Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Wczoraj troche sie bawiłem w OC i jak narazie 2,8ghz przy def v (1,3) wiec wynik nawet niezły moze da sie jeszcze wyciagnać wiecej na tym napieciu bo oc tak na szybko robione :) . Orthosa przeszedl po 4 godzinach katowania tak ? [; Pytam bo piszesz ze na szybko ocowales takze pewnosci nie mam czy to jest stabilne :) Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Tak leciał prawie cala noc wiec mysle ze jest ok a dzis grałem w TDU ponad 5h i tez sie nie wysypał. Edytowane 15 Czerwca 2007 przez dacjano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jakie jest obecnie prawdopodobieństwo trafienia na Brisbane potrafiącego robić 2900/3000MHz przy znośnym napięciu (>1,4v)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mysle ze dośc duze moj wydaje sie mi ze by zrobił te 3ghz przy 1,4-1,45v a procek kupiony 5dni temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Równy berecik + odpowiednie temperaturki .... i każdy tyle robi - na 99,9% :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Równy berecik + odpowiednie temperaturki .... i każdy tyle robi - na 99,9% :rolleyes:Co prawda to prawda, np. mój- 2.85ghz@1.5v, po zjechaniu do 0*C mam 3ghz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Reasumujac: kazdy brisbane + dobre temp (np. wc) = 3ghz w 99% przy znosnym napieciu. @teat a idz :P ty to masz jakiegos niedorobionego o.O :lol: Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Bo widzisz wodnik, umiem oc'tować :lol: nie to żebym się coś czepiał no ale wiesz... Ogólnie ładnie ciągnie ten brisbane na 3ghz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 To nie chodzi o to tylko co ja moge zrobic na marnym boxie ? Wiesz jak mnie poczta wydymala z tym Cube3 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Na box'ie można właśnie bardzo dużo, 4x wentle 12x12 i powietrze od zamrażarki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Aktualnie proc pracuje u mnie 9x300 (1,3v) niewiem dlaczego C'n'Q mi nie chodzi wiecie moze dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Aktualnie proc pracuje u mnie 9x300 (1,3v) niewiem dlaczego C'n'Q mi nie chodzi wiecie moze dlaczego??dlatego, ze w czasie krecenie trzeba c'n'q wyłaczyć bo inaczej z krecenia są nici - podkrecanie i zaawansowane metody oszczedzania energiii/zwalniania procesorów nie idą w parze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 ale na 9,5x300 chodziło :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 zmieniając mnożnik ingerujesz w podstawy c'n'q może dlatego nie działa poza tym czy tak to Ciebie martwi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Co prawda to prawda, np. mój- 2.85ghz@1.5v, po zjechaniu do 0*C mam 3ghz :lol:Raczej zależało by mi na domowych warunkach - WC/FC/DI odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 hehe :) w nocy bawiłem sie troszke prockiem i: CPUZ - 3401 MHz @ 1,475V SUPERPI 1M - 26,812 @ 3325 MHz @ 1,475V SUPERPI 32M - 24m 24,453s @ 3211 MHz @ 1,475V heh :) 32M jeszcze do porpawy ale pamieci juz troche wymiękały no i woda sie zaczęła na chłodzeniu skraplac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Wiedziałem ze jak Milans pisze to napewno jakis ładny wynik sie szykuje :D GratZ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) dzięki ;) ogolnie to wszystko dzięki zastosowanemu chłodzeniu - WC + woda z zamrażarki ;) żauważyłem też ciekawą powinność. Najwyższa sprawnośc procesora jest przy 1,475V - zarówno zwiekszanie, jak i zmniejszanie napięcia pogarszało osiągi CPU Edytowane 16 Czerwca 2007 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 No ale stabilnosci to nie ma tutaj mowy :P Po co zamiesciles screen z CoreTemp? Chciales sie pochwalic temperaturami hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 nom.. ale tak naprawde to teraz widac jak w niektórych rpzypadkach coretemp potrafi przekłamywac. procesor nie moze miec przecież niższej temperatury niż woda (a woda nie moze miec ujemnej przy ciśnieniu atmosferycznym) co do stabilności.. komp potrafił sie bez problemu właczyć przy 3325 mhz (windows sie odpalał itd). 