Skocz do zawartości
alef

Galaxy 7900gs

Rekomendowane odpowiedzi

a co aktualnie jest lepsze od 7900GS ??? jakby tak ktoś miałe pare złotych wiecej zeby kupic cos lepszego ??

wiem ze jest wersja 512 ... a cos ponad to ?

a 2 pytanie czy Galaxy na Collermasterach mocna szumia ? i naprawde gorzej chłodza?

Edytowane przez neksus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(i te pamięci GDDR4 icon_smile3.gif )

I ten DX 9.0....IMO nie warto wydawać tyle kasy za tą karte, najlepiej poczekać do premiery karty 8600, albo kupić teraz Galaxy 7900GS a potem sprzedać i dołożyć do 8600....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z wami, ale czekać można bez końca!!! Może poczekasz i kupisz GF8600GTX pod DX 10?? To byłoby godne. Ten pomysł z sprzedawaniem i dokładaniem jest raczej mało opłacalny :D Niewiadome co będzie później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy tak bez końca?? Do premiery kart serii 8600 zostało nie wiele czasu, a potem sytuacja sie wyklaruje więc czekanie bez końca nie jest zbyt słusznym stwierdzeniem :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale chodziło mi o to, że są ludzie, którzy mówią "poczekam, aż stanieje" i to jest własnie według mnie czekanie bez końca :D

POZDRO

Jeśli ktoś coś wie o routerach pentagramu zapraszam na http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=229662.

Z góry dzięki!

Edytowane przez Frogger7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale chodziło mi o to, że są ludzie, którzy mówią "poczekam, aż stanieje" i to jest własnie według mnie czekanie bez końca :D

Takiś pewien ? Przykład 8800GTX/GTS już staniały o 300-400 złoty a czy był sens je kupować po premierze ? NIE, również jest teraz tak z C2D w maju/kwietniu mają staniec więc lepiej poczekać ten miesiąc czy 2... czekanie jest jak najbardziej uzasadnione :)

A co do tematu czekaj a 8600 będziesz miał karte przyszłościową o większej/zblizonej wydajności niż te co możesz teraz dostać.

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nerevar

Ale wiesz c2d stanieją bo wyjdą układy core quadro (czy jakoś tak) czyli zawsze będzie można czekać aż stanieje quadro ;) bo przecież wtedy one będą trendy ....

8600 to nie aż tak karta przyszłościowa bo zanim twórcy gier w pełni będą korzystać z dx10 to karta będzie już za słaba ;)

Wiem że troche sobie zaprzeczam ale poczakaj z miesiąc ,gdyż mając taką sumke do wydania lepiej to dobrze spożytkować niż inwestować w stare technologie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 790gs i nie zaluje, jak grafa z dx10 to 2 generacja i dlaej. A ktos zaowazyl ze 7900 i 8800 maja opengl 2 ? Chyba nie :). A 8300 na bank bedzie wolneisjza od 7900.8600 bedize oscylowala przy 7900 a 8300 przy 7600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi