dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) a ja właśnie czekam ... nie w nieskończoność, ale żeby się przesiąść na sprawdzoną platformę i tyle ... to przesiadaj się na obecne C2D bo od kiedy nowa platforma = sprawdzona? Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 J.W .... Penryn IMO będzie wydajniejszy bo : będzie wydajniejszy o 30 ~40 % niż obecne C2D icon_twisted.gif porównanie fabryczne icon_twisted.gif Możliwe, że wspomniany Nehalem będzie kulawy pod tym względem (ze względu na zintegr. GPU) ..., ale raczej nie Penryn icon_biggrin3.gifmiałem tu na myśli porównanie penryna do barcelony AMD. Wydaje mi się że "mistrz dzielenia" z fabryki intela nie będzie miał znacznej przewagi nad produktem "zielonych". Co do Nehalem'a to to będzie proc raczej do pac biurowych, lekko kulawy będzie napewno. A co do przeskoku na DDR3, wydaje mi się że będzie podobnie jak z grafami, więc raczej będzie fajny wzrost. Ale czekamy na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 @dymy - chodziło mi raczej, że poczekam aż C2D bardziej się usadowi na rynku i bedzie więcej używek do kupienia, poza tym aż ceny spadną i nie będzie takich problemów że coś się z procem / płyta gryzie .. jak to będzie jasne to czemu nie :D ... ... a DDR3 to jak na razie tylko w grafach się stosuje więc jak będą normalnie jako pamięci na płyte to ok .. ja na razie nie widziałem nigdzie choćby sampla ani newsa o takowym... więc jakby to nie istnieje dla użytkownika poza grafiką :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 @kojeczny Ja gdzies czytalem, ze jakas firma produkujaca kosci olewa sobie standard ddr4 i skupia sie od razu na ddr5. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 (edytowane) @PC_Speaker może doczekasz tych DDR5 na tym sigu ;) Edytowane 1 Kwietnia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 @PC_Speaker może doczekasz tych DDR5 na tym sigu @dymy : problemy ze spostrzegawczością ??? Czy ja pisałem o DDR5 ?? ? weź wyluzuj człeku bo aż żal kiszkę ściska ... jak chcesz pić to proszę... do ath :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 @dymy : problemy ze spostrzegawczością ??? Czy ja pisałem o DDR5 ?? ? weź wyluzuj człeku bo aż żal kiszkę ściska ... jak chcesz pić to proszę... do ath :P Pozdrawiam. zero problemów - czytaj między wierszami ;) btw. nie stresuj się tak bardzo bo jeszcze kiszka puści ;P można czekać i czekać, a później znowu czekać, czekać.. ale ludzie kupują komputery i chcą z nich korzystać już dziś czy jutro :) po prostu zupełnie do mnie nie dociera Twoja argumentacja i ten podział na sprawdzone. rynek jest pełen sprawdzonych konfiguracji, a nowinek technicznych ciągle przybywa i tutaj się długo nic nie zmieni. jeśli nie czujesz potrzeby przesiadki to ciesz się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 no w sumie potrzeby jakiejś na razie wielkiej nie mam :D a nawet jeśli to znowu na sprzęt który kilka lat posłuzy a jak czytam temat o np: QuadGT to widzę że ludzie niezłe jazdy mają a płyta teoretycznie ma potencjał jak cholercia :D tylko, że sterowniki i inne niedopracowane :( dlatego też pisałem o lepszym dopasowaniu :D miedzy innymio biosów i sterów bo hardware'owo powiedzmy, że jest ok :D btw. kiszka ma się dobrze :P dzięki za troskę, przekazę jej :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mówię o DDR3 do kompa nie na grafę. A rzeczywiście, jest firma która przeskoczy dopiero na gddr5. I czy to nie jest ta sama firma która robi pamiątki znajdujące się np. na Palitach?? coś mi się tak kojarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genesis Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Qimonda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...