maynard Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Witam wszystkich Uzywam karty telewizyjnej hybrydowej od Asusa, dolaczonej do plyty P5WD2 Premium. Odpowiedzialny za dekodowanie sygnalow TV na tej karcie jest chip Phillips SAA7131A. Niestety od samego poczatku mam problem z wyszukiwaniem wszystkich dostepnych kanalow (dostawca jest UPC Polska) oraz z dzwiekiem. Przy uzyciu dolaczonego oprogramowania (Cyberlink PowerCinema) musialem przechodzic na ustawienia dla Republiki Czech, aby program wyszukal mi tylko czesc kanalow i abym mial dla nich dzwiek (dla ustawien dla Polski program znajdowal taka sama liczbe kanalow, ale bez dzwieku)- niestety kolesie od Cyberlinka nie byli w stanie mi pomoc. W drodze kombinowania (programy DScaler, Chris TV) nie osiagnalem zadnych rezultatow. UPC nadaja w ogolno przyjetym dla Polski systemie PAL D/K i karta niby ten standard obsluguje. Czy moglby ktos zasugerowac mi oprogramowanie, ktore umozliwialoby wyszukiwanie kanalow w standardzie PAL D/K z ewentualna mozliwoscia recznego wpisywania czestotliwosci kanalow? Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Wina leży po stronie oprogramowania producenta, i nic z tym nie zrobisz, jeśli chodzi o standard „Polski systemie PAL D/K” to może być nawet Malezja byle by działało. Prócz tego załóż sobie wzmacniacz sygnału TV, od razu będziesz widział poprawę wyszukiwaniu kanałów i w lepszym odbiorze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maynard Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 No dla Malezji nie bylby to juz PAL D/K i nic by nie dzialalo ;) Dzieki Dziuby za budujacy komentarz, ale oprogramowanie producenta- jak to nazwales- czyli jak mniemam Cyberlink mozna zamienic na inne (tak samo, jak tuner, tylko wyjdzie ciut drozej:)) i w zwiazku z tym wlasnie pisalem tego posta. Nie chce rezygnowac ze sprawnego tunera dla jego oprogramowania (jak to ma miejsce wsrod produktow np. Pinnacle). Wiec moze istnieje inne oprogramowanie, ktore bedzie wspolpracowalo z tym chipem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Szukaj po nazwie chipsetu Phillips SAA7131A w necie, na forum wątpie żeby Ci ktoś pomógł, Tyle teraz tego narobili że trudno za tym nadążyć, kiedyś był chipset 878 i wiadomo było czego szukać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maynard Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Przeszukiwałem juz siec i niestety wyglada na to, ze nie ma innych aplikacji obslugujacyh tunery tv poza tymi dodawanymi przez producentow do danych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Tak myślałem, kiedyś było więcej alternatywnych wyjść, teraz ludziom się nie chce pisać programów pod karty TV, i dlatego siedzimy na syfiastym oprogramowaniu producentów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...