Agasia_d Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Pytanie jak w temacie, teraz mam zintegrowaną kartę realtek acl883 czy jest sens kupować osobną kartę muzyczną do tych głośników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 ALC883 mają już godne parametry a te głośniki Hi-end nie są - ja bym nie dokupywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 od ALC883 lepszy dzwiek jest nawet na starym sound blaster live Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) od ALC883 lepszy dzwiek jest nawet na starym sound blaster liveLepszy jest ale pytanie czy odczuje różnice na tych głośnikach... Edytowane 27 Marca 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ja na starych creative inspire 5300 odczułem różnice. Bas się dużo poprawił i dźwięk stał sie taki pełniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agasia_d Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 W takim razie na jakie karty patrzeć? Jestem w tym zakresie zielona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ja na starych creative inspire 5300 odczułem różnice. Bas się dużo poprawił i dźwięk stał sie taki pełniejszy.Potwierdzam mialem kiedys Sb560 i na nich odczulem roznice! gdy integre wymienilem na sb live 5.1 sb00100, EAX sprzetowy, wiecej opcji konfiguracyjnych W takim razie na jakie karty patrzeć? Jestem w tym zakresie zielona ;)Wystarczy ci Sound blaster live 5.1 z allegro, albo jakis live 24. Wyzej sie nie oplaca:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ja na starych creative inspire 5300 odczułem różnice. Bas się dużo poprawił i dźwięk stał sie taki pełniejszy.Pewnie na tym Live były aktywne efekty chorus i reverb ( jak w przypadku audigy ) . Jeśli chcesz coś powiedzieć o jakości to nie porównuj na czymś takim jak Creative Inspire 5300 .... a ... i jeszcze jedno .... czy porównujesz do Realtek 883 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Live 24 działa programowo i do gier sie nie nadaje, live 5.1 jest lepszy do gier, a różnicy w jakości dźwięku nie będzie duża ( jak nawet jej nie będzie). P.S. Porównuje do Realtek 883 Edytowane 27 Marca 2007 przez delekta87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Live 24 działa programowo i do gier sie nie nadaje, live 5.1 jest lepszy do gier, a różnicy w jakości dźwięku nie będzie duża ( jak nawet jej nie będzie). P.S. Porównuje do Realtek 883 Jestem tego samego zdania :wink: Czyli różnicy słyszalnej w dźwięku może nie być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agasia_d Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Mówiac najprościej nie ma większego sensu inwestować w osobną dźwiękówkę, bo i tak nie odczuję znaczącej różnicy w jakosci dźwieku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Znaczącej różnicy nie będzie, ale ja bym na twoim miejscu kupił sobie jakiegoś live 5.1 jak będziesz miał okazje ( czasem widziałem po 30 zł na forum). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Mówiac najprościej nie ma większego sensu inwestować w osobną dźwiękówkę, bo i tak nie odczuję znaczącej różnicy w jakosci dźwieku?Jeżeli korzystasz z głośników komputerowych na zintegrowanej karcie i przy tym nie słyszysz zakłóceń, szumów czy trzasków, to IMHO nie warto nic zmieniać. Jeżeli masz kłopoty z kartą albo po prostu chcesz poeksperymentować, to najtańsze opcje polegają na zakupie używanej karty na Allegro, przy czym IMHO warto się zainteresować: - SB Live 5.1, jeżeli chcesz kupić przyzwoitą kartę możliwie tanio, pewnie za 30-40zł da się zdobyć. - SB Audigy 1 za jakieś 80-100zł, to najbardziej uniwersalna karta, daje dobry dźwięk, dekoder Dolby Digital i wspomaganie do gier. Tylko trzeba wybrać właściwy model, np. SB0090, SB0230, SB0160. - SB Live 24 za 50-60zł, jeżeli zależy Ci na wysokiej jakości dźwięku i dobrym wejściu do nagrywania. Ale jak napisano wcześniej, na głośnikach komputerowych możesz nie zauważyć różnicy w brzmieniu. Edytowane 27 Marca 2007 przez popej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...