Gość teat Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Które chłodzenie lepiej wziąsc? http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/21215 czy http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/29899 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 to imho masz chore podejscie :lol2: ...ale spoko, z wiekiem to przechodzi B) imho ale bo się ma stabilny procesor albo nie :idea: matematyka nie jest chora, nie kłamie i z wiekiem nie zmienia dokładności ;) oczywiście można to zlać i cieszyć się wyższym zegarem nie mając pewności czy nasz procesor nie przekłamuje obliczeń - wszystko raczej śmiga to po co się stresować? ja za to lubię gdy wszystko gra jak w zegarku i mam frajdę katując nowe ustawienia i zyskując większą pewność ~ zwłaszcza, że to raczej proste i po to się tu z wami spotykam :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Które chłodzenie lepiej wziąsc? http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/21215 czy http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/29899 ?pentek wydajny tak samo a 10 zyla tanszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Które chłodzenie lepiej wziąsc? http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/21215 czy http://www.apollo.pl/store/show_detail/14/29899 ?ja tam zbieram na Scythe Infinity. Jeśli już pchać się w AC, to tylko dobre! Póki co, pomęczę się na BOXie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 ja tam zbieram na Scythe Infinity. Jeśli już pchać się w AC, to tylko dobre! Póki co, pomęczę się na BOXie.A ja mam Ninję i jestem zadowolony. Jak się skończą upały to będzie passive :] BTW. Moje wyniki: 1,300v (def.) 1,325v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 imho ale bo się ma stabilny procesor albo nie :idea: matematyka nie jest chora, nie kłamie i z wiekiem nie zmienia dokładności ;) oczywiście można to zlać i cieszyć się wyższym zegarem nie mając pewności czy nasz procesor nie przekłamuje obliczeń - wszystko raczej śmiga to po co się stresować? ja za to lubię gdy wszystko gra jak w zegarku i mam frajdę katując nowe ustawienia i zyskując większą pewność ~ zwłaszcza, że to raczej proste i po to się tu z wami spotykam :) pozdrawiam to strasznie fajnie :) ...i dlatego meczysz proca orthosem 24h aby sie przekonac ze jest stabilny ? a nie wpadles na to ze istnieje na peczki softu ktory potrafi w ciagu paru minut zweryfikowac Twoja pozorna wydajnosc jaka prezentuje orthos ? B) ale przeciez Wy Panowie wiecie lepiej, a ja tu klikam dopiero od paru dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Kase mam i na grube FC :D ale kupiłem freezera 64pro za 49zł z wysyłką. Edytowane 26 Lipca 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 A ja mam Ninję i jestem zadowolony. Jak się skończą upały to będzie passive :] BTW. Moje wyniki: 1,300v (def.) 1,325v nice nice... wymień się ze mną ... 2850 1.3v... więcej nie chce :( ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 A ja mam Ninję i jestem zadowolony. Jak się skończą upały to będzie passive :] Pomaz sobie :P a nie wpadles na to ze istnieje na peczki softu ktory potrafi w ciagu paru minut zweryfikowac Twoja pozorna wydajnosc jaka prezentuje orthos oswiec nas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) oswiec nas otóż to! proponuję jakąś publikację _Vip_! bo jest nas wielu :) ale skoro trochę softu i parę minut to sądzę, że masz szansę stać się ocGuRu na kilku poważnych portalach, a orthos odejdzie w niepamięć ;) Edytowane 26 Lipca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Może mówi o S$M <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 otóż to! proponuję jakąś publikację _Vip_! bo jest nas wielu :) ale skoro trochę softu i parę minut to sądzę, że masz szansę stać się ocGuRu na kilku poważnych portalach, a orthos odejdzie w niepamięć ;) misiu kolorowy :D ...zainteresuj sie