Skocz do zawartości
serwantez

Problem Z Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z Usb mianowicie kupilem ostatnio dysk pod usb 2.0, lecz gdy go podłanczam do laptopa niestety windows wyrzuca komunikat że na komputerze nie ma zainstalowanego kontrolera hosta Hi speed USB i masakratycznie wolno kopiuje i odczytuje z tego dysku. Z początku myślałem że dałem sie naciąć na tanią sztuczke maketingową i urządzenie wcale nie obsługuje usb 2.0 lecz gdy go podłączyłem laptopa podłonczylem śmiga. To samo sie dzieje z aparatem i innymi urzadzeniami USB. Na laptopie mam Windowsa XP z sp2. sterowniki wszystkie zainstalowane najnowsze ze strony Intela. Płyta na chipsecie Intela 915i i wg specyfikacji obsługuje usb 2.0. Na guglach widziałem że ludzie mieli podobny problem ale u nich zwykle wystarczało właczenie w biosie opcji obsługi Usb 2.0 u mnie niestety nie ma niczego takiego. Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieżko mi model podać bo nie mam pudełka a niestety nie pisze na obudowie. Jest to kieszeń bez zasilacza bo na dysk 2.5. Przepraszam że wcześniej nie podałem. Tylko raczej problem nie lezy tu bo ogólnie wszystkie urzadzenia na usb 2.0 działają na nim jak pod 1.1. Zastanawiam sie czy Upgrade biosu by pomógł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi