victor89 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 ja juz nie wiem co >_> 8:19 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 sub7 z trudem wyrobione 6m07s z groszami [6,7]x500 1:2 7-6-6-x, przy czym 3,5GHz na Quadzie bo akurat był pod ręką [sub10 w 1M wreszcie na nim wyrobiłem przy okazji, 5,16GHz i 9,937s czyli wstydzę się bardzo, ale chociaż "milestone" niby... - benching na azocie mnie przerósł ogólnie ;)] Lipa jest, ale nieważne :P. Tj. DDR3 cośtam daje, ale żeby z tego naprawdę skorzystać to FSB 550+ preferowane na oko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Tauzen na takich timach i takie czasy..... hmmm..... ddr3 ssa? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Tauzen na takich timach i takie czasy..... hmmm..... ddr3 ssa? :D Hipro5 inaczej twierdz... ktos tutaj dal dziala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) To ci nie wdzięczne Spi ,nie lubi takich timów :D No nic musisz poczekać na ddr4 Edytowane 26 Września 2007 przez Gemmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 albo na 965 z ddr3, moze tu jest klucz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Tauzen na takich timach i takie czasy..... hmmm..... ddr3 ssa? :D2T. Na 1T bym się obijał nawet na Allendale o pierwsze w kategorii. No i "ja i moje tweaki" [czy też ich brak] to jest klucz w sumie :P. Porównanie i965 / P35 DDR2 i DDR3 wkrótce zamieszczę, to sobie zobaczycie jak to w miarę obiektywnie wygląda. Tj. szybciej jest [3:5 6-5-5 1T jest pomiędzy 4:5 5-4-4-4 a 1:2 7-6-6 2T], ale rewolucji nie ma. Hipro5 inaczej twierdz... ktos tutaj dal dziala :DOn ma 1030 1T, to wiadomo że ma fajnie, u mnie >2,3V się sypało totalnie, poza tym to już jednak "jakieś" napięcie jest. To ci niewdzięczne Spi ,nie lubi takich timów :D No nic musisz poczekać na ddr4~5s lepiej niż 4:5 5-4-4-4, więc niby znacząco lepiej, wydaje mi się że w miarę optymalnie suby na tym miałem, więc "na moje" właśnie tak to wygląda. albo na 965 z ddr3, moze tu jest klucz :lol:No szkoda faktycznie B-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Porównanie i965 / P35 DDR2 i DDR3 wkrótce zamieszczę, to sobie zobaczycie jak to w miarę obiektywnie wygląda. patrzac na Wasze porownanie p35 i x38 (gdzie wygralo i tak 965) wlasciwie trudno spodziewac sie cudow ;). Edytowane 26 Września 2007 przez sobih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Na ta, ogromna roznica jest miedzy 1T a 2T... cala sekunda w 32M Przydalby sie 965 4:5 co nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Na ta, ogromna roznica jest miedzy 1T a 2T... cala sekunda w 32M Przydalby sie 965 4:5 co nie? roznice calkiem mierzalne na probce 16m masz w watku o p5e3. Edytowane 26 Września 2007 przez sobih Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 No widzisz JMKS, nie porywaj sie z motyka na slonce. LN2 + DDR3 najzwyczajniej Cie przeroslo, bo majac do dyspozycji taki sprzet i LN2 mozna zrobic o wiele lepsze wyniki, szczegolnie biorac pod uwage czas jaki miales na rozpoznanie terenu w necie i kilka dni, gdy bawiles sie tymi memkami w domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 A powiedz mi co miałem robić? W sumie ostatni termin na 65nm żeby LN2 poznać, a niestety mi wszyscy partnerzy nawalili i sam byłem... Sub10 jest, a o to chodziło w planie minimum no i na lodzie niezbyt prawdopodobne. Poza tym nie byłeś, nie widziałeś to tak autorytatywnie nie mów co było a co nie :P - E4400 sobie na -100 robił praktycznie to samo co na -40, X6800 skory do współpracy również nie był, jak QX "przyszedł" to myślałem że coś ciekawszego będzie - BIOS @ -170 działał, ale o ile 4,8 bootował zawsze, to 5 za nic w żaden sposób [czyli tak jak na lodzie]. Dopiero przyszedł drugi QX dość przypadkiem, ale już wszystkiego [czasu, chęci, sił a nawet azotu] brakowało, więc jak poszedł te 5+ to wszystko co się dało w danej chwili... Tj. on by na pewno dużo lepiej poszedł gdyby był od początku, bo te 5,16 to przy -70 na spodzie w ogóle było, ale jak mówię już był czas żeby kończyć. Że z DDR3 nie wyszło - ale "poznałem", a to więcej warte niż bym wyniki porobił na zimno ale bez gruntownego zapoznania. A z memek wycisnąłem wszystko co się dało, jest 5s przewagi nad 4:5 5-4-4-4 DDR2 [@3GHz, na tym samym procku] i to naprawdę wszystko co wg mnie się da - 1T by oczywiście ze 2s minimum dało dodatkowe [nawet 8-6-6-x pewnie by było lepiej] ale tego na tych pamięciach się wyrobić nie dało. I te 5s przewagi to jest "4:5 @ i965 @ 1066" mniej więcej, ale to już powiedziałem choćby w temacie hipro5, że ja to widzę w ten sposób - podtrzymuję to stwierdzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) 3 godzinki walki z biosem T2R i hmmmmm robione bez waz ,dzbanków, buforów itp.komedii ;) Vmem 2,6 ( 2x1Gb GKX ) to jeszcze nie koniec....................................... Edytowane 27 Września 2007 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Jaka płyta? I po co tyle śmieci w zasobniku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Jaka płyta? I po co tyle śmieci w zasobniku :P Przecież napisał, że T2R ;) Wynik ładny, szczególnie, że Avast Boost Tweak w użyciu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 A powiedz mi co miałem robić? Sadzac po tym co napisales, LN2 cie mocno przeroslo. Zbyt duzy zbieg okolicznosci, by nagle wszystko latalo tak samo/podobnie jak na lodzie. Ehh ci ocerzy co daja im sprzet i kaza krecic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Ehh ci ocerzy co sprzętu nie mają a dużo gadają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 DFI LP P35 T2R w akcjii jak na moje oko i średnie umiejetności w tweakowaniu to mobas jest mega szybki (nie ma pytona we wsi) :twisted2: na niej pewnie 6 min. pęknie u kogoś z forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Ehh ci ocerzy co sprzętu nie mają a dużo gadają... Mowisz o tych z wynikami i prywatnym sprzetem? Malo kto tutaj benchowal na c2d 5.3ghz+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) No całkiem ładnie Racuch.Perlev.nie schodzi niżej?-pobij V na NB,i TRFC daj 23 lub 25 Nie no yotom, nie rzucaj tej roboty,tak elegancko to prowadzisz :wink: Edytowane 28 Września 2007 przez Gemmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) coś perlev 6 mi sie konczy na ok. 580MHz (GKX),trza by bylo inne zluzowac ale to pewnie na jedno wyjdzie p.s. nie ma komu aktualizować - nie ma motywacji ech :angry: Edytowane 30 Września 2007 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Fajerwerków nie ma, ale będzie lepiej :D 7'35.203 - meeron - E2160 (9x 332) 2989MHz , MSI NEO2 FR , 498MHz 5-4-5-13 (dual DDR2) toman ? Edytowane 1 Października 2007 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Fajerwerków nie ma, ale będzie lepiej :D 7'35.203 - meeron - E2160 (9x 332) 2989MHz , MSI NEO2 FR , 498MHz 5-4-5-13 (dual DDR2) toman ? Ale OCB, Pan na siłę się chce poniżyć ?? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) XX. 7'31.672 - meeron - E2160 (9x333, mem @ 499MHz 5-4-5-12 (dual DDR2) | SCREEN jeszcze musze zbic okolo 2 sekundki :D Edytowane 4 Października 2007 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 yoto, prosze o update powyzszego wyniku, sorki ze post pod postem ale pare dni temu wynik dodalem i updejtu w rankingu nie ma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 yoto, prosze o update powyzszego wyniku, sorki ze post pod postem ale pare dni temu wynik dodalem i updejtu w rankingu nie ma :( zrobione Ponieważ nie zamierzam dłużej prowadzić tegoż rankingu - dalsze jego losy zależą od potencjalnego następnego prowadzącego\ Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 szkoda bo mój wynik też gdzieś utknął pomimo updejta, przejmie ktos pałeczkę od yotomeczek, żeby wszystko było na bieżąco ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Yoto albo mam dużego pecha do Ciebie albo mnie nie lubisz <_< :lol: . Przez moją całą obecność na forum wysłałem Ci z 5 pm'ek i jakoś nigdy mi nie odpisałeś. Jestem chętny by przejąć prowadzenie w rankingu lol clock :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Yoto albo mam dużego pecha do Ciebie albo mnie nie lubisz <_< :lol: . Przez moją całą obecność na forum wysłałem Ci z 5 pm'ek i jakoś nigdy mi nie odpisałeś. Jestem chętny by przejąć prowadzenie w rankingu lol clock :D oj tam ... próbowałem namierzyć jakiego modera do przejęcia ... na PMki odpowiadam nie za szybko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 na PMki odpowiadam nie za szybko :D Z GG tez ci za dobrze nie idzie :D Czyli mamy nowego Pana rankingowego ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...