Skocz do zawartości
JMKS

16m Low Clock Challenge (3ghz, 3,5ghz)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisałem zę dwa tylko pare - np cold bugi już na di <_<

Poza tym na razie wiele plyt ma problemy z obsługą tych cepków-biosy niby są a nie działa wszystko co powinno :P

Tak czy siak pora odkładać na fajnego 2 jajowca w 0.45 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszy start:

Dołączona grafika

Nie mam lepszej pamięci niestety.ta nie chce brać napięcia powyżej 1.95V (mimo że to Promos). Użyta CW.

Dzisiaj chciałem się poprawić i ustawiłem trochę mniejsze Alphy, i użyłem CDT to wyszło:

Dołączona grafika

Czyli gorzej. Potem spróbowałem jeszcze innych kombinacji z CW i CDT i czasy były podobne jak te z CDT.

System bez zmian tylko wywaliłem tapetę.

Ktoś mi wytłumaczy skąd aż taka rozbieżność w wyniku ? (2 sec. na każdym loopie więcej)

x 7"13.609 - cameleeck - E4300 (9x375), Abit IP35-E (P35), mem @ 375 5-5-5-15 (dual DDR2) | SCREEN

Edytowane przez Cameleeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszy start:

Nie mam lepszej pamięci niestety.ta nie chce brać napięcia powyżej 1.95V (mimo że to Promos). Użyta CW.

Dzisiaj chciałem się poprawić i ustawiłem trochę mniejsze Alphy, i użyłem CDT to wyszło:

Czyli gorzej. Potem spróbowałem jeszcze innych kombinacji z CW i CDT i czasy były podobne jak te z CDT.

System bez zmian tylko wywaliłem tapetę.

Ktoś mi wytłumaczy skąd aż taka rozbieżność w wyniku ? (2 sec. na każdym loopie więcej)

x 7"13.609 - cameleeck - E4300 (8x375), Abit IP35-E (P35), mem @ 375 5-5-5-15 (dual DDR2) | SCREEN

Z tego co widze to ten pierwszy test zrobiles na 9x375 (sugeruje sie tym ze na screenie masz mnoznik 6x... a jak wiadomo EIST dziala tylko z mnoznikiem defaultowym, czyli u Ciebie 9x)... czyli 3375MHz...

Ten drugi wynik jest juz na wymuszonym mnozniku 8x... i jest poprawny.

EDIT:

DaRoN - patrz TUTAJ :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank był 8x375 specjalnie ustawiałem w Biosie ale przez przypadek zapomniałem o EIST. Dopiero po zrobieniu zobaczyłem że jest włączony. Użyłem tylko Erama :)

O chyba załapałem o co ci Sector... Poprostu EIST nawet przy ustawionym 8x ustawia 9x. Właśnie sprawdziłem i niestety tak jest :( a szkoda myślałem że ładny wynik

Edytowane przez Cameleeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank był 8x375 specjalnie ustawiałem w Biosie ale przez przypadek zapomniałem o EIST. Dopiero po zrobieniu zobaczyłem że jest włączony. Użyłem tylko Erama :)

to zrob jesczez raz taki wynik z mnoznikiem 8x, proste.

EDIT:

O chyba załapałem o co ci Sector... Poprostu EIST nawet przy ustawionym 8x ustawia 9x. Właśnie sprawdziłem i niestety tak jest :( a szkoda myślałem że ładny wynik

NO widzisz :)... Mowilem :).

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ty już tego proca trzymasz? Kto następny w kolejce? Bo i ja chciałbym zrobić wynik na 3GHz :P

No właśnie miałem się Ciebie pytać czy jesteś następny w kolejce. :)

Hary napiecie na zapas czy taki miodny CPU jak i moj ( nie F3 i nie X2 3800+ ) ?

Na zapas, coby się mi nie sypał przez przypadek :P

Ale swoją drogą to jest miodny, max Pi16 to mi się udało na 3175MHz policzyć na powietrzu, co nie zachwyca. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ramach rozrywki czas na pierwsze podrygi z 0,45nm w lowclocku.

z pewnoscia sie poprawimy. wiecznym malkontentom za komentarze dziekujemy ;).

dzieki za pamięć :wink:

śmiga piknie i nawet DDR3 daja radę :oops:

coś w 3D następną razą skoro jest pod reką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może już być entu-san?

Hmmm....... hmmmmm..... moim zdaniem nie. Wczoraj rybie mowilem ze odstawisz go na przynajmniej 10s. Cos czuje ze nie uzyles jeszcze mongolskiego sysa :wink: Jak masz oddawac tego CPU to przyloz sie do konca bo ponizej 10:50 powinienes zejsc :P (tak wiem fachowiec ze mnie taki, ze nawet na AM2 nie zrobil chyba zadnego low-clocka na trzezwo :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm....... hmmmmm..... moim zdaniem nie. Wczoraj rybie mowilem ze odstawisz go na przynajmniej 10s. Cos czuje ze nie uzyles jeszcze mongolskiego sysa :wink: Jak masz oddawac tego CPU to przyloz sie do konca bo ponizej 10:50 powinienes zejsc :P (tak wiem fachowiec ze mnie taki, ze nawet na AM2 nie zrobil chyba zadnego low-clocka na trzezwo :P)

To wpadnij z tym mongolem do mnie i stescimy na powaznie 939 i AM2 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem coś tam na c2d do kategorii 3,5ghz... Może wynik nie jest jakiś powalający (dobra, jest, ale niezbyt pozytywnie...), ale biorąc pod uwagę, że to 975 (niskie FSB, a co za tym idzie niewielkie pole do manewru z memkami) to aż tak tragicznie nie jest. Chyba czas zainteresować się p35, albo chociaż procka zmrozić, żeby wstał na 500.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej - ale zlamiłem :D nie dość, że przy robieniu screena nie zwróciłem uwagi na 3501 - to w dodatku dałem kompletnie złego screena, bo z testów na x9, a nie na x8 :D zaraz dam poprawny ;)

Dołączona grafika

kabum!

niestety na x7 nie ma szans bez subzero ;] Małe FC żeby chociaż wstał na 9x500...... ale co zrobić, taka ta płyta porąbana i żyć muszę z x8.

skad wziales ta konkretna wartosc maxmem?

Bo w task meneger pokazuje 70000X :lol: eksperymentowałem na wielu wartościach i tyle mniej więcej najlepsze, a że przy okazji łatwiej się liczy :]

Zapomnialem o tym. A widziales jakiegos yorkfielda z fsb 5xx :blink: ?

Widziałem? i ?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...