Daethar_Rumarth Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Witam Zastanawiam sie nad wydaniem niemalej sumki na coolerek z miedzianym radiatorkiem(bo musze miec lepszy :) ) Ale jaka jest roznica w stopniach pomiedzy miedzia a aluminium :?: :?: przy takim samym wentylu na miedzianym ile stopni bedzie mniej na procu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 W stopniach to ciezko ustalic ile to bedzie ale miedz ma 2 razy wieksza przewodnosc cieplna niz aluminium wiec sam mozesz sobie uzmyslowic jaki to skok wydajnosci. Odrazu polecam V7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 jak chcesz miec lepszy (shpan rulzz) i z miedzi, to zapodaj sobie, a wlasciwie to prockowi WB :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Cytat Zastanawiam sie nad wydaniem niemalej sumki na coolerek z miedzianym radiatorkiem(bo musze miec lepszy :) ) Ale jaka jest roznica w stopniach pomiedzy miedzia a aluminium :?: :?: przy takim samym wentylu na miedzianym ile stopni bedzie mniej na procu :?: Poczekaj jeszcze kilka dni, bo Lisek już kończy testy Volcano 7+ i recenzja pojawi się lada dzień :) Będziesz miał pełną odpowiedź na sowje pytanie :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Cytat jak chcesz miec lepszy (shpan rulzz) i z miedzi, to zapodaj sobie, a wlasciwie to prockowi WB :mrgreen: za duzo zabawy z WB teraz mam 47stopni przy otwartej obudowie, musze miec jakiegos dobrego miedziaka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Cytat Cytat Zastanawiam sie nad wydaniem niemalej sumki na coolerek z miedzianym radiatorkiem(bo musze miec lepszy :) ) Ale jaka jest roznica w stopniach pomiedzy miedzia a aluminium :?: :?: przy takim samym wentylu na miedzianym ile stopni bedzie mniej na procu :?: Poczekaj jeszcze kilka dni, bo Lisek już kończy testy Volcano 7+ i recenzja pojawi się lada dzień :) Będziesz miał pełną odpowiedź na sowje pytanie :) Pozdrawiam THX za dobre wiesci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Cytat Cytat jak chcesz miec lepszy (shpan rulzz) i z miedzi, to zapodaj sobie, a wlasciwie to prockowi WB :mrgreen: za duzo zabawy z WB teraz mam 47stopni przy otwartej obudowie, musze miec jakiegos dobrego miedziaka... W ktorym miejscu masz za duzo zabawy z WB ??? Zakladasz na procka, dokrecasz i ........... tyle !!! no rurki jeszcze zakladasz, filozofia wielka i budy otwartej nie bedziesz musial miec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ile miejsca potrzeba w obudowie żeby to wszysko tam zapakować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Big Tower spokojnie wystarczy. Ja tak mam. Zamknięta buda i silent jak trza :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Cytat Big Tower spokojnie wystarczy. Ja tak mam. Zamknięta buda i silent jak trza :) . Jak ktoś ma Midi Tower to co powiesz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 tez mozna upchnac, ale zalezy ile masz dyskow etc, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Witam, tak jak inni polecam Tt Volcano 7+ Opis jest już gotowy więc sam sobie przeczytaj, ja powiem tylko, iż przed zakupem V7+ miałem Titana TTC-D5T /swoją drogą też całkiem niezły/, różnica w temperaturze w zależności od obrotów wentylatora wyniosła od ok.5 do 10 stopni na korzyść Volcano,- teraz mam podkręconego procka /Athlon 1.4 na 1.51/ i temperaturka przy 5300obr. i max.obciążenia nie przekracza 48 stopni, a w chwili kiedy piszę ten tekst widzę pomiar w wysokości 41.4 st. więc według mnie jest naprawdę COOL !!! GORĄCO POLECAM Tt VOLCANO 7 + !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Dunaj ale co i jak masz.. co chodzi w tle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 No cóż, mam obudowę MidiATX dodatkowy wentylator pod zasilaczem i jeden mniejszy z przodu obudowy, który tłoczy powietrze do środka - myślę, że to i tak nie wiele, obyło się jak narazie bez wycinania obudowy i montażu jakichś super wentyli z boku lub na górze, jeśli ktoś ma choć trochę przyzwoitą Midi to może sobie zainstalować takowe Wentyle bo napewno ma na nie miejsce, - wiadomo, iż robi to nieco szumu, ale da się wytrzymać. Co do różnicy względem Titana to bez dodatkowych wentylatorów pewnie temp. była by pewnie większa ale za jego czasów zestaw wentylatorów w moim kompie był taki sam zmieniłe tylko na procku. Pozdrawiam !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...