bleidd Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 przy jakim napięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 No nie wiem ja tego za hu* bym nie założył bez wyjmowania, do tego Karakorum jet większy, może że jestem jakiś lewy ale ja musiałem płytę wyjmować Wszędzie czytam o tym Karakorum i pisze, że bez problemu się go montuje :) i tak jak pisałem, ma takie samo mocowanie jak w moim chłodzeniu. Po dłuższych przemyśleniach chyba kupię Vertical HP-120 - o wiele wydajniejszy przy wyższym napięciu i tańszy od Karakorum o całe 11zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 chyba kupię Vertical HP-120 - o wiele wydajniejszy przy wyższym napięciupuknij sie w łepetynę, domyślam sie jaki test czytałeś i szkoda ze nie widzisz, ze jest tam pewnien oczywisty błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Karakorum nie założysz bez wyjmowania płyty, chyba że masz duża bude ale raczej nie masz szans. wyciągasz zasilacz karty, kable na bok i zakładasz!! Chyba że masz g***** płytę i obudowe i wszystko Ci w środku pływa....(znaczy płyta się ugina na sokecie to lepiej wykręcić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 puknij sie w łepetynę, domyślam sie jaki test czytałeś i szkoda ze nie widzisz, ze jest tam pewnien oczywisty błąd Skoro tak się wywyższasz to może zamiast obrażać powiedziałbyś, że nie mam racji i poparł to jakimś dowodem co ? Z łepetyny każdy pisać może głupoty tak jak ty, dowód może być fałszywy, ale jest. A ty masz jakiś test ? Proszę podziel się opinią na temat jednego i drugiego chłodzenia, na pewno nikt się tu nie obrazi na ciebie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Odpowiadałem kumuś w dziale AC (w co kupic) o ile pamiętam, test ma to do siebie, ze różnica pod obciążeniem w stosunku def vcore i 1,55Vcore wynosi 1st. C co jest absurdem (dla verticala), w drugim teście gdzie jest karakorum różnica jest juz normalna poza tym błędnym wykresem Karakorum ma w każdym innym zestawieniu przewage nad verticalem przepraszam, ze w sumie tak najechałem Edytowane 11 Lipca 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Odpowiadałem kumuś w dziale AC (w co kupic) o ile pamiętam, test ma to do siebie, ze różnica pod obciążeniem w stosunku def vcore i 1,55Vcore wynosi 1st. C co jest absurdem (dla verticala), w drugim teście gdzie jest karakorum różnica jest juz normalna poza tym błędnym wykresem Karakorum ma w każdym innym zestawieniu przewage nad verticalem przepraszam, ze w sumie tak najechałem To jednak się myliłem, chociaż sam powinienem na to wpaść. z 1,35 na 1,55 i tylko 1 czy 2 stopnie różnicy tam były - przecież to w praktyce nie możliwe... W takim razie wszystko wskazuje za karakorum ;) Chyba pozostaje kupić, a swojego sprzedać :rolleyes: PS. Wybaczam ten wybuch z twojej strony :wink::) Liczy się poprawa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 http://www.pentagram.pl/produkty/chlodzeni...vertical_p_7014 Pentagram szczyci się tym testem na swojej stronie - zerknijcie jakie laury. Sam miałem problem bo ten test nie wiadomo czy jest wiarygodny czy nie. Kupiłem Karaku i zadowolony jestem przy napieciu 1,55V obroty na minimum (praktycznie cisza) max 47* na brisbonie 4000@2950Mhz G1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) doradzi mi ktos co tu zrobić aby wyiągnąc wiecej ??? z tego ??? napięcie 1.525v chłodzenie box :-D narazie - niedługo cooltek auras 92 am2 Edytowane 18 Lipca 2008 przez 23latek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Yyy HTT niżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 doradzi mi ktos co tu zrobić aby wyiągnąc wiecej ??? z tego ??? A jakie napięcie już masz? Bo ja przy 1.45 max co mam to 3150MHz więcej nie daje rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ile chłopaki wycisnęliście z 5600+, bo u mnie przy 3.35Ghz -3.4 już się kupa robi przy napięciu 1,54V (CPU-Z) 1.5V ustawione w BIOSIE. Zmniejszanie HT nic nie daje. Próbowałem wszystkie kombinacje i cały czas przy 3.4GHz ZONK. Widzę, że kolega kilka postów wyżej ma podobny problem tylko dla 4400+. Ja nie wiem jak ludzie mogli przy 1.5V wycisnąć z tych proców 3.6GHz Pamięci też mam jakieś dziwne. Na opakowaniu pisze KHX8500D2K2/2G, które mają nominalne napięcie 2.2V i timingi 5-5-5-15 przy 1066, a w programach wykrywa KTC1G-UDIMM, które są na 1.8V i mają 5-5-5-18 przy 