytykowac nalezy znalesc jakis obiektywny dowod.Zwroc uwage na jego sponsora.Wiadomo o co chodzi ? Oczywiscie nie ma pewnosci (nie moze przeciez krytykowac sponsora).Jak narazie w PL nikt nie raczyl zrobic obiektywnego , profesjonalnego testu blokow wodnych.Najczesciej bylo to albo maksymalne zachwalanie 1 konstrukcji , albo besztanie na maxa a czy wystarczajacym dowodem co do krytyki Thorna i jego testow nie jest to , ze juz czwary albo piaty uzytkownik tych blokow (tez blackboxa ktory ponoc 35 fuul stress) narzeka na wysokie temperatury robiac juz wszystko aby je zbic ???? moj blok miko M8 byl sprawdzany na 3 MOBO (MSI KT3Ultra2 , Soltek SL-DRV5-C , i EPOX 8kha+) i wynik byl ten sam (odczyt z diody i z czujnika) na T-bredzie 1700+ - idle 40-41 , stress (CPU BURN) 47-48st pffffffff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...