Skocz do zawartości
dymy

Brisbane - Czyli Wszystko O X2 65nm

Rekomendowane odpowiedzi

Zero screenów (a nawet podanych wyników) z tych testów - dla mnie to nic nie znaczy ;]

Rzeczywiście, na naszym forum większość procków jest z trytona, ale wystarczy przejrzeć tematy na zagranicznych forach(np. xtremesytems) żeby wiedzieć że w przypadku f3 padaka = świetna sztuka g1 :)

Dobra, nie ważne. Eot ;]

Nie mam procka z trytona, tylko z olsztyna :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu jest mowa o G2, który jest tańszy, mniej prądożerny (w porównaniu do windsora), dostępny (teraz) w dużej liczbie sklepów i zegar w zegar tylko minimalnie ustępujący Windsorowi. No i praktycznie każdy 3GHz powinien zrobić. Ale dobra, finito :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu jest mowa o G2, który jest tańszy, mniej prądożerny (w porównaniu do windsora), dostępny (teraz) w dużej liczbie sklepów i zegar w zegar tylko minimalnie ustępujący Windsorowi. No i praktycznie każdy 3GHz powinien zrobić. Ale dobra, finito :P.

Ktoś wie o ile dokładnie zmniejszyli opóźnienia do cache? Nie mogę się tego doszukać <_<

G1 ma 20 cykli do L2, F3 to bodajże 12 cykli do L2, a jak jest włąśnie z G2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście windsor to tyyyyyyyyyle żre tego prądu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gonisz :wink:

Brisbane G1 @ 3416MHz

Coolermaster GeminII + fresh air.

No to teraz ty gonisz :lol:

BB 1900@3444MHz

Dołączona grafika

dzisiaj czasu na SPi nei miałem

Zrobione w +5st. C otoczenie chłodzone Sctyhe Andy + Delta 3100obr/min.

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś ma Black Edition 6400 i ile go jeszcze można podkręcić????

6400 wydziela dużo ciepła i raczej trzeba to uznać za już fabrycznie podkręcony.

Najmocniejsze aktualnie Brisbane to Czarna edycja x2 5000+ i 5400+ (5400+ jest na newegg ale do nas jeszcze

nie dotarł i brak wyników OC)

Bez problemów powinno być 3.2-3.3 GHz na rozsądnym napięciu tego 5000+ i nowego 5400+.

Jaki jest rekord dla Brisbane to nie wiem (najwięcej widziałem 3.5 GHz ale to raczej nie do codziennego użytku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie u ludzi bywa, ja z połówkowymi nie mam problemów, ale inni czasem mieli. Np u mnie na kn9 jest problem przy kręceniu na dzielniku 7, który sie wiąże z odpowiednimi mnożnikami i ustawieniami pamieci i nie moge sie przebic na nim powyżej 3100MHz, a na innych leci ponad 3300MHz.

Jedna prosta rada: testuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze wielu ziomków ktorzy zrobili przesiadke z gniazda 939 na AM2 (ehhh sentyment)

takl jak bylo w tamtym watku (wielu klientow)

sprzedaje dwurdzeniówki na AM2 - dla forumowiczow bedzie taniej ;)

login taki sam

Mam nadziej ze admin zrozumie napisanie tego w tym watku - wielu użytkowników wzięło ode mnie i jest bardzo zadowolona a chyba PRIMO tego forum to info i pomoc.

Edytowane przez marek_voodoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi! posiadam Brisbane g2 (4400+ @2300mhz) i kręce go na 5200+ (2700mhz)

bez zmiany napięcia na proca i mnożnika 11,5 x 235 , zastanawiam sie czy lepiej zmienić mnożnik na x9 i ciągnąć fsb czy zostawić 11.5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi