yuucOm Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Jak w temacie. Na zarejestrowanej, pełnej wersji frapsa 2 minutowy film z gry (eRacer, half-file1) w half size zajmuje 1GB na dysku :o. NIe da sie tego jakos zmniejszyć ? (mi nie chodzi o kompresje dubem czy movie makerem tylko zeby sam fraps zapisywał plik w duzo mniejszym rozmiarze). Tak samo miałem na niezarejestrowanej wersji :?. Edytowane 27 Marca 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Takie cos umozliwia gamecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Ale gamecam mi srednio pasi ;p. Zawsze coś było nie tak. A ja Wy macie z filmikami nagrywanymi frapsem ? tez tyle zajmuja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Tak. Przydałby się jakiś progs do kręcenia filmików, żeby mało one zajmowały. Bo z Frapsem to sobie można kręcić... Echhhh, XXI wiek mamy i brak porządnego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Jezeli to dzwiek nie jest niezbedny to go wylaczcie, potem jezeli to wam nie przeszkadza to ustawcie w frapsie rozdzielczosc na polowe tej z gry, ewentualnie ustawcie mniejsza rozdzielczosc w grze. I przede wszystkim im mniej klatek tym mniejszy plik, 25 klatek spokojnie styknie do filmowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Tak. Przydałby się jakiś progs do kręcenia filmików, żeby mało one zajmowały. Bo z Frapsem to sobie można kręcić... Echhhh, XXI wiek mamy i brak porządnego programu.To nie jest kwestia porzadnego programu, tylko wymagan odnosnie mocy obliczeniowej. Kompresja filmu w locie skutecznie zabilaby fpsy na kazdym kompie z jednym jajem (bo na dwoch jajkach jeszcze by to jakos szlo - na jednym gramy, a drugie kompresuje film - przynajmniej w teorii, bo tez nie wiadomo, czy wyrabialoby sie w czasie rzeczywistym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Dokładnie jak pisze costi ;p. Z jednym jajkiem cieżko to zrobić. Chociaż mamy 21 wiek i nie takie problemy człowiek rozwiązywał. Jakby ten 3 min fiml zajmował z 200mb a nie 1,5 GB bo to lekkie przegięcie :). Nie mniej dzieki za opowiedzi :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Nagrywać i jednocześnie kompresować do różnych formatów potrafi River Past Screen Recorder. No i tak jak mówicie, potrzeba do tego mocy. Jedyne ograniczenie z tego co zauważyłem to max 15 klatek., ale może da się to jakoś ominąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...