Skocz do zawartości
emka0

Panorama 19'' Wrażenia I Pytania Po Obserwacji W Mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj miałem zamiar kupić panoramę 19 cali samsunga w MediaM za 699 złotych, ale jednak widząc powierzchnię zwykłej 19, wciąż nie mogę się przekonać do 16:9, nawet pomimo tego że oglądam dużo filmów. Nie w tym jednak pytanie, chociaż również proszę o opinie.

Pytanie dotyczy rozdzielczości.

Czy rozciągnięty nienaturalnie obraz na panoramicznych w MediasM spowodowany był rozdzielczością głównego kompa w sklepie ustawioną pod monitory 3:4, tradycyjne? Bo jeżeli mam mieć zawsze takie rozpłaszczenie to ja dziękuje, ale pewnie się mylę w tym zdaniu. Proszę o informacje czy można wybrać rozdzielczość pod panoramę by wszystko pięknie wyglądało.

Drugi problem to jakość, a raczej ostrość obrazu - porównałem sobie zegary w pasku Windowsa i w zasadzie 8 na 10 monitorów nie miało perfekcyjnej ostrości. Godzina, z bliskiej odległości miała wszędzie delikatny refleks, a może tak ma być. Idealnie czysto i wyraźnie było na kilku monitorach Philipsa, Samsung model wyższy za 900 złotych. Czym to jest spowodowane, lepszym łączem DVI? Ceną monitora raczej nie, bo różnice zauważyłem w monitorach 19' w przedziale 700-1000.

Dziękuję za informacje i pozdrawiam.

M

Edytowane przez emka0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj miałem zamiar kupić panoramę 19 cali samsunga w MediaM za 699 złotych, ale jednak widząc powierzchnię zwykłej 19, wciąż nie mogę się przekonać do 16:9, nawet pomimo tego że oglądam dużo filmów. Nie w tym jednak pytanie, chociaż również proszę o opinie.

Pytanie dotyczy rozdzielczości.

Czy rozciągnięty nienaturalnie obraz na panoramicznych w MediasM spowodowany był rozdzielczością głównego kompa w sklepie ustawioną pod monitory 3:4, tradycyjne?

TAK, zeby obraz był OK musi być ustawione na 19" 1440x900 na 20" 1680x1050

ponadto ja bym kupował conajmniej 20"

Drugi problem to jakość, a raczej ostrość obrazu - porównałem sobie zegary w pasku Windowsa i w zasadzie 8 na 10 monitorów nie miało perfekcyjnej ostrości.

żartujesz, myślisz ze obraz analogowy dsub rozdzielony na 20 sygnałów będzie jeszcze miał ostrość...?

Godzina, z bliskiej odległości miała wszędzie delikatny refleks, a może tak ma być. Idealnie czysto i wyraźnie było na kilku monitorach Philipsa, Samsung model wyższy za 900 złotych. Czym to jest spowodowane, lepszym łączem DVI?

to przypadek,

byłem w MM i faktycznie 1 monitor na 10 ma ostry obraz

co więcej zauważyłem ze ściana monitorów (te same modele znajdujące się na samej gorze) przeznaczonych do najbliższej wyprzedaży wyświetla godzinami ten sam obraz, co powoduje ze niektóre z monitorów maja juz pięknie wypalone matryce i widać na stałe zarys wyświetlanego obrazu

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje, cały czas się zastanawiam między panoramą a zwykłym, ale do wydania nie mam więcej niż 800 złotych. Panorama - filmy, dwa otwarte równolegle dokumenty. 4:5 - lepsze wyświetlanie gier, duża widoczna powierzchnia, dokument A4 mieszczący się prawie w skali 1:1. Jakie macie opinie na temat panoramy?

TAK, zeby obraz był OK musi być ustawione na 19" 1440x900 na 20" 1680x1050

ponadto ja bym kupował conajmniej 20"

żartujesz, myślisz ze obraz analogowy dsub rozdzielony na 20 sygnałów będzie jeszcze miał ostrość...?

to przypadek,

byłem w MM i faktycznie 1 monitor na 10 ma ostry obraz

co więcej zauważyłem ze ściana monitorów (te same modele znajdujące się na samej gorze) przeznaczonych do najbliższej wyprzedaży wyświetla godzinami ten sam obraz, co powoduje ze niektóre z monitorów maja juz pięknie wypalone matryce i widać na stałe zarys wyświetlanego obrazu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi