Gość MaRuH Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Yoo :-P , tak ostatnio myslalem nad tym czy by sobie nie wymienic kilku rzeczy w kompie, tylko nie wiem czy to ma sens i czy przyrost wydajnosci bedzie znaczny bo jesli nie to siedzie jeszcze na tym co mam, a wiec chciałbym wymienić mobo,proca i pamieci, obecnie mam to co w sigu myslalem aby to sprzedac i tak mysle ze za poszczegolne czesci bym mógł tyle dostac?: Proc 220zł Płyta 100zł Pamieci 230 (2x512) Freezer 7 Pro 40zł I dołożyć jeszcze 150zł to tego, 750zł MAX i kupuje: Abit KN9 AM2 nForce4 Ultra ATX 255zł AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX 65W 289zł DDR2 1GB PC5300 667MHz Goodram 199zł Razem 743zł, czy odczuje znaczny wzrost wydajnośći, jak z OC takiego zestawu da rade na te 2.4Ghz proc? Edytowane 26 Marca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 oc tych prockow jest bardzo ladne. wzrost wydajnosci bedzie, ale troszke go opieprzy brak duala, choc tez uwazam ze lepiej kupic 1GB, a pozniej jeszcze 1 niz zajac 2 baki zeby miec na wejscie duala. Athlony sa szybsze od p4 niejako z definicji, a 2 rdzenie wiadomo, przydaja sie, podnosi sie komfort pracy w systemie, a coraz wiecej nowych gier z tego kozysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ok, to raczej tak zrobie sprzedam te czesci i kupie to co w temacie :) Czy ta plyta jest dobra do OC jak z tymi goodramami jest cos lepszego do 200zł ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Nie wiem czy za 220zł sprzedaż tego proca, za 250zł mamy nowego p4 651 :) co do tematu, wzrost bedzie, płyta zajefajna, a ram mozna znalesc za 250 jakies noname na jakiś okei D9 :wink: Edytowane 27 Marca 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Już zamiesciłem temat w dziale sprzedam i cena się zmniejszyła :) Co do tematu gdzie moge kupić A-daty? wszyscy je polecaja ale nigdzie ich nie ma chyba że slepy jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Przeważnie są na allegro i na forum, bo w sklepach raczej ciężko je dostac B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...565&katid=3 chodzi Ci o te, czy o 1 gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Chodzi mi o 1GB A-Data Viesta( czy jakos tak) 667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Chodzi mi o 1GB A-Data Viesta( czy jakos tak) 667 http://morele.net/?pg=product_info&PRD...rice&dspl=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogger7 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 To zależy ile masz kasy. Ja bym dozbierał i kupił sobie Intel Core 2 Duo E6300 - gigantyczny overclocking. Cena tego procesora waha się w granicach 700 zł. Tylko wtedy będziesz musiał wymienić jeszcze płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ja myślę, że o wiele lepiej jest wziąć E4300 za ~550 zł. To jest to samo co E6300 i łatwiej się podkręca (większy mnożnik). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogger7 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Dokładnie, overclocking tego procesora jest imponujący, widziałem test w którym został podkręcony o 100% i pracował stablnie, lecz najlepiej jest go podkręcić o jakieś 70 - 80%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Każdy go podkręci o tyle ile będzie mógł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogger7 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Bez podkręcania też śmiga, ale po porządnym overclockingu jes on gigantem! Może dlatego ten procesor uznaje się jako jeden z najlepszych na rynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Wszystko fajnie pieknie tylko że ja licze na te 550zł ze sprzedaży starych czesci i dołożyć moge max 200zł nie wiecej bo ide na prawko :) , sam E4300 kosztuje te 550zł + jakas dobra plytka pod c2d to ok 400zł i jeszcze pamieci czyli z 750zł zrobi sie ponad tysiąc, takie cos nie wchodzi w gre, chce zmodernizowac kompa tanim kosztem duzo nie doplacajac i dlatego wybralem platforme AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Frogger7 - za nim zaczniesz doradzać innym, czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, bo w dwóch z trzech postów zaprzeczyłeś sam sobie, a w trzecim drugie zdanie pokazuje, jakbyś nie wiedział, o czym piszesz (że w swoim temacie napisałeś "Intel Pentium Core 2 Duo" to nie wspomnę). maruh - jak możesz, to dopłać 400 zł do C2D, a jak nie, to bierz to, co podałeś , jednak zamiast Goodramów, lepiej brać Adaty Vitesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) Ok dzieki za odp, tylko ja uda mi sie sprzedac te czesci kupuje to co w temacie, pamieci oczywiscie A-daty :) Edytowane 28 Marca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogger7 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) mpConroe ty nigdy się nie mylisz?? Błąd jest już poprawiony. Nie widzę, żebym zaprzeczał sam sobie. I zanim zaczniesz kogoś krytykować zastanów się na przyszłość i wymyśl jakieś lepsze uzasadnienie swojego stwierdzenia niż wyliczanie moich postów, dołączasz ni stąd, ni zowąd posta i od razu krytykujesz. Skoro uważasz, że nie wiem o czym piszę to może ty nie rozumiesz prostych stwierdzeń? Chodziło mi o to, że Core 2 Duo jest teraz bardzo atrakcyjną ofertą, taki overclocking to nie codzienność. Maruh skoro nie masz kasy na C2D to według mnie wybór platformy AM2 to dobra decyzja. AMD Athlon 64 X2 3600+ wyciągnie około 2.7 GHz przy 1.4 Volta, więc myślę że to Ci odpowiada - przechodzi to nawet Twoje oczekiwania :D. Tutaj masz krótki test tego modelu: http://www.dzikie.net/index.php?art=amd_x2...p=1&cpage=1 Edytowane 28 Marca 2007 przez Frogger7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zamówiłem juz tego proca jak i reszte sprzętu, jutro czesci powinny byc juz u mnie :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogger7 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 He he. Ale masz fajnie. Ja muszę jeszcze trochę poczekać na swój sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...