Skocz do zawartości
erosito

Kmplayer - B.dobra Jakośc...

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze ,że nie znalazłem nigdzie jakiś rozwiązań ustawienia jakości obrazu w KMplayer. Chodzi mi o zastosowania filtrów zaawansowanych i firmowych, nie wiem także czy korzysta on z fddshow...i ogólnie jakie cuda można robić jeszcze. Wiadomo,że jest kilka formatów HD i tu mam problem. Np. to co super łądnie i nadzwyczaj płynnie (super żywo) gra w VLC nie am takiego efektu w KM, nie wspominam o PDVD7, ale jakośc ogólnie jest o klasę lepsza na KM (nawet głupie DIVX). Oczekuję czegoś na wzór obarazu ...jak ktoś miał doczynienia lub widział.... takiego jak w PHIlipsie z pixelplus2...oglądając dvd masz wrażenie,że zaraz coś wyskoczy z telewizora Troszkę podobny efekt udało mi sie uzyskać na VLC włączając LINEAR, ale ogólnie u mnie z angielskim słabiuteńko i za bardzo nie kumam co i jak ma się do czego

Jeżeli ktoś z Was byłby tak miły i podzielił się doświadczeniami i spostrzeżeniami z KMplayer - byłbym bardzo wdzięczny.

Szukałem pomocy w google itp ,ale nic konkretnego nie znalazłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami używam. Ustawienia mam domyślne i jest dobrze (lepiej niż w MPC), chociaż może i mogłoby być lepiej, ale sam nie za bardzo wiem co tam ustawić, albo jakie są najlepsze kodeki.

Jedyne co zmieniłem to wyświetlanie napisów

Prawoklik > Napisy > Rysuj nakładkę obszaru

może coś więcej znajdziesz tu http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=...amp;hl=kmplayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi