Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Opłaca Sie To?

Rekomendowane odpowiedzi

Yoo :-P , tak ostatnio myslalem nad tym czy by sobie nie wymienic kilku rzeczy w kompie, tylko nie wiem czy to ma sens i czy przyrost wydajnosci bedzie znaczny bo jesli nie to siedzie jeszcze na tym co mam, a wiec chciałbym wymienić mobo,proca i pamieci, obecnie mam to co w sigu myslalem aby to sprzedac i tak mysle ze za poszczegolne czesci bym mógł tyle dostac?:

Proc 220zł

Płyta 100zł

Pamieci 230 (2x512)

Freezer 7 Pro 40zł

I dołożyć jeszcze 150zł to tego, 750zł MAX

i kupuje:

Abit KN9 AM2 nForce4 Ultra ATX 255zł

AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX 65W 289zł

DDR2 1GB PC5300 667MHz Goodram 199zł

Razem 743zł, czy odczuje znaczny wzrost wydajnośći, jak z OC takiego zestawu da rade na te 2.4Ghz proc?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oc tych prockow jest bardzo ladne.

wzrost wydajnosci bedzie, ale troszke go opieprzy brak duala, choc tez uwazam ze lepiej kupic 1GB, a pozniej jeszcze 1 niz zajac 2 baki zeby miec na wejscie duala.

Athlony sa szybsze od p4 niejako z definicji, a 2 rdzenie wiadomo, przydaja sie, podnosi sie komfort pracy w systemie, a coraz wiecej nowych gier z tego kozysta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to raczej tak zrobie sprzedam te czesci i kupie to co w temacie :) Czy ta plyta jest dobra do OC jak z tymi goodramami jest cos lepszego do 200zł ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy za 220zł sprzedaż tego proca, za 250zł mamy nowego p4 651 :) co do tematu, wzrost bedzie, płyta zajefajna, a ram mozna znalesc za 250 jakies noname na jakiś okei D9 :wink:

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zamiesciłem temat w dziale sprzedam i cena się zmniejszyła :)

Co do tematu gdzie moge kupić A-daty? wszyscy je polecaja ale nigdzie ich nie ma chyba że slepy jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie pieknie tylko że ja licze na te 550zł ze sprzedaży starych czesci i dołożyć moge max 200zł nie wiecej bo ide na prawko :) , sam E4300 kosztuje te 550zł + jakas dobra plytka pod c2d to ok 400zł i jeszcze pamieci czyli z 750zł zrobi sie ponad tysiąc, takie cos nie wchodzi w gre, chce zmodernizowac kompa tanim kosztem duzo nie doplacajac i dlatego wybralem platforme AM2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frogger7 - za nim zaczniesz doradzać innym, czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, bo w dwóch z trzech postów zaprzeczyłeś sam sobie, a w trzecim drugie zdanie pokazuje, jakbyś nie wiedział, o czym piszesz (że w swoim temacie napisałeś "Intel Pentium Core 2 Duo" to nie wspomnę).

maruh - jak możesz, to dopłać 400 zł do C2D, a jak nie, to bierz to, co podałeś , jednak zamiast Goodramów, lepiej brać Adaty Vitesta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki za odp, tylko ja uda mi sie sprzedac te czesci kupuje to co w temacie, pamieci oczywiscie A-daty :)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mpConroe ty nigdy się nie mylisz?? Błąd jest już poprawiony. Nie widzę, żebym zaprzeczał sam sobie. I zanim zaczniesz kogoś krytykować zastanów się na przyszłość i wymyśl jakieś lepsze uzasadnienie swojego stwierdzenia niż wyliczanie moich postów, dołączasz ni stąd, ni zowąd posta i od razu krytykujesz. Skoro uważasz, że nie wiem o czym piszę to może ty nie rozumiesz prostych stwierdzeń? Chodziło mi o to, że Core 2 Duo jest teraz bardzo atrakcyjną ofertą, taki overclocking to nie codzienność.

Maruh skoro nie masz kasy na C2D to według mnie wybór platformy AM2 to dobra decyzja.

AMD Athlon 64 X2 3600+ wyciągnie około 2.7 GHz przy 1.4 Volta, więc myślę że to Ci odpowiada - przechodzi to nawet Twoje oczekiwania :D.

Tutaj masz krótki test tego modelu: http://www.dzikie.net/index.php?art=amd_x2...p=1&cpage=1

Edytowane przez Frogger7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi