costi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Witam! Chce sobie zakupic taki oto wynalazek: http://allegro.pl/item177200771_ak63_adapt...5_3_5_sata.html Potrzebuje tego przede wszystkim do ATA 3.5" do dysku z PS2, bo juz mnie wkurza ciagle odlaczaine jednego z napedow w obudowie. Przy okazji chcialbym miec tez mozliwosc podlaczenia SATA, zeby nie grzebac w obudowie jak ktos z dyskiem przyjdzie. Czy ktos mial z tym urzadzeniem stycznosc i moze polecic/odradzic, ew. dac namiar na cos tego typu? Dodam, ze wolalbym nie kupowac calej obudowy, bo dysk podlaczam okazyjnie i z obudowa jest wiecej zabawy niz to warte (nie wspominajac o tym, ze wiecej miejsca zajmuje :) ). Rekordow wydajnosci bic nie musi, ma przede wszystkim dzialac i nie zabic mi dysku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Działa, jeśli o to chodzi. Ja już od dawna używam różnych modeli "przejściówek" na USB, ta jest jedną z bardziej udanych. Zasilacz który dają w komplecie w życiu nie użyłem, jakoś nie mam do niego zaufania ... zresztą molexów mi nie brakuje ;) (trzeba tylko pamiętać o kolejności -> najpierw przejściówkę do dysku, potem zasilanie, na koniec USB do kompa) Wystarczy najprostsza przejściówka (goła płytka ze złączami), ale ta jest niewiele droższa a zapewnia zabezpieczenie przed zwarciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaMiK_ Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 co lepiej podpiac dysk ata pod usb taka przejsciowka wlasnie czy lepiej uzyc przejsciowki z sata bezposrednio z plyty glownej na ata? (cos tego typu http://allegro.pl/item175724533_przejsciow...e_gratisy.html) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Działa, jeśli o to chodzi. Ja już od dawna używam różnych modeli "przejściówek" na USB, ta jest jedną z bardziej udanych. Zasilacz który dają w komplecie w życiu nie użyłem, jakoś nie mam do niego zaufania ... zresztą molexów mi nie brakuje ;) (trzeba tylko pamiętać o kolejności -> najpierw przejściówkę do dysku, potem zasilanie, na koniec USB do kompa) Wystarczy najprostsza przejściówka (goła płytka ze złączami), ale ta jest niewiele droższa a zapewnia zabezpieczenie przed zwarciami. Mi wlasnie a. brakuje molexow (odpinane kable do zasilki) b. chce czegos, co nie bedzie wymagalo otwierania kompa :) Dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...