99tomcat Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) eh wynik miodny- penryn szybkim procem jest :P Niestety jak widzę problemy z fsb wallem + parę innych to :-| Edytowane 25 Listopada 2007 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 A jakie to dwa pozostałe problemy ? Tak z ciekawości pytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Nie pisałem zę dwa tylko pare - np cold bugi już na di <_< Poza tym na razie wiele plyt ma problemy z obsługą tych cepków-biosy niby są a nie działa wszystko co powinno :P Tak czy siak pora odkładać na fajnego 2 jajowca w 0.45 B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Tak czy siak pora odkładać na fajnego 2 jajowca w 0.45 B) Swiete slowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Nie pisałem zę dwa tylko pare - np cold bugi już na di <_<Ale Ty masz dobra pamiec :P ktos Ci to chyba powiedzial wczoraj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cameleeck Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Wczorajszy start: Nie mam lepszej pamięci niestety.ta nie chce brać napięcia powyżej 1.95V (mimo że to Promos). Użyta CW. Dzisiaj chciałem się poprawić i ustawiłem trochę mniejsze Alphy, i użyłem CDT to wyszło: Czyli gorzej. Potem spróbowałem jeszcze innych kombinacji z CW i CDT i czasy były podobne jak te z CDT. System bez zmian tylko wywaliłem tapetę. Ktoś mi wytłumaczy skąd aż taka rozbieżność w wyniku ? (2 sec. na każdym loopie więcej) x 7"13.609 - cameleeck - E4300 (9x375), Abit IP35-E (P35), mem @ 375 5-5-5-15 (dual DDR2) | SCREEN Edytowane 25 Listopada 2007 przez Cameleeck Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Wczorajszy start: Nie mam lepszej pamięci niestety.ta nie chce brać napięcia powyżej 1.95V (mimo że to Promos). Użyta CW. Dzisiaj chciałem się poprawić i ustawiłem trochę mniejsze Alphy, i użyłem CDT to wyszło: Czyli gorzej. Potem spróbowałem jeszcze innych kombinacji z CW i CDT i czasy były podobne jak te z CDT. System bez zmian tylko wywaliłem tapetę. Ktoś mi wytłumaczy skąd aż taka rozbieżność w wyniku ? (2 sec. na każdym loopie więcej) x 7"13.609 - cameleeck - E4300 (8x375), Abit IP35-E (P35), mem @ 375 5-5-5-15 (dual DDR2) | SCREEN Z tego co widze to ten pierwszy test zrobiles na 9x375 (sugeruje sie tym ze na screenie masz mnoznik 6x... a jak wiadomo EIST dziala tylko z mnoznikiem defaultowym, czyli u Ciebie 9x)... czyli 3375MHz... Ten drugi wynik jest juz na wymuszonym mnozniku 8x... i jest poprawny. EDIT: DaRoN - patrz TUTAJ :) Edytowane 25 Listopada 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 LoooL! Jaki czas! Na RAMDisku jechałeś czy jak? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cameleeck Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Na bank był 8x375 specjalnie ustawiałem w Biosie ale przez przypadek zapomniałem o EIST. Dopiero po zrobieniu zobaczyłem że jest włączony. Użyłem tylko Erama :) O chyba załapałem o co ci Sector... Poprostu EIST nawet przy ustawionym 8x ustawia 9x. Właśnie sprawdziłem i niestety tak jest :( a szkoda myślałem że ładny wynik Edytowane 25 Listopada 2007 przez Cameleeck Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Na bank był 8x375 specjalnie ustawiałem w Biosie ale przez przypadek zapomniałem o EIST. Dopiero po zrobieniu zobaczyłem że jest włączony. Użyłem tylko Erama :) to zrob jesczez raz taki wynik z mnoznikiem 8x, proste. EDIT: O chyba załapałem o co ci Sector... Poprostu EIST nawet przy ustawionym 8x ustawia 9x. Właśnie sprawdziłem i niestety tak jest :( a szkoda myślałem że ładny wynik NO widzisz :)... Mowilem :). Edytowane 25 Listopada 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Może już być entu-san? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ile ty już tego proca trzymasz? Kto następny w kolejce? Bo i ja chciałbym zrobić wynik na 3GHz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Hary napiecie na zapas czy taki miodny CPU jak i moj ( nie F3 i nie X2 3800+ ) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ile ty już tego proca trzymasz? Kto następny w kolejce? Bo i ja chciałbym zrobić wynik na 3GHz :PNo właśnie miałem się Ciebie pytać czy jesteś następny w kolejce. :) Hary napiecie na zapas czy taki miodny CPU jak i moj ( nie F3 i nie X2 3800+ ) ?Na zapas, coby się mi nie sypał przez przypadek :P Ale swoją drogą to jest miodny, max Pi16 to mi się udało na 3175MHz policzyć na powietrzu, co nie zachwyca. