kiaad Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Witam czy jest jakiś porgram gdzie można było by przeprowadzić symulacje wentylacji obudowy deskop ? pozdrawiam Marek ps. jeśli już taki topic był to prosze o usnięcie topica do kosza + o PM z adresem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Oczywiscie, ze sa. Tyle, ze malo kogo na nie stac :) Cale pakiety do symulacji, kiedys nawet mialem taki pakiet demo od nich. Poczytaj o CFD ps. Moze i jest cos mniej zlozonego, kto wie ;) Trzeba by google przejrzec :) Edytowane 27 Marca 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaad Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Oczywiscie, ze sa. Tyle, ze malo kogo na nie stac :) Cale pakiety do symulacji, kiedys nawet mialem taki pakiet demo od nich. Poczytaj o CFD ps. Moze i jest cos mniej zlozonego, kto wie ;) Trzeba by google przejrzec :) chałbym sie pobawić w symulacje czy jest pewna modyfikacja opłacalna czy nie ;-) pozatym mozesz podesłać na e-miala kiaad[antispamik]o2.pl te demka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 ciekawy temat.. ja już szukam czegoś, gdybyście coś znaleźli, dajcie znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 mozna by bylo zrobic taka animacje za pomoca SoftImage nie bylo by to idealne ale jakas namiastka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 zarejestrowałem się na stronach kilku producentów oprogramowania CFD, ale nic nie przysyłają.. :( jeśli ktoś ma działające demko/aplikację to również proszę o informacje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 kiaad napisz co chcesz zrobic, a moze obejdzie sie bez symulacji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 greg505 Przebieg powietrza w mojej budzie. Na dole mala 80@7v, na sciance mala 80@7v, grafika stock wentyl, box wiatrak na CPU, na tyle 2 80@2000rpm ( mozna przyjac ze maja taka sama wydajnosc co jest bezudra ;] ). Chcialbym zobaczyc wplyw jaki wywrze umieszczenie 1 80mm w gornym koszuku przy zalozeniu ze bok zamiast nawiewu wyciaga nagrzane powietrze z okolic karty. To wszysko ;]]]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Orgiusz temperature mam podac w Celcjuszach, Kelwinach czy w Fahrenheitach? nie podales tez predkosci obrotowej wiatraczka w gornym koszyku :angry: wiec jak mam Ci to policzyc..... hĘ ? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...