800. Nadział się ktoś na takie oszukane pamięci? Czy może są po prostu źle wykrywane? Na tej płycie powyżej 900MHz bez względu na timingi (dziwne) wali resetami. Czy to może być wina płyty? BIOSu nowego niestety na horyzoncie nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 K8 wspiera pamięci do 800MHz, dlatego najwyższe SPD z jakiego korzysta to 800MHz. Poza tym Kingstony HyperX mają złe SPD pod AM2 i dlatego takie wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Elektronek wstanie ci procek na 3,3 na równym mnożniku np 13? Edytowane 13 Lipca 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Na maxa Viste załadował mi przy 3445MHz, ale po krótkim katowaniu Orthosem wywala. Kilka minut wytrzymuje przy takich taktach, dopóki temp nie wzrośnie powyżej 72st Jutro będę walczył z chłodzeniem. Jak utrzymam max 60-65st to powinno być dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 A mi dziś rano kompletnie zimny+ dodatkowy nawiew. Na 3.3 nie wszedł do windy <_< na fsb 288 a na 286 mogę se wchodzić jak chce.No ale brakło mi V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Eno Sopel po co my tyle przegadaliśmy. Właśnie zwróciłem uwagę na twoją zasiłkę. Wiesz przy takim sprzęcie to wypadało by do kręcenia mieć coś lepszego, co daje w miarę stabilne napięcia. Twój problem niskiego kręcenia może właśnie leżeć po stronie zasiłki. Ja się o swój boje, muszę pobór prądu na nowym sprzęcichu zmierzyć. Tobie też by się przydało. Edytowane 14 Lipca 2008 przez Elektronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 No tak zasiłke mam słabą ale bez przesady ten 85gt prawie jakby go nie było... Tak czy siak przyjdzie i pora na zasiłke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 I zauważmy ze Elektronek ma Brisbane, a Ty Sopel Windsorka F3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 No mój jest bardziej prądożerny i gorący...Podobno windsory lepiej się kręcą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) W seri F3 tak ;), ale ten temat dotyczy Bris. Ja się przesiadłem z Brisa na Windsora i nie załuję ;) Edytowane 14 Lipca 2008 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Tak wiem ale nie ma tematu "Brisy i Windsory" :wink: Bana za to nie dostane... :rolleyes: A ja chciałem zmieniać właśnie na brisa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Tak wiem ale nie ma tematu "Brisy i Windsory" :wink: Bana za to nie dostane... :rolleyes: A ja chciałem zmieniać właśnie na brisa :lol2:Jest http://forum.purepc.pl/temat/Socket-754-93...39087/5100.html :rolleyes: Jeśli miałbyś pewność, że Bris się podobnie kręci jak Twój to można by się zastanowić ale iść w ciemno na pewno się nie opłaca bo masz te 3,3 GHz a Bris może Ci się trafić np. 3,1. A tak swoją drogą to stabilne masz to 3,3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Ja właśnie ok 1h popykałem w GOW na 3.25 (13x250), ale temperatura mi doszła do 65st, a wcale nie jest jeszcze gorąco ogólnie na dworku. Jak podkręcę wyżej do 3.4 to mogę zapomnieć o stabilności. Proc się po prostu gotuje w orthosie. Rozpuszczać znowu wentyla do 1500RPM nie będę, bo komputer miał być cichy, jak dotychczas na 3800+. A znowu następnego komina kupować nie będę, bo zysk i tak będzie znikomy, nawet gdybym do 3.5 doszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Jest http://forum.purepc.pl/temat/Socket-754-93...39087/5100.html :rolleyes: Jeśli miałbyś pewność, że Bris się podobnie kręci jak Twój to można by się zastanowić ale iść w ciemno na pewno się nie opłaca bo masz te 3,3 GHz a Bris może Ci się trafić np. 3,1. A tak swoją drogą to stabilne masz to 3,3 ? 3.3 Mam nie stabilne ale jade na boxie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) oO jak to możliwe ;D BOX + 3,3 GHz :D do tego Windsor Edytowane 14 Lipca 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Ja tam nie widzę w tym nic specjalnie nadzwyczajnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 U mnie BOX na 3 GHz już wymiekał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 oO jak to możliwe ;D BOX + 3,3 GHz :D do tego Windsor Jak hary mówi nic specjalnego...może było by więcej ale brakło V na płycie. Box a jak się robi za gorąco daje to ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 a regulator obrotów masz do tego cacka ? ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...