3200 MHz stabilne jak skała (ale przy odpowiednim chłodzeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam! co do tego ze core temp potrafi klamac to i ja sie podpisze... przed chwila go wlozylem do socketa, na nim siedzi tt big typhoon, temp otoczenia ~23st screen nr1 screen nr2 z 1min othrosa, tak tylko zeby pokazac... dodam ze heatpipe'y w coolerze sa zimne (doslownie). napiecie - 1.325 z biosu. na windsorze z opisu mial @stock w-g core tempa 23-30st... core temp 0.94 i 0.95 pokazuje takie same temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 hehe :) w nocy bawiłem sie troszke prockiem i: CPUZ - 3401 MHz @ 1,475V SUPERPI 1M - 26,812 @ 3325 MHz @ 1,475V SUPERPI 32M - 24m 24,453s @ 3211 MHz @ 1,475V heh :) 32M jeszcze do porpawy ale pamieci juz troche wymiękały no i woda sie zaczęła na chłodzeniu skraplac ;) Zrób Pi1M z maxmemem na 104 a 32M na 600, 800 albo 1000, odpowiednio dobrany maxmem czasem też pomaga na stabiność memek w pi z tego co się ostatnio bawiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 a jak ustawic napiecie 1,2v bo chyba takiego nie widzialem w biosie :D ? MILANS : ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ... może dlatego ze ty masz kn9 a ja m2n32-sli dlx ? ;) zresztą.. 1,2V tylko na screenach bo cpuz nie potrafiło prawidłowo odczytać. napiecie które ustawiałem w biosie to 1,475 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ahaaaaaaaaa heh:D w sigu nie ma nic o sprzecie to niewiedzialem jakie masz mobo ; p jutro sprobuje podejsc pod taki wynik na takim napieciu bo czuje ze moj briss jest mocny :D no ale to tylko do screeena =d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu14 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Coś mi się zdaje że to WR. Gratki milans, gratki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Warto męczyc tego procka na mojej plycie ?? Bawil sie ktos juz Brisbanem na takim MSI jak w mojej syg ?? PS. Jeśli odp byla i ją przeoczylem to sorki bo calego topicu to zabardzo nie uśmiechalo mi sie czytac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 No panowie jutro dostaje X2L'a wiec kolejny Brisbane pojdzie pod wc [; Zobaczymy ile mhz da mu woda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Warto męczyc tego procka na mojej plycie ?? Bawil sie ktos juz Brisbanem na takim MSI jak w mojej syg ?? PS. Jeśli odp byla i ją przeoczylem to sorki bo calego topicu to zabardzo nie uśmiechalo mi sie czytac :wink: Mialem te mobo... przeciez nawet napiecie zmienic nie da rady ;p tak samo dzielnika ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Wczoraj wreszcie zakończyła mi się sesja i miałem czas nowy sprzęt poskładać. Z tym OC to na początku mały szok - przesiadka z Socket A , ale już się połapałem o co w tym biega . Narazie doszedłem do czegoś takiego (1,5 h ortosa przeszło , w sumie dla mnie całkowicie wystarczające te 2,7 ) i miałbym pytanie czy takie ustawienia są odpowiednie do pracy na codzień , czy timingi ramu są odpowiednie i czy lepiej dać mnożnik ht na 3 czy na 4 (teraz jest na 4 ). Mobo to DFI Infinity , cooler Scythe Mine. W sumie to jakaś średnia sztuka chyba mi się trafiła . Na 3ghz (1,4) zbootował , ale były błędy. Wolałbym pozostać na bieżącym napięciu. Edytowane 21 Czerwca 2007 przez David666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...