Skocz do zawartości
byzik

Pamięci 2x1gb Czy 4x512gb

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie 2x1 GB, bo po co sobie banki ścierwem(w sensie, że kości 512) zapychać? Kontroler pamięci w przypadku 4x512 może nie wytrzymać i spadnie ci CR. BTW jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi ;).

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie 2x1 GB, bo po co sobie banki ścierwem(w sensie, że kości 512) zapychać? Kontroler pamięci w przypadku 4x512 może nie wytrzymać i spadnie ci CR. BTW jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi ;).

Zgadzam sie, ale sam masz 512 MB Kingstone i 1GB Goodram, czemu? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyslam sie ze to chodzi o ddr wiec sie nie opłaca sprzedawać i dokupywać, lepiej dokupić, a za jakiś czas i tak wymienisz na ddr2. Jeśli byś miał ddr2 to by sie opłacało bo to inwestycia na przyszłośc i za jakiś czas możesz mieć problem z ddr2 o tak małej pojemności

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie, ale sam masz 512 MB Kingstone i 1GB Goodram, czemu? :wink:

moze mial 512mb i kupil 1Gb, bo nie oplacalo mu sie sprzedawac 512 i dokladac do 1GB ? Moze po prostu 1,5GB mu styka? :)

Żeby rozwiać wasze wątpliwości, miałem 2x512 DDR Kingstone i Elixir. Elixiry sprzedałem(kręciły się 2.5-3-3-7-1T 221(442MHz), miałem trochę kaski, dołożyłem i kupiłem Goodramy. I 1,5GB jak na razie mi styka. Poczekam, aż pamięci zdrożeją i sprzedam te Kingstony na Elipdach a później kupię 1GB Goodrama ;).

Najlepszą opcją i tak jest 2x1GB, ze względu na duala ;). Raczej nie warto bawić się w syf aka 1GB + 2x512 jeżeli ma się troche kasy.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będziesz miał 2 takie same pary 2x512 to spoko ...żaden problem...oczywiście dużo od mobo zależy ale u mnie chodzi 2x po 2x1G w 4 slotach w dualu na 1000 z czasami 5.5.5.15 i żadnych kłopotów , a wydajność 1-2 % to pomijalna sprawa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi