rafiki20 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) tak, tylko on ma troche mniej mhz na procku od ciebie :P tak tylko jaki on ma procesor a jaki ja więc musiałem nadgonić mhz-ami żeby dogonić go i nie mam tak wyzyłowanych pamięci :D Edytowane 30 Czerwca 2007 przez rafiki20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) tak tylko jaki on ma procesor a jaki ja więc musiałem nadgonić mhz-ami żeby dogonić go i nie mam tak wyzyłowanych pamięci :D Cos mi sie wydaje ze nie dokonca rozumiesz sens tego rankingu...:/ Edit: Twoja wypowiadz byla bardziej rozbudowana... dlatego :P Edytowane 1 Lipca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) tak tylko jaki on ma procesor a jaki ja więc musiałem nadgonić mhz-ami żeby dogonić go i nie mam tak wyzyłowanych pamięci :DCzy mi się wydaje, czy Ty tak do końca nie rozumiesz, o co w tym temacie chodzi? :rolleyes: Na C2D ścigamy się tutaj w dwóch kategoriach: do 3000,xx MHz oraz do 3500,xx MHz. I tylko tych dwóch. Więc Twoje wyniki są tu, że tak powiem, zupełnie od czapy. Zrób swoje najlepsze wyniki na równym 3000MHz i 3500MHz, zamieść tutaj ze screenami i wtedy zostaniesz dodany do oficjalnego rankingu w tym temacie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229354. I tyle. Edit: Heh, spóźniłem się... :wink: Edytowane 30 Czerwca 2007 przez LordFury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 sory chlopaki moj blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Kategoria C2D do 3GHz - czas: 7min 37s... Nie wiem już co robić (siedzę już kilka godzin, wypiłem już kilka browarków i nie potrafię jakoś niżej zejść). Copywaza raczej wychodzi bo bez niej jest 8min 1-10s, tweaki wszystkie mi znane zastosowałem, system oczyszczony, memki puszczone na 1000MHz CL-4-4-4-4 a procek 375*8. Co robić? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Co robić? ;)Ewidentnie za mało browarów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Kategoria C2D do 3GHz - czas: 7min 37s... Nie wiem już co robić (siedzę już kilka godzin, wypiłem już kilka browarków i nie potrafię jakoś niżej zejść). Copywaza raczej wychodzi bo bez niej jest 8min 1-10s, tweaki wszystkie mi znane zastosowałem, system oczyszczony, memki puszczone na 1000MHz CL-4-4-4-4 a procek 375*8. Co robić? ;) mnoznik 7 i fsb do gory :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 jak ma tak jak ja e4300 to nie bardzo bo na pewnie fsb walla :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) no to dodaje wynik do rankingu 3.5 ghz: 6'22.985 - 99tomcat - E4300 (9 x 388), Asus P5B (i965P), mem 485MHz 4-4-4-6 (dual DDR2) screen chciałem lepsze czas zrobić, ale grypa mnie pokonała :( Edytowane 5 Lipca 2007 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Niestety mimo szczerych chęci nie jestem w stanie dogonić wyniku Yoto. Własnego wyniku również nie mogę poprawić :( Po za tym coś się pochrzaniło w moim konfigu i jak kiedyś spokojnie mogłem zapuścić Orthosa na 4GHz (8x500) przy 1,52V to teraz za diabła nie ma szans. Chyba mi quad robi problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja chyba wkrótce powalczę, ale to zależy "jakie mi się pamięci trafią" - jeśli te 3x437 5-5-5-15 zrobią, to na pewno, jeśli nie - to niekoniecznie :P. Chyba że na P35, ale do tego dostęp raczej ograniczony, zważywszy na to że bym musiał system stawiać itp itd - trochę mi się nie chce ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) by BTL team, prosze o nie dodawania do rankingu, gdyz to tylko taki wynik pogladowy :D Spec: QuadGT E6600 (6x500) 4x 1GB CellShock 1000C4 na 2x1GB bylo kolo 7:01.750, system mozna jeszcze wyciagnac bardziej. Edytowane 7 Lipca 2007 przez ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) Hehe, pięknie :D Gratz wyjścia na prowadzenie i walczcie dalej :D Ja też dziś coś powalcze i byćmoże obejme prowadzenie w 2 kategoriach, chyba że jakieś nieprzewidywane wypadki czy coś się wydarzą :P Edytowane 7 Lipca 2007 przez hary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Bardzo ładny wynik, co to za memki? (7x500)Pomyłka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Bardzo ładny wynik, co to za memki? 4x 1GB CellShock 1000C4Przecie było napisane <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) dziekowac Pomyłka?o fak, fakt - nie wiem co mnie wzielo :D Edytowane 7 Lipca 2007 przez ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 4GB jednak coś wnosi :) Gratulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 4GB jednak coś wnosi :) Gratulacjedziekowac, 4gb dalo jakies 0,7s, przesiadka z 2x512 na 2x1gb dala 3,2s. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 a tu macie moje 1 i 2 podejscie .. ;] (1 normalne, 2 - copywaza) jednoczesnie na jednym screenie ;] http://chaos.dracopc.com/3ghz.png nie znam chyba trickow nowych jakis ;] musze system jeszcze czysty postawic do benchow i co nieco potweakowac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) w sumie masz 1 w kat allendale (nawet JKMSa łyknąłeś)ja tam mysle ze jeszcze cosik moge urwac ... ;] p.s: znalazlem miernik ... przy 1.4 bios mam 1.32v mierzone na mosfetach nad socketem czyli tu! czy ktos mi moze powiedziec czy ten vdroop dziala? Edytowane 7 Lipca 2007 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Ent - system oczywiście 64 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) mam na Enabled .. ponoc na zwyklym P5K nie dziala za dobrze ta opcja troche jeszcze pomeczylem.. C2D E6300 6x500 OCZ Reaper 2x1024 1066 Asus P5K (bios 0507) kazdy screen ma 2pi .. jedno bylo odrazu .. drugie potem po puszczeniu copywaza ... do tego tylko priorytet HIGH na pi ... wiecej grzechow nie popelnilem 500 4-4-4-4 7.09'297 http://members.lycos.co.uk/chaosik/ppc/3ghz-500.png 600 5-5-5-5 7.07.937 http://members.lycos.co.uk/chaosik/ppc/3ghz-600.png 625 5-5-5-5 7.03'969 ... chyba niezle jak na moją AMDkową rekę? ;] ktos mi powie ktore timingi jeszcze warto/mozna pozaostrzac? .. w biosie mam ustawione alphy 3-30-3-3-3 i jakies nowe tweaki .. ? mile widziane rady :) Edytowane 7 Lipca 2007 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) ja tam mysle ze jeszcze cosik moge urwac ... ;] p.s: znalazlem miernik ... przy 1.4 bios mam 1.32v mierzone na mosfetach nad socketem 2674599[/snapback] Ent - system oczywiście 64 ? pozwole sobie odpowiedzieć za enta,chyba nie będzie zły :wink: Win 2003 serv Edytowane 7 Lipca 2007 przez Gemmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 u nas z ten drop nie działa ,oczywiście na p5k,za mały pot tam jest podany tak pewnie z 50k ,będzie dobry Edit przed chwilą widzałem tylko 7.09xxx Mega fajniutkie te czasy,ale jak mówisz cos jeszcze do urwania :wink: z timów to pewnie tylko możesz ruszyć TRFC tak do 22-24 jak pójdą i te dwie 11 na 10 hmm .. czyli napewno bedzie dzialac z 50k? czy jest jakis inny pewny? co do timow to wlasnie tak przegladalem screeny Enta i innych i widzialem ze to wlasnie jeszcze podciagacie gałgany ... a co z jakimis tam tweakami w rejestrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 tak 50k będzie dobry,ale nich ent potwierdzi na 100%,a co do tweaków to stare śmieci z A64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Spoko, będę walczył ;) - P5K-Dlx do zabawy jest, jak jeszcze memki będę jakieś miał to się nie martwię :). A na tamtym systemie ze 3s traciłem, więc luzy są :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Spoko, będę walczył ;) - P5K-Dlx do zabawy jest, jak jeszcze memki będę jakieś miał to się nie martwię :). A na tamtym systemie ze 3s traciłem, więc luzy są :). no to jeszcze tu podciagniesz 5s i bedzie dobrze 3.5ghz 7x500 625 5-5-5 niestety vdimm sie skonczylo (2.55v juz daje) a tych 11 ruszyc nie moge .. bo mam errory ;] mysle ze dzisiejszy dzien moge zakonczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Przeprosiny z Quadem ? Widzę rozmnożenie CellShocków :D Gratulsy Celle rozmnozyl Gemmy, a Quad zmnienil nieco miejsce pobytu swojego :D czy ktos mi moze powiedziec czy 2674599[/snapback] Ent - system oczywiście 64 ? 2k3 server standard, tak jak Gemmy pisal :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) w Pozku nieco przetasowań- quad i cepit to już enta zabawki B) ja też saidam sobie na nowe mobo p5k i e6320- może Poznań znowu skopie troche tyłki , kto wie :wink: u mnie wielka niewiadoma to będą goodramy pro 900 na 2.55-2.6v -będzei gut bedzie dobrze B) Edytowane 9 Lipca 2007 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 siakis selektowany E6320? porob benche w 3ghz jestem ciekaw ile daje 4mb vs 2mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...