rados Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Mam problem z podłączeniem głośników creative P5800 do mojej karty dźwiękowej avacs soundmax. Słyszę dźwięk tylko z prawego i lewego przedniego głośnika. Podłączyłem pomarańczową końcówkę bassu i głośnika centralnego do żółtego wejścia na karcie dźwiękowej (jest napisane przy nim „center”), zieloną do zielonego wejścia (front) i czarną odpowiedzialną za tyły do czarnego wyjścia (rear). Kable od satelit wydają się być poprawnie podłączone do suboofera. Wydaje mi się, iż sterowniki są odpowiednie i zainstalowane poprawnie (gdy próbowałem wykryć nowy sprzęt to pisało, że karta dźwiękowo jest już zainstalowana i działa poprawnie. Poza tym, bez sterowników raczej nie usłyszałbym czegokolwiek). W Panelu sterowania w dźwięk i urządzenia audio przestawiłem typ głośników na 5.1. Mój os to Windows XP professional SP 2. Problem starałem się rozwiązać przez wszelkie kombinacje podłączenia kabli do karty dźwiękowej, jednakże niezbyt to pomogło – cały czas grają tylko przednie głośniki i subwoofer, a tylne i centralny nie chcą (słyszę w nich tylko bardzo cichy szum). Męczę się z tym już pół dnia. Za wszelką pomoc z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Próbowałeś odpalić jakikolwiek film/grę z dźwiękiem 5.1 czy tylko na muzyce sprawdzałeś?? Aby muzyka nagrana w stereo była słyszana we wszystkich satelitach potrzebne jest odpowiednie ustawienie sterowników (np. w creativach włączenie CMSS lub Stereo Surround) lub odpowiednia wtyczka do twojego odtwarzacza, która będzie wysyłała sygnał na pozostałe satelity... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rados Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Sprawdzałem RightMark-iem 3Dsound. ------------------ edited ------------------ Ok, udało mi się rozwiązać problem – wystarczyło w opcjach mixera przestawić z dwóch głośników na sześć. OT: Ale ze mnie noob :/ Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez rados Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...