ferges Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Szykuję się do zmiany dotychczasowego configu. Stare graty w tej chwili leżą w Modecomie Magic. Nowy sprzęt będzie w nowej budzie. Ideałem jest dla mnie Antec P180 (no, ale trochę szkoda mi tych 6 stówek). Szukałem, szukałem i wreszcie znalazłem obudowę, która spełnia moje oczekiwania - Coolermaste Mystique 631. Co sądzicie o tej budzie? Priorytetem przy wyborze było dla mnie gniazda USB na górze obudowy (będzie pod biurkiem) oraz możliwość zamontowania 12cm wiatraka chłodzącego koszyk z dyskami twardymi (i tu chyba odpadają wszystkie Chiefteci). Wymagania te spełnia Thermaltake Soprano, ale podobno jest tandetna. W obudowie wyląduje jakiś Athlon 64 X2 60nm i w przyszłości może scythe ninja/infinity, na początku 3 dyski (ale docelowo będą 2), jakaś niedroga karta graficzna i pewnie HuntKey HK-350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 obudowa całkiem niezła... aczkolwiek od razu proponuje wymienić wentylatory na fandery, może nie z powodu generowanego przez nich hałasu ale ze względu na przepływ powietrza i wibracje jakie przenoszą. no i przy montażu będziesz musiał najpierw wsadzić zasilacz a dopiero później montować chłodzenie bo jak będzie duże to zasilacz przez belkę nie wejdzie. Obudowa sama w sobie bardzo mi się podobała wizualnie i filtry działają jak powinny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...