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 w ramach rozrywki czas na pierwsze podrygi z 0,45nm w lowclocku. z pewnoscia sie poprawimy. wiecznym malkontentom za komentarze dziekujemy ;). dzieki za pamięć :wink: śmiga piknie i nawet DDR3 daja radę :oops: coś w 3D następną razą skoro jest pod reką :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Może już być entu-san?Hmmm....... hmmmmm..... moim zdaniem nie. Wczoraj rybie mowilem ze odstawisz go na przynajmniej 10s. Cos czuje ze nie uzyles jeszcze mongolskiego sysa :wink: Jak masz oddawac tego CPU to przyloz sie do konca bo ponizej 10:50 powinienes zejsc :P (tak wiem fachowiec ze mnie taki, ze nawet na AM2 nie zrobil chyba zadnego low-clocka na trzezwo :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Hmmm....... hmmmmm..... moim zdaniem nie. Wczoraj rybie mowilem ze odstawisz go na przynajmniej 10s. Cos czuje ze nie uzyles jeszcze mongolskiego sysa :wink: Jak masz oddawac tego CPU to przyloz sie do konca bo ponizej 10:50 powinienes zejsc :P (tak wiem fachowiec ze mnie taki, ze nawet na AM2 nie zrobil chyba zadnego low-clocka na trzezwo :P) To wpadnij z tym mongolem do mnie i stescimy na powaznie 939 i AM2 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Możemy stescić na każdym innym :P byle by takie same były :P entu, no tym razem go nie odstawie na 10s, procek leci dalej jutro i już go nie mam w mobo, i tak go trochę przetrzymałem za długo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 LoooL! Jaki czas! Na RAMDisku jechałeś czy jak? :o 3ghz na e4xxx i czas rzedu 7:14s to jakis mega wynik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 3ghz na e4xxx i czas rzedu 7:14s to jakis mega wynik?Sprawa z EIST mnie zmyliła. Odwoływałem się do taktowań 2250MHhz x] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 hary na jakich pamiątkach robiłeś ten wynik ? 600mhz i 4 4 4 masakra i jakie napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Goodramy 900, D9GMH, 2.85V (na takim max Pi16 to 606MHz). Edytowane 26 Listopada 2007 przez hary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Zrobiłem coś tam na c2d do kategorii 3,5ghz... Może wynik nie jest jakiś powalający (dobra, jest, ale niezbyt pozytywnie...), ale biorąc pod uwagę, że to 975 (niskie FSB, a co za tym idzie niewielkie pole do manewru z memkami) to aż tak tragicznie nie jest. Chyba czas zainteresować się p35, albo chociaż procka zmrozić, żeby wstał na 500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Nie łapiesz się :P 3501 MHz jest [; Chyba ze CoreTemp pokazuje dobre MHz, a CPU-Z kijowe to jest gut ;) Edytowane 26 Listopada 2007 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 kszonek ale zlamiłeś :P :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 skad wziales ta konkretna wartosc maxmem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Kurde kiełbaski wynik masakrator,w porównaniu do 65nm.Gratulki kszonek w złym momencie screena zrobiłeś :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Szybki ten Penrynek. Dlaczego wyniki nie są na fsb pińćset? Zapomnialem o tym. A widziales jakiegos yorkfielda z fsb 5xx :blink: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Ojej - ale zlamiłem :D nie dość, że przy robieniu screena nie zwróciłem uwagi na 3501 - to w dodatku dałem kompletnie złego screena, bo z testów na x9, a nie na x8 :D zaraz dam poprawny ;) kabum! niestety na x7 nie ma szans bez subzero ;] Małe FC żeby chociaż wstał na 9x500...... ale co zrobić, taka ta płyta porąbana i żyć muszę z x8. skad wziales ta konkretna wartosc maxmem? Bo w task meneger pokazuje 70000X :lol: eksperymentowałem na wielu wartościach i tyle mniej więcej najlepsze, a że przy okazji łatwiej się liczy :] Zapomnialem o tym. A widziales jakiegos yorkfielda z fsb 5xx :blink: ? Widziałem? i ? Edytowane 26 Listopada 2007 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Dla penryna powinnismy stworzyc nowe kategorie, bo w sumie to 3 i 3.5GHz to nic dla tych prockow. Pomijam fakt konkurencji 65 vs 45 nm w wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...