Modrus Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Witam Chciałem zakupić pamięć do notebook'a ale nie wiem czy lepiej kupić 533MHz CL4 czy 667 CL 5? Jak to jest z tymi timing'ami - która będzie bardziej odpowiednia jeśli laptop ma w tej chwili jedną kostkę pamięci na 533MHz. Nie zależy mi na dual channel'u bo u mnie różnica w testach (super pi) to ok 4%. W tym notebook'u pamięć i tak działa na 400MHz (synchroniczne taktowanie z mobilnym Celeron'em na 400MHz) ale będę kupował nowego notebook'a i chciałem tą pamięć w nim wykorzystać. Prawdopodobnie zakupię jakaś Toshibę ale oni i tak dają pamięci na 533MHz. Co to wogóle są za pamięci Corsair? Co byście poradzili - kupić pamięć na 667MHz CL5 czy 533MHz CL4? W tej chwili (w starym notebook'u) pamięci chodzą mi w dualu na timing'ach 4-3-3-9 (jedna kość Infineon, druga Kingston). Edytowane 26 Marca 2007 przez Modrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Jezeli masz juz kosci 533 to nawet jak kupisz 667 to jej szybkosc dostosuje sie do 553 i nic ci to nie da. A jak kupisz 553 to przynajmniej timingi beda nizsze, a to juz sie oplaci. Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi :wink:. Edytowane 26 Marca 2007 przez adamski8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...