na jakich aplikacjach pracuje sie podczas konwersji strumieni av i wszystko bedzie jasne lub cos znacznie prostrzego ...starutenki flaskMPEG, byl to soft tak cholernie niedopracowany ze najmniejsza tylko niestabilnosc wykladala calego kompa na lopatki po 15minutach :lol2: , a to jest czubek gory lodowej i spuść z tonu prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Pomaz sobie :PNo dobra pół pasyw ale przy moim idealnym przeciągu w obudowie jest to całkiem możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) @_Vip_ eureka! zastanawiam się tylko dlaczego to jeszcze nie wisi w formie jakiegoś faq? ;) całe rzesze ludzi testują godzinami stabilność swoich liczydełek obciążając je zapętlonymi obliczeniami, a tu taka genialna myśl - stary niedopracowany program i parę minut! nie widzę związku między niedopracowaniem softu, a stabilnością - może pomyliłeś to z niedopracowaniem softu i niestabilnością? :lol2: bez wątpienia orthos nie jest jedyną i 100% metodą wykluczającą stabilność naszego serduszka, dlatego bez wątpienia warto go obciążać na różne sposoby. zabawa strumieniami av jest z pewnością jedną z nich, co w żaden sposób nie stanowi jednak o przydatności softu takiego jak dwujajowy orthos :idea: chory, kolorowy misiu :arrow: czy ja Cię prowokuję takimi określeniami? to może zamiast spuszczać podciągnij do mojego poziomu ;) Edytowane 26 Lipca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) odpusc :) za stary jestem na takie przepychanki slowne :) ...niedopracowany kod flaska w ciagu 15minut pracy wylapywal te bledy, ktore moga powodowac sie wykladanie orthosa po 24h pozdrawiam serdecznie i szczerze :D Edytowane 26 Lipca 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 nie zamierzam się spierać - Ty masz swoje 2.6 ja mam swoje 2.9 ~ nie chodzi tutaj o wyższy zegar nikt z nas nie zmierzy kto z zmarnował więcej czasu aby to osiągnąć :) każdy ma swoje metody aby szybko i sprawnie ocenić oc swojego proca oraz uzyskać zadowalające go wyniki. nie masz ochoty zapuszczać na dłużej orthosa - ok :) ale proszę nie pisz, że ktoś jest chory bo Ty wiesz lepiej i jesteś za stary. podejmujesz dyskusję to bądź konstruktywny, zważ, pomierz i pokaż :) mnie też na pewnym etapie FF wysypywał się szybciej niż orthos ;) pozdrawiam serdecznie i szczerze EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) odpusc :) za stary jestem na takie przepychanki slowne :) ...niedopracowany kod flaska w ciagu 15minut pracy wylapywal te bledy, ktore moga powodowac sie wykladanie orthosa po 24h pozdrawiam serdecznie i szczerze :D Z zainteresowaniem śledzę dyskusję, chyba sam to przetestuję, i zdam relację :D a to bardzo proste bo jak podniose fsb o 10 MHz to juz sie wylozy :D a o 5 to po godzinie :D ide testowac B-) A ten programik mówisz od razu prawde mi powie? Hmm :D zobaczymy :D Edytowane 26 Lipca 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 odpusc :) za stary jestem na takie przepychanki slowne :) ...niedopracowany kod flaska w ciagu 15minut pracy wylapywal te bledy, ktore moga powodowac sie wykladanie orthosa po 24h pozdrawiam serdecznie i szczerze :D Z flaskiem bylo az tak zle? Nawet o tym nie wiedziałem a uzywalem kiedyś. A zeby było na temat to za pomoca odpowiedniej kombinacji zadań z odpowiednimi prioretytami mozna szybciej wyłapać niestabilnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 z tą stabilnością nie można popadać w paranoje! przecież w codziennym użytku jest to nierealne, żeby obciążać procesor maxymalnie przez 24h. @ kozakov piękna sztuka. moj sprzecik juz do mnie leci. mam nadzieję, że też będzie niezły :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Z flaskiem bylo az tak zle? Nawet o tym nie wiedziałem a uzywalem kiedyś. flask to byl swietny soft, prosciutki, ladowalo sie kodeki jakie tylko chciales, ale cholernik lubial robic jaja zarowno przy za mocno ocnietym prockiem jak i przekreconymi timingami wszystko smigalo, gierce lataly, a flask sie lubial wysypac :lol2: A zeby było na temat to za pomoca odpowiedniej kombinacji zadań z odpowiednimi prioretytami mozna szybciej wyłapać niestabilnosci. dokladnie :) ale jak ktos lubi katowac kompa przez 12-24h to czemu nie :wink: Edytowane 26 Lipca 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) A ja mam Ninję i jestem zadowolony. Jak się skończą upały to będzie passive :] BTW. Moje wyniki: 1,300v (def.) http://img76.imageshack.us/img76/8558/stable5hoq8.th.gif 1,325v http://img124.imageshack.us/img124/227/30031325vkq3.th.gif Coś troche gorąco.. Wiem ze bris ma zjechany czujni no ale u mnie nawet 1.45v i 3G nie przekracza 60*C budy tez nie mam genialnej... Bo jakiegos codezgona <_< Teat>>szkoda ze nie poczekales. Pentagram Hp 100alcu lite 46zł Edytowane 27 Lipca 2007 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 ale jak ktos lubi katowac kompa przez 12-24h to czemu nie :wink: każdy ma swoje sposoby :) rozumiem że każdy materiał czy kodek wystarczy i po 30 min mamy pewność. oczywiście puszczamy wszystko na 2 jajka. teraz przydałby sie ktoś komu orthos wywala się po >5h pracy (im więcej tym lepiej) i jeśli wszystko się potwierdzi to będziemy wrzucać tutaj screena z flaskiem - nie widzę problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Co do tego flaska ........... albo cos zle robie albo jest gowno wart , konwertuje...........konwertuje i konwertuje przy takiej konfiguracji po 2h orthosa byla kicha pewnie po 2h flaska tez sie wysypie :lol: dobra jeszcze jakies rewelacje ? to sprawdze Edytowane 27 Lipca 2007 przez DeyWies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Co do tego flaska ........... albo cos zle robie albo jest gowno wart , konwertuje...........konwertuje i konwertuje przy takiej konfiguracji po 2h orthosa byla kicha pewnie po 2h flaska tez sie wysypie :lol: dobra jeszcze jakies rewelacje ? to sprawdze a uzywales kiedykolwiek tego programu ? ...ponadto _vip_ pisal o DV, wiec o ile nie masz jakiegos ladnego VOBa i odpowiednich kodekow a/v to lepiej dalej testuj sobie orthosem moj ojciec pracuje w firmie ktora zajmuje sie montazem video dla duzych koncernow reklamowych i rowniez moge potwierdzic ze nic tak nie katuje maszyny jak soft do obrobki podobnego materialu prosty wniosek, robisz cos zle :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Ale jestescie enigmatyczni. Jakis tam kodek..................jaki wtedy ma byc i skad wytrzasne DV :P Vip nic nie pisał o DV :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Ale jestescie enigmatyczni. Jakis tam kodek..................jaki wtedy ma byc i skad wytrzasne DV :P Vip nic nie pisał o DV :P ehh :):):) ...DV czyli nieskompresowany material do dalszej obrobki, np. jakis ladny 4GB VOB :) dajcie sobie spokój :lol2: dobrze, przyjmijmy ze orthos 24h to minimum do potwierdzenia stabilnosci i koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeyWies Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 heh :lol: taaaa sciema jak nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 heh :lol: taaaa sciema jak nic :lol2: skoro tak uwazasz to ok :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Wystarczy puścić kompilacje czegoś naaaaprawde wielkiego, kompilacja OpenOffice na 3 wątkach (make -j3) gruntownie przetestuje stabilność procesora i ramu. To nie jest syntetyczny test tylko ostre wykorzystanie zasobów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Zaczalem sie dzisiaj bawic KN9 jeszcze na starym procku i pamieciach (musze poczekac pare dni jeszcze) i dziwne ale plyta nie chce zrobic htt 280... :(( 279 +1 i juz nie postuje, zmniejszylem ht link na x3, pamieci na ddr400 mnoznik w procku na x7.) nic z tego nie rozumiem. Edytowane 27 Lipca 2007 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...