Skocz do zawartości
dymy

Amd X2 3600+ 65w 65nm W Action!

Rekomendowane odpowiedzi

J.W .... Penryn IMO będzie wydajniejszy bo : będzie wydajniejszy o 30 ~40 % niż obecne C2D icon_twisted.gif porównanie fabryczne icon_twisted.gif Możliwe, że wspomniany Nehalem będzie kulawy pod tym względem (ze względu na zintegr. GPU) ..., ale raczej nie Penryn icon_biggrin3.gif

miałem tu na myśli porównanie penryna do barcelony AMD. Wydaje mi się że "mistrz dzielenia" z fabryki intela nie będzie miał znacznej przewagi nad produktem "zielonych". Co do Nehalem'a to to będzie proc raczej do pac biurowych, lekko kulawy będzie napewno.

A co do przeskoku na DDR3, wydaje mi się że będzie podobnie jak z grafami, więc raczej będzie fajny wzrost. Ale czekamy na testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dymy - chodziło mi raczej, że poczekam aż C2D bardziej się usadowi na rynku i bedzie więcej używek do kupienia, poza tym aż ceny spadną i nie będzie takich problemów że coś się z procem / płyta gryzie .. jak to będzie jasne to czemu nie :D ...

... a DDR3 to jak na razie tylko w grafach się stosuje więc jak będą normalnie jako pamięci na płyte to ok .. ja na razie nie widziałem nigdzie choćby sampla ani newsa o takowym... więc jakby to nie istnieje dla użytkownika poza grafiką :D

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PC_Speaker może doczekasz tych DDR5 na tym sigu

@dymy : problemy ze spostrzegawczością ??? Czy ja pisałem o DDR5 ?? ? weź wyluzuj człeku bo aż żal kiszkę ściska ... jak chcesz pić to proszę... do ath :P

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dymy : problemy ze spostrzegawczością ??? Czy ja pisałem o DDR5 ?? ? weź wyluzuj człeku bo aż żal kiszkę ściska ... jak chcesz pić to proszę... do ath :P

Pozdrawiam.

zero problemów - czytaj między wierszami ;)

btw. nie stresuj się tak bardzo bo jeszcze kiszka puści ;P

można czekać i czekać, a później znowu czekać, czekać..

ale ludzie kupują komputery i chcą z nich korzystać już dziś czy jutro :)

po prostu zupełnie do mnie nie dociera Twoja argumentacja i ten podział na sprawdzone.

rynek jest pełen sprawdzonych konfiguracji, a nowinek technicznych ciągle przybywa i tutaj się długo nic nie zmieni. jeśli nie czujesz potrzeby przesiadki to ciesz się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w sumie potrzeby jakiejś na razie wielkiej nie mam :D a nawet jeśli to znowu na sprzęt który kilka lat posłuzy a jak czytam temat o np: QuadGT to widzę że ludzie niezłe jazdy mają a płyta teoretycznie ma potencjał jak cholercia :D tylko, że sterowniki i inne niedopracowane :( dlatego też pisałem o lepszym dopasowaniu :D miedzy innymio biosów i sterów bo hardware'owo powiedzmy, że jest ok :D

btw. kiszka ma się dobrze :P dzięki za troskę, przekazę jej :P

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi